Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Jiřího Sequense Atentát nás vrací doprostřed jednoho z nejtěžších období českého národa, do doby nacistické okupace. Napínavým způsobem vypráví o činu, který má významné místo v dějinách druhé světové války: o atentátu na nejvyššího představitele nacistické moci v českých zemích, zastupujícího říšského protektora SS Obergruppenführera Reinharda Heydricha. Podává široký obraz této události a pokouší se o postižení nejrůznějších souvislostí. Zvlášť sugestivně pak zachycuje závěrečný hrdinský boj parašutistů v kostele v Resslově ulici v Praze. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Verze atentátu zpodobněna asi nejlíp , oproti jiným filmům s touto tematikou .

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Koupil jsem si Atentát na DVD v edici Klenoty českého filmu, má jít o remasterovanou verzi. Obraz se mi jeví čistější. Vedle filmu jsou tam dva bonusy: film o filmu a smuteční slavnost za Heydricha. Fandům Atentátu doporučuju. Vedle HD verze z České televize asi půjde o nejlepší možnou verzi a lepší už dost možná nebude. 

martins

martins (hodnocení, recenze)

Průběh atentátu není úplně přesný, účast Valčíka (Kodet), neprokázaná, v den atentátu zamračeno, signál zrcátkem nemožný, Kubiš byl před Gabčíkem nikoliv za ním, chybí dav, kterým se musel Kubiš po činu probíjet ve filmu není. Parašutisté v kryptě měli pouze pistole, žádné samopaly.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

papuchalk

Sežeň si knihu Miroslava Ivanova "Atentát na Reinharda Heydricha, tam se dozvíš úplně všechno důležité.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sgtWolk

sgtWolk (hodnocení, recenze)

offlineman: Myslím ten názor o cucání penisů úchylům. Tak drsný příspěvek jsem tu neviděl hodně dlouho.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Bobek27: Bobek27: tady je diskuze o jednom z nejlepších našich filmů, a ne poradna pro zamindrákovaného voliče TOP 09, momentálně dělajícího lokaje někde ve Francii!!! Laskavě se nesnaž vyrovnat staršímu a podstatně zkušenějšímu. Laskavě se mnou mluv, až Tě sám k tomu vyzvu, což stejně nikdy nebude! Je smutné, že Ti kluci v kostele položili život i za to, abys ses mohl tady vyskytnout nejenom totálně otrávit k diskuzi k tomuto filmu!

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

offlineman: jedinej kdo je tady úchyl si ty, když studuješ moje profily... ty musíš bejt opravdu chudáček =D už radši nic nepiš a neztrapňuj se tady...

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

sgtWolk: Promiň, pokud Tě to urazilo, ale já mám ve zvyku se bránit, hlavně, když někdo zautočí takhle zákeřně.......

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Bobek27: lepší tady zametat chodníky, než někde ve Francii cumlat starým úchylům penisy!

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

offlineman: Jestli je pro tebe utopická teorie a nezáslužné nálezt ostatky lidí, kteří se zasloužili o stát a pro společnost něco dělali a položili za ní život, tak je mi tě líto. U tebe naopak věřím, že jediné co si pro tuhle společnost udělal, je že si zametal právě ty chodníky a ukázal se tady na internetu jako omezenec... víc ti nemám co říct!

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Bobek27: Nevím, kdo z nás dvou je zamindrákovaná a neznalá nula, natožpak čuráček, jak Ty píšeš! Zřejmě mě soudíš podle sebe, ale to jsi se, příteli, přepočítal! Ono tím, že vhodíš do urny volební lístek pro TOP 09, to z Tebe skutečně neudělá hrdinu, ba ani Evropana, po čemž evidentně velice toužíš! Troufám si tvrdit, že jsem toho pro tuto společnost udělal rozhodně více, než Ty a stovka Tobě podobných! Vylez ze svého virtuálního světa a podívej se okolo sebe. Život není a nikdy nebyl pouhá strategická hra z počítače! A ten pan genetik by udělal pro společnost víc záslužné práce, kdyby vzal do rukou koště a třeba zametl chodník, než aby spřádal utopické teorie!

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

Offlineman: Blázen? Naopak člověk, co chce něco dokázat a má kapku cti a neni evidentně takovej čůráček jako ty! Takovouhle chudákovinu může opravdu napsat jenom zamindrákovaná a neznalá nula!

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

z rozhovoru s genetikem Danielem Vaňkem (magazín LN 9.11.2012, autor Alena Plavcová)

- Máte nějaký profesní sen?

Snil jsem o tom, že přijdu na to, jak rozlišit jednovaječná dvojčata - a to se nějak vyřešilo beze mě. Dneska mám tři profesní sny. Naplánovali jsme si výzkum kosterních pozůstatků Přemyslovců na Pražském hradě. Byl bych rád, kdyby se tu trochu změnilo klima a získali jsme na to peníze. Naléhavější je ale druhý sen - najít a identifikovat ostatky kluků z Anthropoidu, tedy těch, kteří zabili Heydricha. Jsou pravděpodobně na Ďáblickém hřbitově.

- Pokud vím, jsou to těla bez hlav.

Nikdo neví, kde ty hlavy jsou. Takže budeme hledat bezhlavá těla. Dělal bych to, co umím - já umím vykopávat hroby. Je tu nebezpečí prodlení - ještě je čas, abychom sebrali od žijících příbuzných srovnávací vzorky. A pak bych rád udělal zapomenuté oběti třetího odboje, mukly v hrobech okolo Jáchymova a dalších lágrů. Hledali jsme i ostatky Milady Horákové, protože existovala nenulová šance, že její tělo někdo z Ústavu soudního lékařství po pitvě ukradl. Lezli jsme do hrobek, odebírali tam kosti - ale nenašli jsme ji. To jsem dokonce platil ze svého, protože jsem u toho prostě chtěl být. My těmto lidem hodně dlužíme. Byl bych šťastný, kdybychom jim mohli ten dluh splatit alespoň tak, aby se už neváleli v nějaké společné jámě. 

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Zajímavé bylo zpodobnění npor. Opálky. V podání p. Brzobohatého to byl drsňák, ve skutečnosti, podle dochovaných materiálů, to byl spíše velmi inteligentní uvědomělý muž. Avšak nic proti panu Brzobohatému. Naopak, on se do tohoto filmu velice hodil!!! Spíš je zajímavé, že teprve za cca 5 let začal točit F. L. Věka.

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

prkalil: mám rád tenhle metanarativní styl. za další je podstatné to, že autor byl fascinován tím hrdinským atentátem od dětství, a má více než kladný vztah k čechům, které díky tomu odjakživa bral za odbojáře. ikdyž to není uplně pravda... základ k úpoctivé práci je víc než slibný

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

papuchalk: žejo! a předpokládám, že tě to nepustí až do konce, já ji zhltla; je to docela unikát, tahle kniha, jsem ráda, že jsem si ji koupila a určitě si jsem ji nečetla naposledy

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

prkalil: přečetl jsem asi 30 stran a je to velmi dobře napsané, chytlo mě to hned

swinevenca

swinevenca (hodnocení, recenze)

papuchalk: kubiš ujel na kole a měl sám co dělat se svým zraněním, namířil si to k rodině Novýkových, jejich dcera Jindřiška se potom vrátila pro kolo, které Kubiš netáhl až k Novákom domů a Jindišku při tom někdo viděl, takže byla největší stopou jakou Gestapo mělo...Gabčíka pronásledoval řidič Klein, Gabčík se ho zbavil až před nějakým řeznictvím, kde ho nejdřív ten řezník naprášil, když se chtěl schovat, tak potom Kleina trefil do nohy tak, že ten už nikdy kloudně nechodil, utíkal dál, omylem se ještě jednou dostal na kirchmayerovu třídu a pak už běžel k jiný rodině, kde přečkal noční razie, teď už přesně nevím, která rodina to byla...a během tří dnů po atentátu byli přemístěni do kostela, jako do nejbezpečnějšího úkrytu...btw. Kubiš byl poraněn na hlavě a s takovým poznávacím znamením by se z Prahy určitě nedostal,Čurdovi se to povedlo, protože jeho popis nikdo neznal

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

papuchalk: Ta kniha je především o atentátu ("Autor zde nabízí úplně nový způsob, jak vyprávět historický příběh, příběh nacistické veličiny a československých parašutistů vyslaných z Anglie do Prahy k její likvidaci. Vrcholná fáze celé akce a její bezprostřední následky jsou zachyceny téměř dokumentárně"), s Heydrichem autor čtenáře sice taky docela podrobně seznámí, ale hlavně proto, aby bylo zřejmé, jaká to byla šajba a svině a proč bylo potřeba ho zabít.

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

prkalil: díky, ten odkaz samozřejmě vidim už zevčera, ovšem to je zdá se mi kniha o Heydrichovi, ne jen o atentátu.

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

aha tak to co jsem slyšel na Čro byl rozhovor s Eduardem Stehlíkem. Pochybuju, že ty informace které zjistil, sepíše do knihy : /

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

papuchalk: Laurent Binet: HHhH (Himmlers Hirn heißt Heydrich - Himmlerův mozek se jmenuje Heydrich)

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

mimochodem ve filmu mi nejvíce chybí cca 10 minut bezprostředně po atentátu, tuto dobu bych chtěl co nejpodrobněji znát nebo se někde dozvědět. Co znám ze staršího dokumentu, Heydrich Gabčíka začal pronásledovat, ale byl tak těžce raněn, že nemohl pokračovat. Pronásledoval je tedy Heydrichův řidič, ale toho tuším paragáni zastřelili při útěku (jakou zbraní a kde ji vzali a proč ji nepoužili pro střelbu na heydricha). Jak dále utíkali, zda na kole, nebo pěšky, a proč se nesnažili dostat z Prahy, a jak se nakonec dostali do kostela, což je už na první pohled hrobka jak z katalogu... to jsou podle mne zásadní věci, které nemohli naplánovat a pro to mne zajímá jak se v těch situacích zachovali a proč

na příspěvěk reagoval Ozzy2

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Já jsem právě nedávno slyšel na Čro zajímavý rozhovor, ale nevím jak se ten člověk jmenoval. Také hovořil o tom zrcátku, že bylo ten den zataženo takže ho nešlo použít, a přinesl mnoho dalších zajímavých a hlavně nových informací, například o té bombě, kterou paragáni použili, jak vznikla a kdo jí "vymyslel". To je přesně typ informací které sháním. Myslel jsem tedy, že ta kniha už vyšla jen jsem nevěděl jak se jmenuje kniha ani autor :) Zatím si asi přečtu toho Šolce, vypadá to nadějně.

swinevenca

swinevenca (hodnocení, recenze)

papuchalk: na stránkách ministerstva obrany je ke stažení pdf knihy Atentát-operace Anthropoid od Stehlíka, Buriana, Knížka a Rajlicha, vyprosit tištěné vydání se mi nepovedlo, ale knížka už má nějaký pátek, přesněji 5 let...pak určitě knížka Heydrich od Čvančary, která je ale převážně fotografická a stojí kolem tisíce..zajímavým zasvěceným románem je Dva proti říši od Jiřího Šulce, taky z roku 2007, kde se dá poutavým způsobem došíst nejen o atentátu a Anthropoidu, ale i ostatních skupiách, které tady na jaře 42 byly...a v nedávném rozhovoru s Vojtěchem Šustkem jsem slyšel, že on bude vydávat něco nového v létě, vyvrací v něm například Valčíkem použité zrcátko, takže na to se vyplatí počkat

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

můžete někdo doporučit knihu o atentátu, pokud možno s nejnovějšími informacemi? 

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Četl jsem, autorovi tam sice podle mě občas ujede nějaký drobný nesmysl, ale celkově je to velmi zajímavý a skvěle čtivý.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

adams89: Tak je pravda, že 30 případů je většinou dost propagandistický brak, ale třeba taková studna byla imho perfektní. Co dokáže docela obyčejný kývající se děda se sekyrou v ruce s lidskou bázlivostí...

swinevenca

swinevenca (hodnocení, recenze)

doufám, že se tady zastaví waerwulf, zajímalo by mě jak člověk dojde k jeho názoru?! a k Mašínům: kdo je chce soudit, ať soudí i všechny další, který páchali vraždy z mnohem pohodlnějších důvodů než oni

Kakho-oto

Kakho-oto (hodnocení, recenze)

K Mašínům: rozhodně nebyli jediní, kdo v ČSR použil zbraně v boji proti komunistům. Byly tu i skupiny Černý lev 777, Hory Hostýnské a jiné, nemluvě o agentech chodcích. Bohužel se však publicity dostalo pouze Mašínům. Je to kvůli tomu, že se jim podařilo utéct a přežít...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

StanleyIRS: Je pravda, že ze všeho dosud řečeného kdekoli na téma Mašínovi mě nepřesvědčilo nic, ale stejně tak jako nepředpokládáš ty změnu názoru u mě, já zas nepředpokládám změnu názoru u tebe nebo bobka. Já se ale nesnažím za každou cenu o konfrontaci, snad se může diskutovat i proto, aby člověk názory druhýho pochopil. Svobodná diskuse snad neni od toho, aby nakonec zavládnul jen názor jeden. Nechci aby se mnou bobek nebo ty za každou cenu souhlasil. Ale když se mnou diskutuje, vyprošuju si, aby používal věcný argumenty a ne to, že když jsem proti Mašínům je to jen proto, že jsem pod vlivem bolševický propagandy. To je demagogie prvního řádu.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

StanleyIRS: Ani si nepamatuju... Otázka je, jak si představuješ diskusi. Zatím jsem jediný logický argument neslyšel, kromě toho, že jsem nepochybně pod vlivem propagandy. Jediný, o co jsem prosil, je odpověď na poměrně jednoduché otázky. Když mi logicky vysvětlíš, proč zastřelení člověka co dopravuje peníze na výplaty není vražda (popřípadě odpovíš bez emocí a věcně na některou z ostatních otázek), tak bude možný nějakou diskusi i vést.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Bobek27: Aha. Buď má někdo názor jako ty a tak je to spríávně áno, nebo má názor jinej a pak ho nemoh získat jinak než komunistickym působenim. Měl bych pro takovej přístup pár přízvisek, ale jelikož jsem veskrze slušný, neužiju jich. Tebou citovanej výplod mi neřiká absolutně nic novýho oproti tomu, co se můžu dočíst dnes a denně v tisku případně co vidim v našich nezávislých médiích, podobnejch keců jsem už slyšel a čet tucty. Málokdo totiž pochopil, že svoboda nezamená napsat plus, kde se doteď psalo mínus a naopak. Prosím tě o odpověď na několik zássadních otázek: 1) Řekni mi KDE hájím režim a stav v našich zemích v 50. letech. 2) Kde cokoli co jsem dosud nasal jakkoli souvisí s Majorem Zemanem. 3) Jak doložíš (případně autor toho demagogického paskvilu, který cituješ), že názor části veřejnosti má svůj názor na Mašíny zformovaný vlivem bolševické propagandy? 4) Zkus mi prosím vysvětlit sám, vlastními argumenty, proč přepadení vozu s výplatami NENÍ obyčejná loupežná vražda, jak to mám odlišit od jakýhokoli přepadení přepravy peněz, kterých už tu taky pár bylo. 5) A tedy i za páté, jak se běžný yločin spáchaný v době totality rozezná od činu spáchaného jen proti zločinnému režimu.

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

flanker.27: No to si možná četl, ale podle toho co řikáš, tak maximálně Majora Zemana nebo nějakou literaturu napsanou před 89. Opět si nepochopil jak sem to myslel s tou německou stranou, ale to už nehodlám potřetí psát... zkopíruju ti sem však část jednoho článku, kde je vše pěkně popsáno, cituji: V 50. letech byl celý národ poučen komunistickou stranou, že Mašíni jsou vrazi. Potomci této generace se ze sdělovacích prostředků té doby a od rodičů těžko mohli dozvědět něco jiného a tak to pokračovalo až do roku 1989. A tak poté, co mnozí lidé, po většinu svého života, měli k dospozici pouze tu jednu jedinou bolševickou verzi o ,,zákeřných vrazích" již nepotřebují nic dalšího číst, nepotřebují si dál hledat souvislosti a čerpat z nově přístupných zdrojů informací. Jim zkrátka jednou strana nebo rodiče řekli, že Mašíni jsou ,,Vrazi a je to. Nakonec vždyť 50 léta v Československu byla nádherná doba — prázdné věznice, žádné justiční vraždy a už vůbec nějaké zabírání cizích majetků nebo šikanování a ponižování nepohodlných o ničem takovém nemůže být v té době ani řeč. Naše sběrné tábory podél hranic byly asi v té době plné uprchlíků ze západu, kteří pod palbou utíkaly přes ostnaté dráty do komunistického ráje na zemi, a jen ti ,,Vrazi Mašínové museli tu krásnou idylu celou pokazit když začali ,,zákeřně vraždit! Podtrženo, sečteno... kdyby nebylo toho odpornýho režimu a kdyby svobodně pouštěli lidi přes hranice a nestříleli do nich, tak by si o žádnejch Mašínech, Paumerovi a spol nevěděl. V klidu by si přešli hranice na Západ a ty bys měl v té tvé rozbouřené dušičce konečně klid. Vrahy hledej jinde a ne v Mašínech!

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Bobek27: Já četl velmi dobře. Spíš jen pořád nechápeš. Upřímně nevim jak frajerský by bylo třeba za války udělat výsadek jen proto, aby spojeneckej voják zlikvidoval nějakýho místního policajta, kterej by ho nijak neohrožoval, nijak nebyl spjatej s jeho úkolem atd. Nebylo to v boji ani v sebeobraně, byla to předem naplánovaná likvidace provedená dost brutálním způsobem. Že by je napráskal? Šlo o obyčejný bandity, jak je chceš odlišit od jakýhokoliv zločince co zabije policajta. O pokladníkovi už vůbec žádná pochybnost, šlo o o prachsprostou loupež, u který nevidim žádnej rozdíl od přepadení jakýkoliv jný dopravy peněz. To se může každej zločinec schovávat za odboj? Mašíni si to možná i mysleli ve svý naivitě šestákovejch románů, ale to samo o sobě žádnou vraždu nelegitimuje. O nějakym natloukání názoru do hlavy drž radši hubu, myslim, že jsem to právě já, kdo si naopak dělá vlastní názor vzdor oficiálním proklamacím. BTW nevim, kolik natloukání do hlavy jsi zažil, mě bylo v roce 1989 10 let a o Mašínech jsem do tý doby neslyšel ani slovo.

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

flanker.27: já neřikám, že ten pokladník udělal zločin!!! Zase se přečti co píšu! Kdyby nic neudělal, tak se mu nic nestalo a jak už sem napsal policajt by je naprášil a to, že měl bej vyhozenej za náboženský názory to mohli asi těžko vědět. To je jako kdyby si za války zabil němce v boji a pak ti někdo vyčítal, že ten němec nebyl nácek, ale třeba ,,příklad: socialista, nebo prostě nesouhlasil s Hitlerem,, Po bitvě je každej generálem víš? A jak sem řikal (to sis asi taky nepřečetl), pokud by to, co Mašíni udělali proti Němcům za války, tak o tom každej jako o odboji mluví a má je za frajery! Je jasný, že každej má na ně názor jako ty, když nám to tady 30 let mastili komouši do palice a u tebe je vidět, že to zabralo docela slušně... mimochodem jako u 70% tohodle tupýho národa!

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Bobek27: Ó, ten strašnej lej pokladník co vytáhnul bouchačku. jakej to zločin z jeho strany. Zkus si to představit. jedeš s autem vejplat a seš odpovědnej za dopravu. Najednou tě zastavěj chlápci s pistolema a řvou na tebe že chtěj prachy. Pokud si nenaděláš do kalhot a bráníš svěřenej majetek, tak seš podle mě hrdina a ne ten hajzl, kterej krade prachy. jan se to liší od jakejchkoli gangsterů? Tomuhle ty řikáš odboj? Mašíni nad to kradený peníze užívali k nákupu rádií apod. Jak se takovej odboj pozná od obyčejnýho kriminálního činu, jenom tim že něco za odboj prohlásíš? Přepadení a zavraždění nějakýho místního policajta (kterýmu mimochodem pro náboženský přesvědčení hrozil vyhazov), kterej po nich nijak nešel - to byl prostě akt předem připravený vraždy a nic jinýho, k tomu nebyli nucený absolutně ničim. Nehledě na to, že předtim vylákali do lesa posádku sanitky, kterou pořádně zbušili a přivázali ke stromu, sanitku pak použili k dopravě na místo. Mašíni maj viset jako sprostý vrazi.

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

flanker.27: zajímavý je, že kdyby poštáka(kterej na ně mimochodem vytáhnul bouchačku) a snbáka (kterej by je okamžitě naprášil) a ty německý feldpolizeity zabili Mašíni za doby protektorátu a ti zabití by nebyli Češi, ale Němci, tak by je každej bral jako hrdiný odbojáře co odpravili pár skopčáků a příslušníky NSDAP! Můžeš třeba řikat, že v době protektorátu byla válka a tam byl mír, ale pokud si vzpomínám, tak komouši jako první zahájili třídní boj a Mašíni jim akorát zvedli hozenou rukavici. Mašini jsou pro mě jediní co se nepřiposrali jako celej národ a šli střílet. V téhle době se to může zdát nepochopitelný. Dá se říct že jim šlo o životy, protože byli zaprvý: syni hrdiny z doby okupace a bojovali na barikádách v 45 už jako kluci (kdo byl už jednou ochotnej použít zbraň, může i po druhý... to si řikali komouši a podle toho se i řidili viz. letci a vojáci z obou front). A co komouši dělali s takovejma lidma? Zavírali je, VRAŽDILI v pracovních táborech a perzekuovali jejich rodiny! Je více než jasné jak by Mašíni dopadli kdyby se nepokusili utéct... uranové doly a život na hovno!

oliwetwist

oliwetwist (hodnocení, recenze)

O toto téma jsem se zajímal od mládí, proto jsem film dychtivě scháněl. A mohu říct, že mě nesklamal. Sequensův nejlepší snímek. Mrazivá atmosféra kaustrofobie a jasného konce ve sklepení. Bravo Sequens! Bravo Antropoid!

GianniP

GianniP (hodnocení, recenze)

k příspěvku flankera: Naprostý souhlas, tihle atentátníci byli hrdinové, Mašínové skoro obyčejní vrazi co ukradli prachy na výplaty a Topolánek jim za to ještě dal metál

adams89

adams89 (hodnocení, recenze)

Člověk by ani neřekl, že tenhle dokonalý film natočil režisér 30 případů majora Zemana.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

kindermanův komentář: No zapalování stohů, uřezávání hlav spoutaným snbákům a přepad poštovního vozidla je vskutku příkladem hodným následování, že?

mrybka

mrybka (hodnocení, recenze)

asi nejlepší film, který vykresluje protektorát a samotný atentát na Heydricha... myslím že na toto téma už nikdy nikdo nic lepšího nenatočí...

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama