Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

MM11 

všechny recenze uživatele

Ale akční scény jsou natočeny dobře. Tak aspoň něco, protože jinak tahle ultra-cool podívaná působí často nechtěně ultra-směšně. Docela jsem postrádal jakousi "šťávu", řízná hudba a hromada rachotících aut ne vždy stačí. Kromě ucházející režie ještě stojí za zmínku jeden aspekt - Angelina Jolie. To bez výhrad, bohužel ona film z průměru nevytáhne, to není v lidských silách... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jako by se Dominic Sena snažil napodobovat Michaela Baye, ale prostě mu chyběly prostředky a trocha toho talentu. Příběh je zde hrozně laciný a hodně se divím zdejší oblíbenosti. Rovněž se divím hereckému obsazení, protože tady bych čekal něco naprosto jiného. Úsměvných hlášek je tady skutečně jen pár. Spíše většinu filmu pohltila nepříjemná nuda. Prostě jsem čekal mnohem víc. Docela mě to zklamalo. 2* dávám asi jen za pár pěkných bouráků. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tom nehrál Nick Cage a Angie Jolie, tak to je ještě mnohem horší...Naštěstí oba dva jsou schopní utáhnout film sami o sobě, takže když se dají dohromady je to fajn. Ale Angelině ty blond vlasy sluší mnohem víc než Cageovi :)....Vlastně nesmím zapomenout na skvělého Vinnieho Jonese, jeho figurka je vážně zábavná...Tak to jsme měli plusy. A teď se pustíme do mínusů - takže o čem že má tenhle snímek být? Ano, už vím - o autech. Vezmeme to zkrátka - tolik výjimečných automobilů měli k dispozici, a tak to celé promrhali !!! Žádná akce, žádné erotické záběry plechových krasavců, žádný řev vytáčených motorů - prostě nic. Kde není scénář, aspoň tohle mělo být. Škoda mluvit...A za co že jsou nakonec ty tři hvězdičky? První přece jen za sbírku automobilových skvostů, kdy si člověk uvědomí, co všechno by chtěl mít v garáži, druhá za pár opravdu zábavných momentů + soundtrack a třetí za Angelinu a Nicka... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre môjho brata bol toto v minulosti veľmi obľúbený film, ktorý som tým pádom videl veľakrát. Neprišiel mi sexy, ani hrdinský, občas trochu vtipný a zapamätal som si tú tvrdú hudbu a veľa nezabudnuteľných akčných scén, najmä s autom Shelby, často som sa divil, že hlavní hrdinovia ešte žijú, ale v určitej miere je to svojím stvárnením až kultový film. Je to akýsi predchodca série filmov Rýchlo a zbesilo a určite bol v niečom aj inšpiráciou, ale obsahovo je pre mňa dosť pochybný a po toľkých vzhliadnutiach ma nebaví, čo ma jasne uistilo v hodnotení tohto filmu. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Z prístavných častí Long Beach a industriálnych oblastí Los Angeles je možné cítiť zápach rýb, vôňu spáleného benzínu x kriminálu a počuť lodné trúby, rachot ťažkej priemyselnej techniky a uspávanku michiganského osemvalca alias bájnej Shelby GT500 "Eleanor" (v skutočnosti "len" 1967 Mustang Fastback), ktorá sa nespútane preháňa slnečným Mestom anjelov v neskonalo za vlasy pritiahnutej, takmer polhodinovej naháňačke, ktorá je menšou reminiscenciou nad a svojou absurdnosťou len zlomkom z Halickiho počinu, jeho splneným snom zo '74. Snímka je v jadre typická bruckheimerovka vyhýbajúca sa neatraktívnym zbytočnostiam a zdĺhavým pasážam, preferujúca priamu akciu a dramatizáciu pred autentickosťou, vďaka čomu väčšine bez problémov zachutí. Taktiež je na pomery iných filmov o zlodejoch áut relatívne viditeľne štylizovaná, čo tiež dotvárajú dravé tóny Trevora Rabina. Pochváliť treba selekcie vozítok, skladieb, no predovšetkým obsadenia, vrátane vedľajších postáv (najmä Delroy Lindo) a perfektného využitia prostredia južného L.A. ako kulisy. Sixty Seconds je moje detstvo & dospievanie (zároveň sa ale naň dívam priaznivo aj bez nostalgických okuliarov, čo je čistý paradox...), ku ktorému poviem len jedno – soundtrack a autá, autá a soundtrack. --- ♪♫ / ♪♫ / (x) I'm missing Jerry Springer / Johnny B / (x) (∞2005-2014) (25.2.2017) (4.5.2017) (11.6.2020) (2.8.2020) (5.9.2021) (21.12.2021) (23.12.2021) (21.5.2022) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • V roce 2013 se 1 ze 3 Shelby GT500 „Eleanor“ určených pro herce vydražilo za 1 milion amerických dolarů. (Geralt z Rivie)
  • Při "autařském" kvízu, který přes vysílačky spustí Otto (Robert Duvall), padne otázka na auto poručíka Columba. Kip (Giovanni Ribisi) odpoví Peugeot Cabriolet. Ale přesnější odpověď je Peugeot 403 Cabrio. (lskala)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama