Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jenom slabej odvar originální verze z roku 74. Zatimco v roce 1974 vzduchem lítaly skutečný auta, který řídili skutečný lidi a při bouračkách se mačkaly skutečný plechy, tak tady Nicolas Cage vesele lítá se svym na počítači vytvořenym Mustangem takovym způsobem, že kdyby to viděli bratři Wrightové, tak zblednou závistí. Eleanor je sice moc pěknej stroj, ale to je na tomhle filmu asi to nejzajímavější, což je dost málo. Navíc mně se stejně víc líbí Mustang z roku 73, kterej můžete vidět právě v originální verzi. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už hóódně dávno neplatí, že film s Nicem Cagem rovná se dobrý film, a už také téměř vyčpěly ty časy, kdy byly podobné, poctivě natočené akční nářezy daleko populárnější než romantický párek "exbradavických" upírů. 60 sekund má jednak tu výhodu, že se stále řadí do zlaté éry Cageovy filmografie, a jednak se může chlubit opravdu poctivým, maximálně přímočarým a neméně zábavným zpracováním, kterým rejža v podstatě dostál svému závodnickému příjmení. To pak filmu každý rád odpustí i to, že dělá národní hrdiny ze zlodějů drahých aut a že chatrný scénář je naprosto bez emocí a bohužel i bez větší nadsázky. A navíc je tu ještě Angelina Jolie, která je i s netradičním severským účesem tak moc sexy, že kvalitnější palivo si pro jízdu podobného ražení ani vybrat nelze. Pro mě lepší než přestylizovaná jednička Rychle a zběsile.. 75% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Film nabušenej akcí a rychlejma autama, všechno je ve skvělým tempu, který vás nenechá ani na chvilku vydechnout. Naštěstí to má i děj, kterej má hlavu a patu, což u podobných filmů moc častu neni vidět a taky kvalitní herecký obsazení, tim samozřejmě hlavně myslim Nicolase Cage a Angelinu jolie, takže tam musim bouchnout 5* ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Bože, bože... Tušil jsem, že nepůjde o veledílo, tak jsem si připravil i další činnosti, abych plonkový čas ve filmu nějak využil. Takže jsem stačil napsat dva emaily, otevřít si v kuchyni víno, zjistil jsem předpověď počasí na zítra, manželka mi nadiktovala nákup... a čas mi příjemně uplynul až do sladkého konce, kdy zlosynové padli, druhdy desperáti odhalili svou citlivou, spravedlivou a skutečnou, charakerní a lidskou tvář a trochu nablblí policajti zase ostrouhali mrkvičku. Napětí a dramatu bylo jako šafránu, srovnatelně asi s příběhy Křemílka a Vochomůrky, takže rozdávat hvězdičky není v podstatě za co. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že mám tak Nicolasa rád, alebo tým, že mám rád akciu, ale mne sa tento film bohovo páčil. Nadupané, nádherné stroje, myslím, že režisér výberom tých správnych áut ozaj trafil do čierneho. Torzo scenáru je síce postavené na ohranom príbehu, no aj cez to všetko, znova a znova, tento film ozaj môžem! 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Rampa, s jejiž pomocí Memphis (Nicolas Cage) přeskakuje kolonu v Eleanor, nejdřív není vůbec spuštěna. Hned v dalším záběru se však objevuje na zemi. (KucC)
  • Ve scénách, kdy je pohled na tabuli vozů, které musí ukrást, je vidět "Infiniti Q45 1999 Rachel". V dalším záběru zmizí stejně jako se přehodí pozice u "Jaguar XJ 220" na místo "Jaguar XJ XK8". (Ahurmen)
  • Při prvním záběru na sepsaný seznam aut je u Porsche Boxster chyba v názvu - je napsáno jako Porsche Boxter. V pozdějších záběrech je tato chyba opravena. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama