Reklama

Reklama

Městečko South Park - Série 8 (2004) (série)


Umučení Žida (S08E03)

(epizoda)
  • USA The Passion of the Jew

Obsahy(1)

Rozhorlený Cartman si po zhlédnutí Umučení Krista dobírá Kyla a bláznivý Mel Gibson zažene Stana s Kennym, kteří chtějí vrátit vstupné. (TV Prima)

Recenze (8)

Mangano 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z takové dávky černého humoru na které stojí tato epizoda, se mi musím říct trochu svíral žaludek a nemůžu se rozhodnout, jestli je to pro kontent jakým je South Park z mého pohledu dobře nebo špatně, jelikož to tak pro mě tím pádem nebylo nějak moc vtipné a to snesu opravdu hodně. Každopádně je děj této epizody silně vygradovaný konfliktem mezi extrémním antisemitismem a jakousi hebrejskou hrdostí. Což je jistým pokřiveným způsobem alespoň chvíli vtipné sledovat, ale celé je to vygradované naprosto do prázdna. Na konci se vůbec nic nestane, tedy kromě toho trapně poskakujícího rasisty (i v reálu). Že by potom alespoň tohle bylo nějak super humorné nebo alespoň poučné zakončení této epizody, to také říci nemůžu. Cartman navíc za nic z toho nebyl nijak potrestán, a tak se mi moc nelíbí celkové finální vyznění této poměrně drsné satiry, které celé stojí jen na zesměšnění vypatlanosti jisté skupiny diváků neschopných rozeznat filmovou či jinak fiktivní realitu od reality skutečné. Na druhou stranu je to díl, na který rozhodně dlouho nezapomenu a paradoxně se mi líbí, že se mi tak nelíbí. Kvituji také snahu tvůrců s každou epizodou zvedat laťku při vykreslování Cartmana jako postavy, kterou každý psychicky zdravý divák nesnáší a zároveň miluje. Chápu, že to logicky nešlo dělat do nekonečna, ale je škoda, že od toho v takové míře v následujících dílech tvůrci celkem rychle upustili. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

- E.C.: A cestou musíme hlásat naši podporu. Až řeknu: Es ist Zeit für sauberen, tak vy řeknete: Wir mussen die Juden ausrotten. - Žena: Co to znamená, drahý? - Muž: Podle mě je to aramejsky, jako ve filmu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mel Gibson je legenda...aj táto epizóda je legendárna, dalo by sa povedať priam nadčasová, pretože dokazuje aké je jednoduché jediným filmom zmeniť zmýšľanie ľudí. Človeku sa až rozum zastavuje nad tým ako niektorí ľudia nedokážu rozlišovať medzi tým čo je film a čo je realita... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (8)

  • Epizóda mala na svojej domovskej stanici reprízu o dva roky neskôr, keď bol Mel Gibson zatknutý za jazdu pod vplyvom. (Real Tom Hardy)
  • Epizóda nebola odvysielaná v mnohých krajinách vo svete. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama