Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ako jedenástročný malý chlapec, ktorý na to čumel o 22 30 v nedeľu, keď vedel, že v Pondelok má ísť ráno do školy to bolo niečo neskutočné. Animák, ktorý nie je vhodný pre decká. A teraz uznajte, ktoré dieťa tomu odolá?:) Vtedy to bola pecka, dnes mám v hlave pár nezabudnuteľných epizódiek (Cartmen a mimozemšťania:)) ale dnes, keby že na to narazím v TV len tak náhodou, tak by som si to pozrel. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Před rokem jsem začal se šestou sérií SP, dnes jsem dorazil tu třináctou... a byla to slušná jízda. Zpětně působí ty první dávno viděné série jako hodně slabý rozejzd na ty další, čím dál tím lepší a lepší... přičemž vrchol bych viděl ve 12. řadě, ta 13. už je slabší než předchozí. Každopádně i tak, musím uznat že lepší kreslený seriál v americe nikdy nikdo nenatočil... a kdo v něm nechápe víc než jen příšerně animované a dementní sprosťárny, ten si nevidí dál než na špičku nosu (Ne, řeknu to jinak - je to debil :)) Satira geniální ve své absurditě, za hranicemi dobrého vkusu a slušného vychování, přesto ale chytřejší a morálnější než všechno jiné co kdy v televizi bylo. /// Poznámka na okraj - sedmnáctá řada v plném proudu a pořád je to geniální. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Napriek dlhotrvajúcej srdcervúcej obrane sa môj dokonalý obranný systém pred bránami nechutného, vulgárneho a perverzného mestečka South Park rozpustil ako Ernst Röhm na plese požiarnikov... Zatiaľ čo v prvej epizóde som krútil hlavou nad animáciou, postavami, dejom a vôbec všetkým čo dáva South Parku základ, postupom času ma Stone a Parker vtiahli do svojho nechutne perverzného univerza, a doteraz ma nepustili. K*rvadrát! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jenom se na ně podívám a už se musím smát. Když jsem byl mladší byl to můj nejoblíbenější seriál. Samozřejmě kvůli tomu, že mi ho rodiče zakazovali. Po letech jsem příšel na chuť i jiným seriálům, ale na roztomilý sprosťáky nikdy nezanevřu. Když jsem si to nedávno pustil, znovu jsem se válel smíchy. Jsou tedy jen dvě možnosti. Buď mi je stále 12 nebo se jedná o geniální seriál. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento drsný humor mě rozsekává každým dílem víc a víc. Co si budeme povídat, ale vždycky je na 20 minut o originální zábavu postaráno. Každý díl má něco do sebe, jedna narážka drtí druhou, spousta narážek nejen na známé osobnosti. UPGRADE na štědrý den 2011: Tak South Park se propasíroval do mé topky :-) Zásluhu na tom mají některé opravdu geniální díly, kde se to každý díl na začátku rozjíždí a graduje a graduje, a to se mi líbí. No nic, hlavně, abych nedostal náklep. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Televizní seriál "Terrance a Phillip", který se v South Parku častokrát objevuje, je parodií seriálu Beavis a Butt-Head (od r. 1993), který se proslavil tzv. "záchodovým humorem". Seriál je jedním z nejúspěšnějších z produkce MTV. (Zdroj: ČSFD)
  • Všechny hlavní postavy mají svůj reálný předobraz. Stan byl vytvořen podle Treye Parkera, Kyle podle Matta Stonea. Kenny je inspirován Parkerovým kamarádem z dětství, který nosil oranžovou mikinu s kapucí, jmenoval se Kenny a často mu nebylo vůbec rozumět. Byl také nejchudším dítětem v okolí a často o něm nebylo chvíli slyšet, a proto děti mnohdy vtipkovali: "Kde je Kenny, neumřel?", z čehož vznikl nápad, že Kenny bude v seriálu opakovaně umírat. Také Cartman má skutečnou předlohu, a to Archieho Bunkera, fiktivní postavu rasistického konzervativce ze seriálu All in the Family (od r. 1971). (Mayers)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama