Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému mě kdysi přivedla četba PC magazínu Level, jehož redakce South Park nekriticky zbožňovala. Vzpomínám si, jak jsem vždy čekal do pozdních nočních hodin, než ho začne TV Nova vysílat - dodnes je ostatně s podivem, že něco tak sprostého vůbec mohlo na televizní obrazovku. Kult, který se ale nelíbí každému - o to je pro mě cennější. Hláška o zabití Kennyho je nejvtipnější seriálovou replikou vůbec. Kdo tehdy neměl mikinu s Kennym, ten jako by nebyl. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Napriek dlhotrvajúcej srdcervúcej obrane sa môj dokonalý obranný systém pred bránami nechutného, vulgárneho a perverzného mestečka South Park rozpustil ako Ernst Röhm na plese požiarnikov... Zatiaľ čo v prvej epizóde som krútil hlavou nad animáciou, postavami, dejom a vôbec všetkým čo dáva South Parku základ, postupom času ma Stone a Parker vtiahli do svojho nechutne perverzného univerza, a doteraz ma nepustili. K*rvadrát! ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řítí se přímo na nás........zabili Kennyho, parchanti.........seru na vás jdu domu ...... kluci nehrajte si s těma zbraněmi je to nebezpečný - mohli by ste rozlejt pivo ...... a tak sa dá pokračovať donekonečna. Najlepšie diely sú vybíjaná, poľovačka, mexická uhrančivá žába z jižní srí lanky a halloween. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Koncentrace sprostých slov je opravdu obrovská. Z hlavních i vedlejších postav se postupem času staly legendy. Hlavně ˇsvalovecˇ Cartman je boží. Autoři neváhají a zesměšňují největší ikony americké zábavy. Nejhůře dopadla asi Barbra Streisand, ale i jiní nezůstali ušetřeni. Nicméně, co se různých nechutností týče, zůstává tenhle animák na míle daleko za tímto gigantem ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

South Park u mě zakotvil jako kult hlavně v mém pubertálním věku. Nemohl jsem si ho nechat ujít a nastavoval si budíky, abych mohl sledovat seriál v těch šílených vysílacích časech (02:00) na Nově. Koncept celého seriál sází na pochcávku lidských vlastností. V každém díle si z nich utahuje a ukazuje jak jsou lidé neschopně zahledění, předpojatí anebo jenom hloupí kokoti. Celé je to jedna velká satira, sarkasmus a nadsázka. Hlavní postavy jsou legendární a v něčem dokonce předběhli Simpsonovi, kterými se celý seriál inspiroval. Teplý, zoofilní a pedofilní učitel Garrison je skutečný vrchol a baví mě nejvíce. V podstatě všechny hlavní postavy jsou karikatury skutečných lidí, které Trey a Parker v životě potkali, mnohdy zapadají skvěle do mého povědomí o učitelích a lidech, kteří si myslí, že jsou normální. Po letech už pro mě South Park není takovým kultem jako před osmi lety, ale přesto si ho občas pustím pro lepší náladu. Jeho vyprávění kde nadsázku, skryté narážky a vtipy dokáží pochopit i děti nad dvanáct let a zároveň se líbí lidem, kterým je třeba třicet, je úctyhodné. 85% 03.09. 2010 ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Seriálu předchází krátký pětiminutový film Spirit of Christmas (1992) od Treye Parkera a Matta Stonea, ve kterém je veden divoký souboj mezi Ježíšem a Santou Clausem. Představil se zde Cartman, Stan, Kyle a Kenny. Snímek však nikdy nebyl uveden v televizi. (HappySmile)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama