Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americká zlodějská komedie čerpá svůj vtip jednak ze starých němých grotesek a pak z obdobných anglických komedií padesátých let, líčících absurdní problémy a zvraty pečlivě naplánovaných zlodějských akcí (Zlaté věže, Pět lupičů a stará dáma, Liga gentlemanů apod.). Mladý zaměstnanec státní mincovny ve Washingtonu Harry Lucas nevědomky zničí 50 000 dolarů a než se na to přijde, chce je nahradit tak, že je s pomocí svého starého přítele potajmu v noci znovu vytiskne. Z malé akce pro dva se ovšem postupně stává nezdravě se rozrůstající výprava s neustále přibývajícími partnery, v níž nic nefunguje, jak bylo připraveno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Celá potíž je v tom, že je to film, kterým si Columbia zjevně přála konkurovat hraným disneyovkám. A podobně jako ostatní z této rodiny (Herbie, Podivný pátek atd.) se vyznačuje mravní nezávadností hraničící s dějovým vakuem. Postavy mají mentalitu desetiletých a humor je úplně bezzubý. Taková filmová alternativa kojenecké výživy. 40% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by to natočili angličania, dopadlo by to lepšie... tento námet je presne to, s čím sa vedeli úspešne popasovať. Ničmenej, dá sa pobaviť aj tu, hoci druhá polovica je omnoho lepšia ako tá prvá. Využíva totiž situačnú komiku. Hoci komédia pôsobí značne naivne, pre nedeľné popoludnie je nezávadná. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu moc se mi to nelíbilo. Gagy mi přišli nudné, herci nepřesvědčiví. Kam se to hrabe na jiné zlodějské komedie té doby. Jamie Farr tu navíc celou dobu mluví italsky... ()

Balet 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvělý film, který mi prostě utkvěl v paměti... Ta zápletka sice není nejoriginálnější, zato je to fakt zábava... ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Komedie, která by klidně mohla být bez zvuku, protože je založená na situacích, které jako by z oka vypadly starým němým groteskám. Tvůrcům se podařilo najít hranici mezi tím, aby vtipy nepůsobily moc nudně ani moc infantilně a funguje to stejně dobře jako u Laurela a Hardyho. Film stojí za vidění i z jiného důvodu, vidět Jamieho Farra (Klinger) v mužských šatech. ()

Reklama

Reklama