Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsprostější a nejdrsnější seriál? To ano, ale za, mnohdy na první pohled nevkusnými, či přehnaně vulgárními vtípky se dokáže schovat i nějaká trefná satira, či jednoduše prostoduchá, avšak fungující zábava. South Park si vydobil svůj kult a byť třeba takový Family Guy ukázal, že i bez sprostých slov a kontroverze za každou cenu, lze vytvořit skvělý (resp. lepší) humor, South Park jsem si docela oblíbil. Zvlášť když dříve stabilně nestabilní kvalita se v cca v 13. sérii stabilizovala a dále už směřuje jen vzhůru. Parodie na motorkáře, nascar, wrestling, americký fotbal apod. jsou geniální. :) Hey, you've got some shit on your head. No, that's just my face.. 8/10 ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Masová veřejnost South Park zná pro dvě věci. 1) vulgarita, 2) umírání Kennyho. Je to paradox, protože bez té první by se SP poměrně jednoduše obešel, a ta druhá je jednoznačně nejslabším prvkem seriálu. Naštěstí si to tvůrci sami brzy uvědomili, a od onoho nápadu po několika sériích upustili. Zbývá tedy už jen řešit odpověď na odvěkou otázku animované satiry. South Park nebo Simpsonovi? Za mě bezkonkurenčně žlutá springfieldská rodinka, protože ač se SP Simpsonovým v těch nejlepších dílech bez problémů vyrovná, i ty nejhorší díly Simpsonových jsou vždycky o třídu lepší než ty špatné díly South Parku. Těch je navíc mnohem větší procento, a jsou vyloženě o hovně (ať už doslova, jako všechny díly o tom vánočním či o Randyho "sracím" rekordu, nebo obrazně, jako komplet všechny díly o Ručníčkovi nebo drtivá většina dílů s Terrancem a Phillipem či o Kanadě jako takové). Parker a Stone ale mají nepopiratelný talent, a když si vezmou na paškál nějaký společenský problém, plodí nesmrtelné seriálové perly (Best Friends Forever o eutanázii, Eat, Pray, Queef o rovnoprávnosti žen, Timmy či Up Down The Steroid o postižených lidech, Cripple Fight o gayích, With Apologies to Jesse Jackson o rasismu, Trapped in the Closet o scientologii), velkým dílem proto, že názorově zastávají stanoviska vyplývající z dostatku selského rozumu, a relativně často mají šťastnou ruku i na díly, které žádný společenský přesah nemají, většinou v epizodách zaměřených na všeljaké parodie (LOTR, GoT, HP...)) či Cartmanovy šílenosti (Scott Tenorman Must Die či Tssst). Ke Cartmanovi jako takovému ovšem směřuje jedna z mých větších výtek, stejně jako Homer Simpson je v nejnovějších řadách až příliš hloupý, aby pobavil, zrovna tak Cartman je až příliš otravný a předvídatelný. Se South Parkem je to jako na houpačce, spousta kladů a spousta záporů, charaktery skvělé (hlavní čtyřka + Butters, Timmy, Wendy, Mr. Garrison, Chef) i úplně zbytečné (již jmenovaný Ručníček, Mr. Hankey, duo T&P...), vtipná, trefná a kousavá satira i nejhloupější pointy bůhvíodkud vycucané s humorem příliš nevkusným i na mě (a to mám pro věci nevkusné poměrně vysokou toleranci), a tak hodnocení logicky balancuje mezi geniální stovkou a zbytečnou padesátkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě tenkrát fakt dostal. Už způsobem jak se tvůrci pouštěj do známých holywoodských hvězd. I způsob zpracování je zajímavý a památná věta....Sakra zabili Kennyho....Vy parchanti.....je nesmazatelnou větou v dějinách kinematografie. A Eric Cartmen je děsnej sviňák ;) Ale je fakt je že je to děsná magořina. (69%) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál, ke kterému mě kdysi přivedla četba PC magazínu Level, jehož redakce South Park nekriticky zbožňovala. Vzpomínám si, jak jsem vždy čekal do pozdních nočních hodin, než ho začne TV Nova vysílat - dodnes je ostatně s podivem, že něco tak sprostého vůbec mohlo na televizní obrazovku. Kult, který se ale nelíbí každému - o to je pro mě cennější. Hláška o zabití Kennyho je nejvtipnější seriálovou replikou vůbec. Kdo tehdy neměl mikinu s Kennym, ten jako by nebyl. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Seriál drží rekord v "Guinessově knize rekordů" za nejvíce sprostých slov v animovaném seriálu. (don corleone)
  • Všechny epizody můžete sledovat online na southparkstudios.com. Výjimkou jsou epizody 200 a 201, proti kterým muslimové protestovali kvůli vyobrazení Mohameda. Zpětně byla odstraněna i o několik let starší epizoda Super nejlepší přátelé, ve které měl Mohamed také roli, ale v době jejího vysílání (4. 7. 2001) to ještě nikomu nevadilo. (Firebug)
  • Aby tvůrci seriálu reagovali na právě probíhající události, dokážou vytvořit a nasadit danou epizodu do vysílání i během pouhého týdne. (Ruuzha)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama