Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seru na vás. Jdu domů." V South Parku se cítím poměrně příjemně, ale nenavštěvoval jsem ho tak často, abych za to přišel do Pekla. Alespoň tedy doufám. Jenže ono je občas fajn zafuckovat si s bandou nezletilých chytrolínů, pobrat od nic nějaká ta moudra o světě, zesměšnit nějakou tu hvězdu showbyznysu, počkat si na to, až parchanti zabijou Kennyho a odcházet domů s neoprávněným pocitem intelektuální nadřazenosti. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejhorší animace na světě, nejdebilnější příběhy, sprosté a stupidní dialogy... Prostě a jednoduše geniální animovaný seriál, ke kterému nutno zaujmout nějaké stanovisko. To moje zní – satira ostrá jako břitva, nesmlouvavá, absurdní, balancující na samé hranici infantilní debility --- Jenže ona potvora balancuje tak mistrně, že jsem si bandu sprostých fakanů z jednoho amerického městečka zamiloval. Kenny je nádherný důkaz boží záludnosti a poťouchlosti. South Park je důkaz toho, kam až může lidská invence zajít. Je mi jasné, že za nadšené sledování South Parku skončím v pekle a budu nucen provozovat anální sex se Saddámem... Kenny, já tě nenávidím!!! ()

Mr.Apache

všechny recenze uživatele

Uprděný nevkus má své jméno a to jméno je South Park. Odporné animované rochnění se v hovnech, dobré tak pro školáčky, kterým maminka ještě včera utírala řiť. [Edit 2.10.2009: Včera jsem si v Reflexu přečetl o epizodě, v níž tvůrci seriálu odhalují praktiky scientologické církve. Za tento sympatický a poněkud překvapivý projev dobrého vkusu beru zpět svůj "odpad" a přenechávám hodnocení tohoto kulatého pubertálního pekla těm, kterým je určeno.] ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pro me kultovní seriál, jeden z mála seriálu kde mam radši náš český dabing než originální znění. ,,krucinál zabili Kennyho, parchanti,,!,,Seru na vás jdu domů,,! :-) ad.20.4.08: Takže zpětně a znovu asi potřetí sleduji první sérii South Parku, ale pro změnu v originálním znění, první tři díly mě původní znění docela rušilo a pořád mám nezvyklý názor, že je dabing povedený a mám ho zažitější, tím pádem oblíbenější. Ke konci sezóny jsem si už docela zvykl, pořád je to velká sranda a výborný seriál! Nej.díly - Volcano, Death, Damien, Cartman's Mom is a Dirty Slut, Tom's Rhinoplasty ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Společnost Capitol Records je parodována v epizodě Koncert pro Šéfa, kde se jmenuje Capitallist Records, a v epizodě Křesťanský rock, kde se jmenuje Faith Records. (Zdroj: ČSFD)
  • Autoři používají k animaci špičkový grafický software Maya. Jednoduchá animace je tedy uměleckým záměrem. (don corleone)
  • Všechny epizody můžete sledovat online na southparkstudios.com. Výjimkou jsou epizody 200 a 201, proti kterým muslimové protestovali kvůli vyobrazení Mohameda. Zpětně byla odstraněna i o několik let starší epizoda Super nejlepší přátelé, ve které měl Mohamed také roli, ale v době jejího vysílání (4. 7. 2001) to ještě nikomu nevadilo. (Firebug)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama