Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kludne by sa to mohlo volat Rýchlo a zbesilo 0. Akurat to nie je tak zbesilo natocene ako neskorsie diely FF. Tiez je tu velky dôraz na rodinu ale bez blbych kecov. Namiesto kecov tu su činy, ked starsi brat Cage musi zachranit toho mladsieho Ribisiho. Zapletku to ma sympaticku, postavy su zaujimave. Cage bol stale cool a vyvaroval sa imbecilneho prehravania. Po boku tu ma viacero znamych xichtov. Stary pardal Duval, sexy Jolie, nemluvny drsniak Jones atd. Po krku im ide zabavna dvojka policajtov Lindo a Olyphant. Len zaporak Eccleston s fetisom na drevo je dost k smiechu. Pozor nerozbi mi stolicku. WTF? Prva polovica filmu je o priprave hromadnej lupezi behom ktorej sledujeme bezny zivot ustrednych postav a druha je o lupezi, ktora sa zmeni vo velku a skvele natocenu nahanacku s mnozstvom famoznych kaskaderskych kuskov. Podporene to je skvelym soundtrackom, ktory filmu dodava pohodovu atmosferu. Takze to celkovo sice nie je na ciste 4*, pretoze to po kazdej stranke mohlo byt vyraznejsie a intenzivnejsie (mohlo to mat vyraznejsiu romanticku linku, o trochu viac akcie a poriadneho zaporaka), ale mna tento film bavi viac ako uchylny Con Air. Po tomto filme to uz zacalo ist s Cageom dost vyrazne dolu vodou. Skoda. 7/10. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s M: I 2 největší akční pecky léta 2000. Jo, byla to dost slabá letní sezóna. Papírově vše sedí, sexy námět, sexy auta, sexy obrázky videoklipaře Seny a k tomu v žánru prověřený Cage, sexy Angelina Jolie a další fajn herci. Ale chtělo by to zatlačit na nevýrazné postavy (detektivové, záporák) a překvapivě i na akci - sice se tu auta kradou ostošest, ale pořádné honičky se dočkáme až v závěru, což mi u takového filmu přijde neodpustitelné. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Už hóódně dávno neplatí, že film s Nicem Cagem rovná se dobrý film, a už také téměř vyčpěly ty časy, kdy byly podobné, poctivě natočené akční nářezy daleko populárnější než romantický párek "exbradavických" upírů. 60 sekund má jednak tu výhodu, že se stále řadí do zlaté éry Cageovy filmografie, a jednak se může chlubit opravdu poctivým, maximálně přímočarým a neméně zábavným zpracováním, kterým rejža v podstatě dostál svému závodnickému příjmení. To pak filmu každý rád odpustí i to, že dělá národní hrdiny ze zlodějů drahých aut a že chatrný scénář je naprosto bez emocí a bohužel i bez větší nadsázky. A navíc je tu ještě Angelina Jolie, která je i s netradičním severským účesem tak moc sexy, že kvalitnější palivo si pro jízdu podobného ražení ani vybrat nelze. Pro mě lepší než přestylizovaná jednička Rychle a zběsile.. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, dlouho mi tenhle film unikal a udělal jsem dobře, že jsem si ho dnes pustil. Opravdu skvělý film. Nejsilnějším bodem filmu byl asi příběh, který byl nenáročně, vcelku obyčejně proložen. I tím motivem mi dost připomínal skvělou sérii Rychle a zběsile, nemyslím honičkami, ale provedením týmu, kdy se chystají ukrást 50 aut. Takže příběh je naprosto perfektní bez žádné chyby. Co se týče akce, o to zde vůbec nejde. Asi tak poslední dvacetiminutovka je sběsilá honička s Fordem Mustangem, kterého řídí Nicolas Cage. Dost dobře natočená honička. Takže akce a tak ve filmu moc není, což není velkou chybou, je zajímavé sledovat dění, kdy Nicolas Cage se svojí partou přemýšlí a plánuje ukrást neuvěřitelné množství 50ti aut. Právě to se mi ve filmu líbilo, toto dění, ta pravá atmosféra. Trošku si film hrál na lehkovážnost, což jsem si zezačátku myslel, jako, že vše je v pořádku a nic se nemůže pokazit, ale nevadí. No a herecké obsazení je na tom přímo výborně. Nicolas Cage skvělý sympaťák jako vždy, Delroy Lindo zahrál bravurně poldu, Timothy Olyphant také zaujal, Angelina Jolie splnila svůj klasický, dobrý herecký standart, nebo menší roli zde měl i Vinnie Jones, který sehrál jednu bitku, jinač byl správný drsnák. A tak dále, i zbytek herců bez sebemenšího problému. Hudba byla také povedená, nenáročná a velmi poutavá. Nevím co bych měl vytknout, možná mohlo nýt více akce a více závodů, ale to patří spíše k jiným filmům, v tomto snímku se dalo obejít i bez toho. Kdo čeká akci a ohromné honičky jako ve filmech Rychle a zběsile, bude možná trochu zklamán. Takže ve výsledku velké překvapení, jeden z nejlepších filmů s Nicolasem Cagem. Rozhodování mezi 4 a 5 hvězdou, ale já dávám pátou. Takže celkově hodnotím na rovných 90% = ***** ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Famózních dvoustopých strojů je tu jako holubů na Time Square, známých tváří ještě víc, o projevech, které by se daly považovat za herecké, je už ovšem nouze...příběh "když to neuděláš Ty, udělá to brácha, jinak zabijem Tebe" je obyčejný, zabalený do hávu 50-ti nadupaných automobilů, tak jedinečných, že samotné sestavení seznamu představovalo pro scénáristy největší překážku...sehnat vozy typu Jaguar XJ 220, Shelby Mustang GT 500 nebo Lamborghini Diablo, prohánět se jimi úzkými městskými uličkami a občas jim ulomit zpětná zrcátka, to byl masakr! ... Nicolas Cage je sympaťák každým coulem, svým nevinným kukučem dokáže ukecat, obelstít nebo usmlouvat každého, má volné pole působnosti, takže je jakýmsi středobodem filmu... Soundtrack se svým obsahem nešplhá do nebeských výšin, ale minimálně do vesmíru, protože tak našlapané songy se sejdou jednou za rok a rozhodně se podílejí na mém celkovém hodnocení filmu (btw. byl to první můj soundtrack)... a já říkám 60% 90 miliónů dolarů(rozpočet)/237 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Když Mephis (Nicolas Cage) dodává Eleanor Calitrimu (Christopher Eccleston), tak ho Calitri praští a Mephis spadne na zem. V tu chvíli je vidět oranžová značka, která znázorňuje, kde má Nicolas Cage při natáčení stát. (Ahurmen)
  • Producent Jerry Bruckheimer prohlásil, že kdyby Nicolas Cage (Memphis Raines) odmítl hlavní roli, film by bez něj nikdy nenatočil. Cage nakonec roli přijal a obdržel za ni přes 20 milionů dolarů, čímž se zařadil po bok např. Toma Cruise či Toma Hankse, tehdejších nejlépe placených herců. (Edgerton)
  • Showroom, ve kterém se nachází stříbrné Porsche 911/996, je ve skutečnosti na rohu ulic Camden Avenue a Santa Monica Boulevard. (pajabobika)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama