Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

South Park paroduje/uráža všetkých a všetko. Náboženstvá, náboženské postavy, známe celebrity, tlstých ľudí, homosexuálov atd. atd. Matt Stone a Trey Parker vytvorili jeden obrovský kult! Je podla Vás moc vulgárny? Možno. Obsahuje primitívny humor? Možno. Ale tak veľkú kopu nechutných hlášok nenájdete nikde inde. Kritika je absolútne na mieste. Chváľa je absolútne na mieste. Čo si vyberiete Vy? __ Mimochodom, kto napísal postavu Erica Cartmana, zaslúži jednu poriadnu..!:) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nejgeniálnější, nejkontroverznější satira z Ameriky. To jak bizarní každá epizoda je a při tom v sobě má skrytý podtext, který je neuvěřitelně chytrý je prostě něco neviděného. Tahle výborná satira si drží kvality už přes 25 let a doufám, že s námi vydrží ještě pěkně dlouho. Po jejím zmizení by totiž bylo téměř nemožné najít záplatu. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Napriek dlhotrvajúcej srdcervúcej obrane sa môj dokonalý obranný systém pred bránami nechutného, vulgárneho a perverzného mestečka South Park rozpustil ako Ernst Röhm na plese požiarnikov... Zatiaľ čo v prvej epizóde som krútil hlavou nad animáciou, postavami, dejom a vôbec všetkým čo dáva South Parku základ, postupom času ma Stone a Parker vtiahli do svojho nechutne perverzného univerza, a doteraz ma nepustili. K*rvadrát! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

marklaři, tenhleten marklar je marklar, a ne marklar, jak by si někteří marklaři mohli myslet! a i když nejsou všechny marklary do jednoho marklar, pořád je to skvělý marklar se spoustou marklarů a marklarů, který mě prostě nikdy nepřestane bavit... marklar je tedy jasných pět marklarů, tedy 100 marklarů... p.s.: v případě jakýchkoli marklarů mi pište na můj marklar :-) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Respekt tvůrcům - Trey Parker a Matt Stone. Další seriál, na který se těším, až vyjde nový díl. Je to jiný soudek než Simpsonovi a nelze to s nimi srovnávat. Kvalita animace není až tak propracovaná, ale za to jsou zde drsné scény, dobré příběhy ( i s ponaučením ), prostě komedie, která stojí za to. Extrémně vulgárních scén je tu nespočet, nadávky atd.. Nevím proč, ale South Park se mi moc líbí. Seriál, bez zábran a hranic. Nejoblíbenější postavou a zároveň i ta nejvtipnější je Cartman, který je hodně rozmazlený a agresivní. Často uráží Kyla kvůli jeho židovskému původu a Kennyho pro jeho chudobu. Je pro něj také typické, že touží po bohatství a je pro něj ochoten udělat cokoliv. / Viděné epizody z 1-19 série *268.dílů / Očekávám 20.sezónu / ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Seriál u nás po odvysílání prvních řad vzbudil značný rozruch. Ten vyústil až k založení organizace "Iniciativa rodiče proti South Parku" (v čele s paní Mgr. Hanou Královou). (Bachy)
  • Marilyn Manson měl nazpívat píseň pro seriálový soundtrack "Chef Aid: The South Park Album", ale nakonec odmítl. (HappySmile)
  • Postava Phillipa "Pipa" Pirrupa je parodií na hlavní postavu románu "Nadějné vyhlídky" Charlese Dickense, Phillipa "Pipa" Pirripa. Mnozí Američané si to však neuvědomovali, proto autoři natočili epizodu věnovanou této postavě, která je parodií na román. Tato epizoda ale naštvala fanoušky seriálu a stala se jednou z nejméně oblíbených epizod. Od té doby postava Pipa ze seriálu postupně mizí a jeho role je nahrazována postavou Butterse. Ve speciální (v Česku a na Slovensku neodvysílané) epizodě 200 Pipa zašlápne Mecha-Streisand. (Zodd)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama