Reklama

Reklama

Na cestě - Série 21 (2019) (série)


Na cestě po Dillí (S21E19)

(epizoda)
Česko, 2020, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím BartoškouMiroslavem Donutilem na cestě po hlučném a chaotickém městě, charakteristickém nepřetržitým troubením klaksonů, ale také jedinečnými památkami, které stály za zapsání na seznam světového kulturního dědictví UNESCO... S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem se vypravíme do Dillí, metropolitní oblasti, jejíž součástí je i hlavní město Indie-Nové Dillí. Na první pohled hlučné a chaotické velkoměsto, ve kterém žije téměř dvacet milionů obyvatel, dokáže návštěvníky překvapit a ohromit. Nejen starodávnými chrámy, památkami a tajemnými zákoutími, ale hlavně životem. Na tržištích a ulicích se zde odehrává to nejzajímavější každodenní divadlo života. Holiči upravují břitvou své zákazníky, krejčí šijí tradiční oděvy a prodavači, překřikující jeden druhého, nabízejí zboží všeho druhu. Objevíme také krásu parků a zahrad, kam chodí místní trávit svůj volný čas. V nich relaxují, cvičí jogu nebo si hrají s dětmi a pořádají pikniky pro celé rodiny. Navštívíme také největší mešitu v zemi a budeme obdivovat jedinečné památky mughalské architektury. Vypravíme se za hrnčíři do západního Dillí a také do jednoho z místních slamů, v němž ženy tráví celé dny přebíráním zbytků látek z nedalekých textilek. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě jeden z nejhezčích a nejzajímavějších dílů celé Cestománie. Dillí na každém kroku působí špinavě, chudě, chaoticky, hlučně až hrůzostrašně. Kam se hrabe Hurghada a podobná města. I tady jezdí motorky a motocykly normálně mezi lidmi. Žije se na ulici, domy jsou příšerné, všude jsou volně natáhnuté elektrické dráty a všude je přelidněno. Tohle vše kontrastuje s nádhernými islámskými mešitami a hinduistickými chrámy. A všude běhají opičky. [2. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem krátce na dovolené na Srí Lance a nechápal jsem jak přistěhovalí lidé mohou dobrovolně žít v najednu stranu tropickém ráji, a na druhé straně postupné mohou dopusit eko-spolodinovou likvidaci a nedělám si iluze, že takových zemí je mnoho ve jménu blaha zhýčnakých Evropanů či Amíků. Cejlon je ještě zlatej oproti Indii. Na stranu třetí Indové jsou neuvěřitelně pracovití a i Patel číslo 34.543 dokáže v každé situaci pomoct a opravit kde co je. Indie je ruční manufaktura pro vše a do budoucna možná nová Čajna.... budiž jim přáno lepšího života. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama