Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

South Park paroduje/uráža všetkých a všetko. Náboženstvá, náboženské postavy, známe celebrity, tlstých ľudí, homosexuálov atd. atd. Matt Stone a Trey Parker vytvorili jeden obrovský kult! Je podla Vás moc vulgárny? Možno. Obsahuje primitívny humor? Možno. Ale tak veľkú kopu nechutných hlášok nenájdete nikde inde. Kritika je absolútne na mieste. Chváľa je absolútne na mieste. Čo si vyberiete Vy? __ Mimochodom, kto napísal postavu Erica Cartmana, zaslúži jednu poriadnu..!:) ()

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že se na "South Park" vždycky koukám rád. Ovšem snad u žádného seriálu jsem neviděl takhle kolísavou hranici jednotlivých dílů. V mnoha seriálech jde úroveň do kytek s přibývajícím časem a nahromaděním dílů. "South Park" si po celou dobu nechává úroveň, ovšem rozdíly jsou ve všech řadách. Na jedné straně jsou díly, které jsou naprosto fantastické a na druhé zase nějaké úplně na odpis. Vulgarita a bezbariérnost seriálu má v každém případě něco do sebe, ale někdy se mi zdá silně ad absurdum. Zde se však hodnotí seriál jako celek a tudíž chci opět podotknout že "South Park" je skvělý seriál, který vždycky rád sleduji, ovšem s jedním velkým ale. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Před rokem jsem začal se šestou sérií SP, dnes jsem dorazil tu třináctou... a byla to slušná jízda. Zpětně působí ty první dávno viděné série jako hodně slabý rozejzd na ty další, čím dál tím lepší a lepší... přičemž vrchol bych viděl ve 12. řadě, ta 13. už je slabší než předchozí. Každopádně i tak, musím uznat že lepší kreslený seriál v americe nikdy nikdo nenatočil... a kdo v něm nechápe víc než jen příšerně animované a dementní sprosťárny, ten si nevidí dál než na špičku nosu (Ne, řeknu to jinak - je to debil :)) Satira geniální ve své absurditě, za hranicemi dobrého vkusu a slušného vychování, přesto ale chytřejší a morálnější než všechno jiné co kdy v televizi bylo. /// Poznámka na okraj - sedmnáctá řada v plném proudu a pořád je to geniální. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Možná má Městečko South Park nějaké morální poselství, ale způsob jakým jej podává se mi rozhodně nelíbí. Nebudu se ani pozastavovat na 'průjem vulgarity', která k seriálu neodmyslitelně patří, protože to by bylo podobné, jako kritizovat Simpsonovi za jejich žlutost, místo toho jednoduše oznámím, že tohle prostě není nic pro mě. Jednotlivé epizody nemají čím pobavit, ba ani oslovit průměrného televizního diváka. Omlouvám se, ale nevidím vůbec nic na řešením jistého samovznícení, ukřižování tlustého parchanta a už vůbec ne na žebrající lochnesce. Snad jediná věc, která se alespoň trochu povedla byl epizodka se sukubou a samozřejmě můj oblíbenec Kenny. 10% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejhorší animace na světě, nejdebilnější příběhy, sprosté a stupidní dialogy... Prostě a jednoduše geniální animovaný seriál, ke kterému nutno zaujmout nějaké stanovisko. To moje zní – satira ostrá jako břitva, nesmlouvavá, absurdní, balancující na samé hranici infantilní debility --- Jenže ona potvora balancuje tak mistrně, že jsem si bandu sprostých fakanů z jednoho amerického městečka zamiloval. Kenny je nádherný důkaz boží záludnosti a poťouchlosti. South Park je důkaz toho, kam až může lidská invence zajít. Je mi jasné, že za nadšené sledování South Parku skončím v pekle a budu nucen provozovat anální sex se Saddámem... Kenny, já tě nenávidím!!! ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Původní název seriálu měl být "Mr Hankey Show" (Show pana Hankeyho) a mělo v něm vystupovat malé vánoční hovínko. Stanice Comedy Central však přesvědčila autory, aby se raději zaměřili na čtyři kluky a městečko. (HappySmile)
  • Seriál se stal prvním televizním pořadem vysílaným každý týden, který získal označení TV-MA (pořady určené divákům starším sedmnácti let). (Ruuzha)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama