Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Parádní obsazení. Vynikající soundtrack. Svižné tempo. Atraktivní prostředí. Kvalitní scénář. Malé množství "wtf" scén. Nicolas Cage :) To vše = velmi dobrá práce. Na to, že je film starý již 12 let, tak i nyní dokáže pobavit a zaujmout. Film, ze kterého mám odjakživa v paměti Vinnieho Jonese, jak nakope prdel té černošské partě a zapálí jim auta. No a závěrečná scéna, jak hlavní gangster vytáhne boxera a praští s nim Niciho, tu si také dobře pamatuji. Zkrátka...dneska jsem si zavzpomínal a vrátil se do doby lehce po roce 2000, kdy jsem z tohoto akčního kousku byl pořádně vyplesklej. 82% // (18.11.2016) NOVA HD - Opět příjemná nostalgie. Má to prostě šmrnc, odsýpá to, parádní soundtrack a napětí. Nedivím se aktuálnímu 257. místu mezi nejoblíbenějšími filmy. Stále 82%. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale mne se tento povedený filmeček celkem zamnlouval. Vím, že zde šlo víceméně jen o auta , ale já jsem se na ty auta zas tak moc nezaměřoval zajímala mne Angelina, Cage, Patton tyto herci se mi v tomto podání velice líbili a když se do toho zapojil detektiv Lindo který má skvělé mimické ksychty tak to bylo něco. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejblonďatější letní film roku 2000 nabízí, jak se na klasický letní blockbuster sluší, oddechovou zábavu bez velkého přemýšlení. Scénář je sice prostý jako bulharská striptérka, ale svižná videoklipová režie, chytlavý soundtrack (Moby, Apollo 440, Chemical Brothers) a sympatický Nicolas Cage drží film nad průměrem a jsou zárukou 117 minut slušné popcornové zábavy, která neurazí. Takhle nějak by možná vypadalo "Ocean´s Eleven", kdyby ho natočil Michael Bay:-) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Bože, bože... Tušil jsem, že nepůjde o veledílo, tak jsem si připravil i další činnosti, abych plonkový čas ve filmu nějak využil. Takže jsem stačil napsat dva emaily, otevřít si v kuchyni víno, zjistil jsem předpověď počasí na zítra, manželka mi nadiktovala nákup... a čas mi příjemně uplynul až do sladkého konce, kdy zlosynové padli, druhdy desperáti odhalili svou citlivou, spravedlivou a skutečnou, charakerní a lidskou tvář a trochu nablblí policajti zase ostrouhali mrkvičku. Napětí a dramatu bylo jako šafránu, srovnatelně asi s příběhy Křemílka a Vochomůrky, takže rozdávat hvězdičky není v podstatě za co. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Cage má jistý minimální charisma (a to jen když se zazubí), ale herec je to mizernej a potvrzuje to každou další rolí, ve který ho vidim. 60 sekund v tomto ohledu není žádnou výjimkou. Čím ale je, je "akční krimi thriller", který nedokáže nabídnout nic, co už bychom někde jinde, a lépe, neviděli. Když se totiž během jedný honičky potřetí "náhodou" objeví kamion, který poldum jen tak tak zatarasí cestu, ale padoucha - klaďase nechá prchnout, není něco v pořádku. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když Mephis (Nicolas Cage) poškodí u ukradené Eleanor (Ford Mustang Shelby GT500 1967) pravé zrcádko, přestane běžet motor. Mephis se auto snaží nastartovat otočením klíče... ale kde ho vzal, když Eleanor ukradl? (Ahurmen)
  • Při prvním záběru na sepsaný seznam aut je u Porsche Boxster chyba v názvu - je napsáno jako Porsche Boxter. V pozdějších záběrech je tato chyba opravena. (Ahurmen)
  • V roce 2013 se 1 ze 3 Shelby GT500 „Eleanor“ určených pro herce vydražilo za 1 milion amerických dolarů. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama