Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh sleduje osudy jednoho z nejslavnějších skutečně žijících amerických zločinců 30. let Johna Dillingera - charismatického ješitného bankovního lupiče, jenž se ve své době dokázal stát veřejným nepřítelem číslo jedna.
Zpracování z roku 1945 bylo nominováno na Oscara za nejlepší scénář. Ve své první hlavní roli se zde představí později oblíbený představitel gangsterů a rebelů Lawrence Tierney. Snímek se dočkal několika remakeů. (Vojcl)

(více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

První adaptace života a smrti slavného gangstera Johna Dillingera. Je to nízkorozpočtové béčko, které neobsahuje nijak zvlášť silné nebo výrazné momenty, ale na jedno zkouknutí to docela jde. Hlavně pozitivní je délka. 69 minut je na tento film tak akorát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to nijak zvláštní snímek, příliš nevyniká v tom, jak je zde postava Dillingera znázorněna, ale není to natočeno vyloženě špatně a na snímek se dá koukat. Je to takové lehce přímočaré, ale třeba černobílá kamera v tomhle případě dělá svoje a má to ten správný efekt na diváka. Působí to pak spíš jako film noir. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama