Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsprostější a nejdrsnější seriál? To ano, ale za, mnohdy na první pohled nevkusnými, či přehnaně vulgárními vtípky se dokáže schovat i nějaká trefná satira, či jednoduše prostoduchá, avšak fungující zábava. South Park si vydobil svůj kult a byť třeba takový Family Guy ukázal, že i bez sprostých slov a kontroverze za každou cenu, lze vytvořit skvělý (resp. lepší) humor, South Park jsem si docela oblíbil. Zvlášť když dříve stabilně nestabilní kvalita se v cca v 13. sérii stabilizovala a dále už směřuje jen vzhůru. Parodie na motorkáře, nascar, wrestling, americký fotbal apod. jsou geniální. :) Hey, you've got some shit on your head. No, that's just my face.. 8/10 ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Respekt tvůrcům - Trey Parker a Matt Stone. Další seriál, na který se těším, až vyjde nový díl. Je to jiný soudek než Simpsonovi a nelze to s nimi srovnávat. Kvalita animace není až tak propracovaná, ale za to jsou zde drsné scény, dobré příběhy ( i s ponaučením ), prostě komedie, která stojí za to. Extrémně vulgárních scén je tu nespočet, nadávky atd.. Nevím proč, ale South Park se mi moc líbí. Seriál, bez zábran a hranic. Nejoblíbenější postavou a zároveň i ta nejvtipnější je Cartman, který je hodně rozmazlený a agresivní. Často uráží Kyla kvůli jeho židovskému původu a Kennyho pro jeho chudobu. Je pro něj také typické, že touží po bohatství a je pro něj ochoten udělat cokoliv. / Viděné epizody z 1-19 série *268.dílů / Očekávám 20.sezónu / ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Roztomile vulgární seriálek, který je peprný slovy i činy. Absolutní nekorektní nářez. Místy jsem se královsky baviI, i když místy bych tvůrcům ucvakl prsty zahradnickými kleštěmi, když vidím, z čeho všeho si dělají nekorektní prču. Místy je seriál vážně hodně trapný, až z toho bolí mozkový závitnice, ale většinou je docela sledovatelný, aniž byste se museli stydět za to, že se na tuhle slovní dlaždičinu koukáte. Takže závěrem, za několik blbých vtipů by si tvůrci zasloužili dovolenou v gulagu někde na Sibiři, ale v několika názorech a tématech, o nichž se nemluví, řeknou vše podstatné za vás. A hláškovat nehodlám. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že se na "South Park" vždycky koukám rád. Ovšem snad u žádného seriálu jsem neviděl takhle kolísavou hranici jednotlivých dílů. V mnoha seriálech jde úroveň do kytek s přibývajícím časem a nahromaděním dílů. "South Park" si po celou dobu nechává úroveň, ovšem rozdíly jsou ve všech řadách. Na jedné straně jsou díly, které jsou naprosto fantastické a na druhé zase nějaké úplně na odpis. Vulgarita a bezbariérnost seriálu má v každém případě něco do sebe, ale někdy se mi zdá silně ad absurdum. Zde se však hodnotí seriál jako celek a tudíž chci opět podotknout že "South Park" je skvělý seriál, který vždycky rád sleduji, ovšem s jedním velkým ale. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • I 13 let po odvysílání první epizody byl South Park s 3,5 miliony pravidelnými diváky stále nejsledovanějším pořadem na Comedy Central. (Ruuzha)
  • V českom dabingu je Kennymu takmer vždy perfektne rozumieť. V originálnom znení však komunikuje výhradne pomocou nezreteľného huhňania. Kennyho české hlášky sú teda kompletne vymyslené. (Macejko)
  • V roce 1997 stál jeden reklamní spot v seriálu 7 500 amerických dolarů. Po několika měsících už si v Comedy Central mohli dovolit říci o 30 000 dolarů. (Ruuzha)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama