Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Sherman Klump je geniální, ale také nemotorný a obézní muž. Ve snaze získat srdce své milované kolegyně Denise vytvořil své druhé já, užvaněného samolibého elegána Buddyho, který je jeho pravým opakem. A protože se ho Buddy snaží ovládat, rozhodl se pro jeho likvidaci. Když Sherman dokončí další ze svých vynálezů, pozve Denise do restaurace, kde jeho svérázná a stejně obézní rodina oslavuje otcův odchod do důchodu. Přes veškerou snahu zamilovaný profesor nedokáže jasně vyjádřit své city, a když se o to pokusí, jeho snahu zmaří Buddy. Sherman toho má dost a chce se Buddyho zbavit jednou provždy. Mezitím v laboratoři pes Buster rozbije lahvičku a z rozlité tekutiny vysublimuje Buddy. Ten brzy zjistí, že Sherman dostal výhodnou nabídku na svůj vynález omlazovacího elixíru, chce po něm finanční podíl a také udělá vše, aby získal Denise. Jenže do tekutiny, ze které vysublimoval, spadl psí chlup, a proto má nutkání chovat se občas jako pes. A to jeho budoucí plány dost komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (274)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se zasmál, tak si alespoň nějaký bod tahle komedie zaslouží, ale po většinu času je tohle jen scenáristické utrpení, které Eddie Murphy ani trochu nezachraňuje, protože prostě nenabízí nic, co by vás mohlo bavit. Prdící vtipy v tomhle provedení už jsou opravdu ubohost, stejně jako většina členů téhle šílené rodiny. ()

Slarque odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, co v tom filmu dělala Janet Jackson. Svojí účastí to tvůrcům kazila, protože vypadala jako člověk. Kdyby si svoji partnerku zahrál Eddie Murphy sám, nejspíš by k němu pasovala fyzicky i (de)mentálně. Už se mě ve filmech snažili přesvědčit o všem možném, ale uvěřit, že je Eddie Murphy inteligentní je zatraceně těžké. Bohužel je těžké uvěřit i tomu, že zmiňovaný začínal ve filmu jako komik. Pozitiva: masky. ()

Reklama

Diego75 

všechny recenze uživatele

První díl Zamilovaného profesora jsem si nedávno zopakoval už po několikáté a rozhodně jsem nelitoval. Není to samozřejmě ta nejlepší komedie, ale určitě skvělý odpočinkový film, kde si Eddie Murphy vyloženě užívá ty groteskní postavy. Samozřejmě nechybí ani dabing Oldřicha Kaisera, který tomu opravdu nasadil korunu. Druhý díl vypadal zezačátku poměrně obstojně, ale bohužel nám zmizela nejen Shermanova přítelkyně z jedničky, ale i veškerá originalita a humor. Film pak začíná být čím dál šílenější a začíná působit jako dílo člověka, který má problém s halucinogenními látkami. Při sledování mi připadalo, že mi klesá IQ stejně jako hlavní postavě. Možná, že někdy tuhle podivnost pochopím a zasměju se, ale zatím nechápavě kroutím hlavou. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Když někdo natočí pokračování dobrého filmu, a to pokračování je slabší. Budiž. Ale natočit pokračování mizerného, bezduchého filmu, a to pokračování je ještě mizernější, tak to už by snad mělo být trestné. V daném případě je zaslouženým trestem hodnocení diváka. Na smětiště, do kanálu s tím paskvilem! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ano, sice hodnotím nízko (i když oproti ostatním nadprůměrně), ale já se bavil. Sice to postrádá intelektuální humor, ale pro vypnutí mozku ideální. Navíc závěr (pozor spoiler, i když tady mi ho odpustíte) je celkem napínavý a ve finále jsem opravdu doufal, že to Sherman zvládne a bylo mi ho líto. Ještě, že se vše obrátí a celkem vtipně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. července 2000 v USA. (Varan)
  • Natáčelo se od 5. října 1999 do 15. února 2000 v Kalifornii. (Varan)
  • Kathleen Freeman, která hraje hlučnou sousedku, se objevila i v původním filmu Zamilovaný profesor z roku 1963, kde hrála Millie Lemmonovou. (HappySmile)

Reklama

Reklama