Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsprostější a nejdrsnější seriál? To ano, ale za, mnohdy na první pohled nevkusnými, či přehnaně vulgárními vtípky se dokáže schovat i nějaká trefná satira, či jednoduše prostoduchá, avšak fungující zábava. South Park si vydobil svůj kult a byť třeba takový Family Guy ukázal, že i bez sprostých slov a kontroverze za každou cenu, lze vytvořit skvělý (resp. lepší) humor, South Park jsem si docela oblíbil. Zvlášť když dříve stabilně nestabilní kvalita se v cca v 13. sérii stabilizovala a dále už směřuje jen vzhůru. Parodie na motorkáře, nascar, wrestling, americký fotbal apod. jsou geniální. :) Hey, you've got some shit on your head. No, that's just my face.. 8/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejodvaznejsich dilek v cele televizni historii. Pro nekoho je tezke se prenest pres tu neuveritelnou snusku vulgarit, ale pokud se Vam to povede, dostane se vam inteligentni spolecenske satiry, ktera se nezastavi naprosto pred nicim. Btw: Eric Cartman je jednou z nejlepsich postav, ktera kdy vznikla a dle meho svuj naprosty vrchol zaziva v dilu z pate serie "Scott Tenorman Must Die", kde se naplno projevi jeho zvracena mysl. South Park na veky... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nejgeniálnější, nejkontroverznější satira z Ameriky. To jak bizarní každá epizoda je a při tom v sobě má skrytý podtext, který je neuvěřitelně chytrý je prostě něco neviděného. Tahle výborná satira si drží kvality už přes 25 let a doufám, že s námi vydrží ještě pěkně dlouho. Po jejím zmizení by totiž bylo téměř nemožné najít záplatu. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro člověka bez nadhledu, představivosti a smyslu pro humor bude South Park jenom vulgárním kýčovitým dílem bez jakékoli hodnoty, prostě odpad a spodina zábavy. Většina ostatních si všimne, že South Park je poměrně hodně zajímavé dílo, které přináší unikátní a zpravidla hodně zajímavé pohledy na věci, které nás zajímají a které jsou často velmi aktuální. Zkrátka pod vším tím nadáváním, vulgaritou a pro někoho možná i kýčem se velmi často objevuje zajímavý nápad, pohled na věc jiným naprosto unikátním způsobem, spojení různých věcí, na které bychom nepřišli... Jistě, podání je pokaždé hodně přitažené za vlasy a situace jsou doháněné do krajností, ale je to přece kreslený seriál a navíc komediální, takže komu to může vadit. Takže i pro člověka, který dokáže odhlédnout od všeho toho, co jiné suchopárné intelektuály uráží a odpuzuje může být tohle dílko opravdový skvost. No a pro všechny ostatní lidi (mě nevyjímaje), co je rozesmějí i vtipy o prdění a co se chtějí prostě jenom bavit, je tohle prostě poklad... ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Autoři používají k animaci špičkový grafický software Maya. Jednoduchá animace je tedy uměleckým záměrem. (don corleone)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama