Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

H34D 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem se předem podíval na hodnocení csfd, takže jsem nebyl výrazně zklamán, zážitek byl prostě ekvivalentní večernímu vysílání TV nova :) Škoda, že práve díky filmům jako 60 sekund se Nicolas Cage nemůže řadit mezi top herce, nebo že by jednoduše nedostával dostatek nabídek a nezbývalo mu nic jiného, než přijímat role i v těchto béčkách? Přece po přečtení tak debilního scénáře si nemohl říct: "Jé fajn, jdem do toho, budu zase akční hrdina". Mno, abych jen nekritizoval, musím přeci jen pochválit určitý spád, jakým film určitě oplýval + závěrečná honička po městě byla taky slušná, z toho důvodu nakonec uděluji alespoň průměrné hodnocení... What do you pay your pit crews with? Gummi bears? ... 5/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl to čas, kdy jsem myslel, že mnohé už nevidím; déšť, sníh, rodinu, přátele, čtyřhvězdičkový film s Nikoušem a dredatou Angelinu. Málem jsem se sesunul z postele, protože s takovouhle hitparádou na kebuli bych ji ani tam nechtěl, ovšem zbytek se mně líbil moc. Možná i proto, že tahle vykutálená partička vykradačů garáží nastoupila v mém playlistu po čarodějnických hrátkách. Vaše zdejší výhrady bych si vážně tuze rád poslechnul, ale přes burácení motorů vás za boha neslyším… (Filmfest Hurghada 2012, 21/67) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate po vsech strankach prumernej akcni film. Mame tu sice nejaky honicky, ale poradna je az zaverecna. Obcas se tu sice vystreli, ale jen malokdy. Herci jsou dobry, celkem pekna sestava lupicu a Cage je v pohode, Angelina sexy, ale nejaky extra vykony nepodavaj a ani to neni potreba. Za zminku jeste stoji paradni Eccleston jako zaporak. No a pribehove dostacujici, ale nijak komplikovanej dej se nekona, navic ma film dve hodiny, z toho prvni se jen dava dohromady parta a konec je protahovanej. A nejlepsi cast filmu, loupeze aut, jsou udelany jen v takovym rychlym sestrihu a clovek si to neuzije. Aspon, ze nektery auta jsou fakt paradni. Celkove proste kdyby se nekdo zeptal, proc se na film podivat, tak nevim, ale nejak se to vsechno stastne dalo dohromady, je to pekne a svizne natoceny a me se film libil. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

NC svého jednorožce našel. Já bohužel ne. Mým jednorožcem je film kde zjistím a dopátrám se toho,proč byl Cage v určitý době naprosto áčkovým hercem. Neříkám, že je špatnej to ne. Ale jednoznačně pro mě není tím, kdo by mě na film lákal nebo mě dokonce přesvědčil, abych mu jeho roli sežral. Příklad. Zde se prostě nabízí porovnání s FaF. I když nerad, tak porovnávat musím. A FaF vede ve všech ohledech. Nabízí uvěřitelný herce v uvěřitelný ptákovině. Jedinej komu jsem jeho roli sakra žral byl Vinnie Jones. Ostatní z party byli buď divný nebo k ničemu. Byli tu prostě jen proto, že se to muselo stihnout rychle. Jinak by je Cage nepotřeboval. Kdežto FaFsu jste věřili, že ti klobásnící jsou fakt jak jedna famílie. Akci snad ani porovnávat nemusím. Tolik náhod v jedný automobilový honičce?..Ale tak okej. No ani nvm jak to zakončit. Film fajn, ale jednou stačí. Jedny z těch silnějších tří hvězd a 69 procent. Zvláštní na tom celým je, že 70ce to je šíleně vzdálený. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Toto nie je film o tom, ako Nicolas Cage, Angelina Jolie a partička ich kamošov kradnú autá, aby zachránili Cageovho filmového brata. Toto je film o čistom pôžitku z filmového obrazu, záberovania, strihu...filmovej akcie a filmovej reči ako takej. Priblblosť, alebo lepšie povedané príbehová vypitvanosť slúži ako sústavné upozorňovanie, presúvanie poroznosti na opojnú formu. Gone in 60 seconds tak presne podtrháva pointu povôdného filmu z roku 1974, ktorý režíroval filmový kaskadér H.B. Halicky a bol o.... choreograficky perfektnej 100-minútovej autonahánačke, a spája ju s potemnelou estetikou akčného filmu odkazujúcou na 90. roky. Tá dokázala dychberúco prepájať farebný chlad s akciou a Senov film je vyvrcholením tejto schopnosti. Gone in 60 seconds sa tak stáva jedným zo symbolov zvrchovaného fetišizovania filmového média. Lovin it. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Ve scéně, kdy detektiv Castlebeck (Delroy Lindo) hovoří o Cadilacu Eldorado 1983, říká, že "to je první rok, co dali Eldoradu posilovač řízení". Ve skutečnosti Cadilac Eldorado používal posilovač řízení již v roce 1967. (Ahurmen)
  • Postava Vinnieho Jonese (Sphinx) chce rozpárat psovi břicho kvůli tomu, že snědl klíče od kradených aut. Podobná scéna se odehrála v podání stejného herce ve filmu Podfu(c)k (2000), v němž pes snědl diamant. (Koman)
  • V čase 1:23 v dabované verzi prohlásí Castlebeck (Delroy Lindo) že "jedinej Shelby z šestasedmdesátýho roku se nachází..." avšak Shelby GT 500 (Eleanor) je z roku 1967. (A7X92)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama