Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Bauer 

všechny recenze uživatele

John Travolta a ( sexy ) Halle Berry hrajou celkem dobře.Ale Hugh Jackman to je frajer je škoda , že právě on nemůže hrát dalšího představitele Bonda.Jinak film je celkem nudný , při druhém koukání na tento film bych se asi ukousal nudou ale když už je tam nějaká akční scéna tak je dobře natočená.Průměrný film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Swordfish (Intro) - Swordfish ST ,2. The Word (PMT Remix) - Dope Smugglaz ,3. Unafraid (Paul Oakenfold Mix) - Jan Johnston ,4. Dark Machine - Paul Oakenfold ,5. New Born (Paul Oakenfold Mix) - Muse ,6. Chase - Paul Oakenfold/Christopher Young ,7. Harry Houdini - Swordfish ST ,8. Kneel Before Your God - Lemon Jelly ,9. Lapdance (Paul Oakenfold Swordfish Mix) - Nerd ,10. Speed - Paul Oakenfold ,11. Planet Rock (Swordfish Mix) - Paul Oakenfold Vs Afrika Bambaataa & The Soul Sonic Force ,12. Stanley's Theme - Paul Oakenfold/Christopher Young ,13. Password - Paul Oakenfold ,14. On Your Mind (Omaha Mix) - Patient Saints ,15. Get Out Of My Life Now - Paul Oakenfold/Planet Perfection , ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film je trefně charakterizován jednou z úvodních Travoltových vět, která je tím nejlepším možným komentářem k němu. To, že se zde neobjevuje ani jedna smysluplná scéna, bych ještě překousl, ale příšerně mě naštval onen tlumočník na začátku filmu a jeho finština! Hackerově mluvě jsem nerozuměl a snad to dokonce finština byla, ale odpovědi jako: "Es geht, danke.", apod. nemají s žádným ugrofinským jazykem pochopitelně naprosto nic společného. Když tohle může projít v USA, není se čemu divit. Přijetí ve Finsku, SRN a jiných německojazyčných zemích muselo být ale o trochu jiné! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrému akčnímu filmu jsem ochoten odpustit i nelogičnosti, i pistoli u hlavy hackera, který za minutu prolomí 128bitový kód jen proto, "že ho viděl". Ale tohle není dobrý akční film. Jako ano, akce je tam docela dost, ale nedává to hlavu ani patu. Všichni se chovají děsivě namachrovaně, jak všechno ví a o všem ví, zubí své čistě bílé chrupy, Hale ukáže poněkud povislé kozy (asi proto ji točili vleže, bo kdyby vstala, už to tak sexy nebude - v jiné scéně už má rozumně jen sexy podprsenku), pak někteří ti namachrovaní nečekaně padnou, některé akce jsou tady vycucané z prstu, a i když je odhalen závěrečný twist, na který je hloupý divák připravován dvě hodiny dopředu, takže ho nepřekvapí, pořád to nedává smysl. A nakonec je vlastně Travolta ten hodný, i když zabil spousty nevinných lidí jako collateral damages. To dává smysl, že jo? Nudilo mě to, Hale mi přišla sexy jako vyšeptalá štětka z Perlovky, a vlastně je to zajímavé jen účastí budoucího Wolverina. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělé hlášky, skvělé dialogy, skvělí herci, skvělá akce, skvělý obraz, skvělý zvuk, skvělý střih, skvělý makup herců, skvělé kostýmy, skvělé efekty, skvělý Travolta, skvělá režie, skvělý scénář, skvělé ......... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Film byl stažen z kin krátce po teroristických útocích z 11. září 2001 kvůli scénám, ve kterých byly vyobrazeny vybuchující budovy. (Rocky62)
  • Meno prvého zastreleného fínskeho hackera, Axl Torvalds, je poctou fínskemu programátorovi Linusovi Torvaldsovi - autorovi linuxového jadra. (satanjel)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama