Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejní lidé ve skutečném a zároveň absurdním a nebezpečném zápase bojuje o život. Přitom jen jeden z šesti vybraných dobrovolníků má šanci přežít tuto podivnou hru, v níž je vše dovoleno. Její průběh s pomocí "stále přítomných kamer" sledují diváci v přímém televizním přenosu. Varovná satirická tragikomická fikce na motivy známé sci-fi hry o život (Running Man), jejíž děj je zasazen do prostředí americké reality show současnosti (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Nevědět, že se jedná o film, málem by jeden skočil na to, že se jedná o vraždění v přímém televizním přenosu. Zajímavý námět o zvrhlé reality show, kde místo stupidních úkolů hráči vraždí, aby přežili. Škoda, že chybí ta tolik potřebná nadsázka, aby ještě více vynikla zhůvařilost takového televizního programu. Víc už ale netoužím vidět važdící těhotnou "Mámu smrt" či bláznivého Tonyho! Jednou a dost! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice povedená a zábavná variace na příšerné televizní reality show. Mnoho lidí to zřejmě nepochopilo, ale tohle byla spíš satira, než že by se autoři snažili o parodii. Není to trapné, není to amatérské a nutí to k zamyšlení. Nicméně: žena v osmém měsíci těhotenství, pacifista s rakovinou, nezaměstnaný muž, důchodce, studentka a věřící zdravotní sestra – na koho byste si vsadili? ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Musím dať 4* nakoľko táto paródia na žáner reality show prišla do našej distribúcie (najprv na VHS od BONTONu a potom na DVD ako exkluzívna príloha časopisu DVD MAG) v čase keď sme na našich obrazovkách nemali sračky typu BIG BROTHER a spol. Preto má tu na ČSFD také mizerné hodnotenie, pritom oproti takému MY LITTLE EYE je to priam klenot. No veď uznajte sami: V americkej TV beží súťaž do ktorej vylosujú niekoľko náhodných a rôznorodých účastníkov, ktorí sa majú navzájom pozabíjať. Posledný živý získa finančnú odmenu. No a súčasnou favoritkou, ktorá vstupuje do 7. série je tehotná mladá žena, ktorá má navyše k jednému z účastníkov (chlapovi s rakovinou varlat) osobný vzťah a ktorá zabíja aby prežila. Fakt absurdita navyše v štýle BLAIR WITCH. Apropo ripo, to DVD je všetko možné len nie pochybné :-). (11.10.2006) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na obyčejné reality show, je zde něco úplně nového. Je vybráno pět dobrovolníků (+ vítěz z minulého kola) do soutěže, kde je povoleno naprosto vše, a přežít - zvítězit může jen jeden. Ale kdo bude tím jediným? Postarší dáma či mladá holka? Umírající chlapík, důchodce či těhotná vítězka od minule? ... Film si bere na mušku nynější záplavu reality show, které jsou - jedna za druhou - drsnější, ale zároveň nebezpečnější, a ukazuje, kam tento trend může až zajít. Skoro bych se nedivil, kdyby nějaké ziskuchtivé televizní společnosti o takovémto námětu neuvažovaly. Ale když odhlédnu od námětu, tak není nic moc co chválit - herci, jeden vedle druhého ukrutně nesympatičtí, a navíc se chovají jako by neměli za pár hodin opustit svět v dřevěný truhle. Když k tomu připočtu ještě docela hloupej konec, tak opravdu není o co stát - snad jen jako varování před tím, kam svět reality show pomalu spěje... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

To si ze mě už vážně někdo dělá prdel! Co to má jako bejt?! Heh, tu jednu * dávám za pár návalů nechápavého smíchu, které ve mně vyvolala neuvěřitelná trapnost tohohle "něčeho" - ale řekněte mi - je to parodie, neni to parodie? A nebo jsou Amíci už tak nechutní, že se tímhle baví stejně jako u nás někdo Vyvolenými a podobnými sračkami? Pravděpodobně to bude ta parodie - ale tak debilně udělaná, že člověk fakt neví - když už parodovat Big Brother a spol., tak přece sakra pořádně - tohle je amatéřina jak prase a k smíchu není její vtipnost, nýbrž opravdu jen ta trapnost. Nebo mi něco uniklo? Asi jo... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama