Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se někomu líbí celý film jen proto že v něm jednu z hlavních rolí hraje auto, tak by stálo za to popřemýšlet zda-li by nebylo vhodné vyhledat příslušného lékaře. Například docent Chocholoušek, by po takovém pacientovi sáhnul s obrovskou chutí.... Hodnotit příběh by nemělo cenu, Bruckenheimer se z toho snaží udělat podívanou ve stylu Skály. To usilí vypadá hodně směšně. Přemýšlím zda existuje něco lehčího než krást v LA auta. Docela rád jsem si tuhle "podívanou" po letech připomněl a zjistil že mě vlastně chybět nebude. 50% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre môjho brata bol toto v minulosti veľmi obľúbený film, ktorý som tým pádom videl veľakrát. Neprišiel mi sexy, ani hrdinský, občas trochu vtipný a zapamätal som si tú tvrdú hudbu a veľa nezabudnuteľných akčných scén, najmä s autom Shelby, často som sa divil, že hlavní hrdinovia ešte žijú, ale v určitej miere je to svojím stvárnením až kultový film. Je to akýsi predchodca série filmov Rýchlo a zbesilo a určite bol v niečom aj inšpiráciou, ale obsahovo je pre mňa dosť pochybný a po toľkých vzhliadnutiach ma nebaví, čo ma jasne uistilo v hodnotení tohto filmu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem se předem podíval na hodnocení csfd, takže jsem nebyl výrazně zklamán, zážitek byl prostě ekvivalentní večernímu vysílání TV nova :) Škoda, že práve díky filmům jako 60 sekund se Nicolas Cage nemůže řadit mezi top herce, nebo že by jednoduše nedostával dostatek nabídek a nezbývalo mu nic jiného, než přijímat role i v těchto béčkách? Přece po přečtení tak debilního scénáře si nemohl říct: "Jé fajn, jdem do toho, budu zase akční hrdina". Mno, abych jen nekritizoval, musím přeci jen pochválit určitý spád, jakým film určitě oplýval + závěrečná honička po městě byla taky slušná, z toho důvodu nakonec uděluji alespoň průměrné hodnocení... What do you pay your pit crews with? Gummi bears? ... 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate po vsech strankach prumernej akcni film. Mame tu sice nejaky honicky, ale poradna je az zaverecna. Obcas se tu sice vystreli, ale jen malokdy. Herci jsou dobry, celkem pekna sestava lupicu a Cage je v pohode, Angelina sexy, ale nejaky extra vykony nepodavaj a ani to neni potreba. Za zminku jeste stoji paradni Eccleston jako zaporak. No a pribehove dostacujici, ale nijak komplikovanej dej se nekona, navic ma film dve hodiny, z toho prvni se jen dava dohromady parta a konec je protahovanej. A nejlepsi cast filmu, loupeze aut, jsou udelany jen v takovym rychlym sestrihu a clovek si to neuzije. Aspon, ze nektery auta jsou fakt paradni. Celkove proste kdyby se nekdo zeptal, proc se na film podivat, tak nevim, ale nejak se to vsechno stastne dalo dohromady, je to pekne a svizne natoceny a me se film libil. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Bože, bože... Tušil jsem, že nepůjde o veledílo, tak jsem si připravil i další činnosti, abych plonkový čas ve filmu nějak využil. Takže jsem stačil napsat dva emaily, otevřít si v kuchyni víno, zjistil jsem předpověď počasí na zítra, manželka mi nadiktovala nákup... a čas mi příjemně uplynul až do sladkého konce, kdy zlosynové padli, druhdy desperáti odhalili svou citlivou, spravedlivou a skutečnou, charakerní a lidskou tvář a trochu nablblí policajti zase ostrouhali mrkvičku. Napětí a dramatu bylo jako šafránu, srovnatelně asi s příběhy Křemílka a Vochomůrky, takže rozdávat hvězdičky není v podstatě za co. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když Mephis (Nicolas Cage) dodává Eleanor Calitrimu (Christopher Eccleston), tak ho Calitri praští a Mephis spadne na zem. V tu chvíli je vidět oranžová značka, která znázorňuje, kde má Nicolas Cage při natáčení stát. (Ahurmen)
  • Když chce Mephis (Nicolas Cage) po uražení zrcátka znovu nastartovat Eleanor, motor naskočí dříve, než otočí klíčkem. (Ahurmen)
  • Při závěrečné honičce stíhá Roland Castlebeck (Delroy Lindo) Shelby GT500 v BMW řady 5. Na pár záběrech je vidět i motorové označení na víku kufru - 540i. (lskala)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama