Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Famózních dvoustopých strojů je tu jako holubů na Time Square, známých tváří ještě víc, o projevech, které by se daly považovat za herecké, je už ovšem nouze...příběh "když to neuděláš Ty, udělá to brácha, jinak zabijem Tebe" je obyčejný, zabalený do hávu 50-ti nadupaných automobilů, tak jedinečných, že samotné sestavení seznamu představovalo pro scénáristy největší překážku...sehnat vozy typu Jaguar XJ 220, Shelby Mustang GT 500 nebo Lamborghini Diablo, prohánět se jimi úzkými městskými uličkami a občas jim ulomit zpětná zrcátka, to byl masakr! ... Nicolas Cage je sympaťák každým coulem, svým nevinným kukučem dokáže ukecat, obelstít nebo usmlouvat každého, má volné pole působnosti, takže je jakýmsi středobodem filmu... Soundtrack se svým obsahem nešplhá do nebeských výšin, ale minimálně do vesmíru, protože tak našlapané songy se sejdou jednou za rok a rozhodně se podílejí na mém celkovém hodnocení filmu (btw. byl to první můj soundtrack)... a já říkám 60% 90 miliónů dolarů(rozpočet)/237 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už hóódně dávno neplatí, že film s Nicem Cagem rovná se dobrý film, a už také téměř vyčpěly ty časy, kdy byly podobné, poctivě natočené akční nářezy daleko populárnější než romantický párek "exbradavických" upírů. 60 sekund má jednak tu výhodu, že se stále řadí do zlaté éry Cageovy filmografie, a jednak se může chlubit opravdu poctivým, maximálně přímočarým a neméně zábavným zpracováním, kterým rejža v podstatě dostál svému závodnickému příjmení. To pak filmu každý rád odpustí i to, že dělá národní hrdiny ze zlodějů drahých aut a že chatrný scénář je naprosto bez emocí a bohužel i bez větší nadsázky. A navíc je tu ještě Angelina Jolie, která je i s netradičním severským účesem tak moc sexy, že kvalitnější palivo si pro jízdu podobného ražení ani vybrat nelze. Pro mě lepší než přestylizovaná jednička Rychle a zběsile.. 75% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jenom slabej odvar originální verze z roku 74. Zatimco v roce 1974 vzduchem lítaly skutečný auta, který řídili skutečný lidi a při bouračkách se mačkaly skutečný plechy, tak tady Nicolas Cage vesele lítá se svym na počítači vytvořenym Mustangem takovym způsobem, že kdyby to viděli bratři Wrightové, tak zblednou závistí. Eleanor je sice moc pěknej stroj, ale to je na tomhle filmu asi to nejzajímavější, což je dost málo. Navíc mně se stejně víc líbí Mustang z roku 73, kterej můžete vidět právě v originální verzi. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem se předem podíval na hodnocení csfd, takže jsem nebyl výrazně zklamán, zážitek byl prostě ekvivalentní večernímu vysílání TV nova :) Škoda, že práve díky filmům jako 60 sekund se Nicolas Cage nemůže řadit mezi top herce, nebo že by jednoduše nedostával dostatek nabídek a nezbývalo mu nic jiného, než přijímat role i v těchto béčkách? Přece po přečtení tak debilního scénáře si nemohl říct: "Jé fajn, jdem do toho, budu zase akční hrdina". Mno, abych jen nekritizoval, musím přeci jen pochválit určitý spád, jakým film určitě oplýval + závěrečná honička po městě byla taky slušná, z toho důvodu nakonec uděluji alespoň průměrné hodnocení... What do you pay your pit crews with? Gummi bears? ... 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $101,648,571Tržby Celosvetovo $237,202,299║ Klasická Bruckheimerová pásová produkcia, kde sa striedajú lepšie momentky, hlavne keď sú nejaké tie nahánačky na autách tak to má šmrnc, z tými poslabšími ale celkovo to vyznie pre lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Auto číslo 34 na seznamu je uvedeno jako Mercedes Benz S600. Potom co jej ukradnou z policejní stanice je vzadu na autě napsáno S500. (Ahurmen)
  • Devadesátimilionový snímek (sedmadvacetimilionové náklady na reklamu nepočítaje) se první víkend v USA promítal ve 3006 kinech a vydělal 25,3 milionu dolarů. Nakonec utržil 101,6 mil. v Severní Americe a 237,2 mil. celosvětově. (HOODY)
  • Když jsou Mephis (Nicolas Cage) a Sway (Angelina Jolie) spolu v kradeném autě, tak si Sway si začne malovat rty červenou rtěnkou, aby to ladilo k autu. O pár scén později má ale opět přirozenou barvu rtů. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama