Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Smekám pane Parker, pane Stone... Jste sprostí až to praští, dovedu si představit, že vás hodně lidí nesnáší a co víc, být ortodoxní křesťan, Žid, muslim, prakticky kdokoli kdo je v něčem ortodoxní, beru do ruky bouchačku a jdu vás odpravit... Právě proto vás obdivuju, že si do vaši satiry nenecháte od nikoho kecat a stejným mertem si děláte srandu ze všeho, z čeho si alespoň trochu srandu dělat jde...Některé díly jsou i pro mě trochu moc, ale stále si stojím za tím, že jde o jeden z nejvtipnějších a nejvlivnějších seriálů všech dob. Při vytrvalém sledování se začnou pěkně vybarvovat i mnozí ze vzdálnivě nedůležitých charakterů, z žáků například Tweek, Token, Wendy či krazy kriplíci Jimmy a Timmy z dospělých pak pan Garrison, Stanův taťka Randy, výchovný poradce MacKee nebo rapující mentor Chef, se svou všudypřítomnou kuchařskou čepicí a nápomocnou povahou... Kapitolou samou o sobě je potom Butters, který se z třetiřadé postavy, jenž většinu prvních třech řad mlčela v pozadí, vyšvihl do takových výšin popularity, že konkuroval samotnému tlustoprdovi, Ericu Cartmanovi. Poté co jsem - teď už několikrát - zhlédl všech dvanáct (ta poslední je nekompletní) sérií, musím se uklonit ještě hlouběji. Vskutku, tohle dílko už překračuje hranice televizní zábavy... - o čemž svědčí i sbírka filozofických essejí s názvem South Park: Bigger, longer and more penetrating. 100% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úžasně vtipný a úžasně sprostý satirický seriál... Musím konstatovat, že se ve většině případů shodnu s autory na výběru osobností, z kterých si je potřeba v zájmu zachování mediální rovnováhy tak trochu utáhnout, neboť oni se berou až přespříliš vážně, takže nejsem pak pohoršen, ba dokonce mám radost, když byl například v jednom z dílů pan Jefferson alias Michael Jackson zkarikován tak, že se musel doma na Neverlandu ve spánku hodně převracet:-) Mnoho dílů téhle série má ještě navíc ekologický, morální či obecně kritický přesah a přesně tepe do bolavých míst naší západní civilizace, což podobně jako (někdy) třeba u Simpsonových posouvá celý animovaný seriál do poněkud jiných, vyšších pozic filmového umění. Minimálně jednu věc ale říká jasně - vyvrací častý vžitý předsudek, že animovaný film musí být apriori záležitostí určenou dětem. South Park by se měl před dětmi spíše důsledně schovat!!! (kdyby to ve věku internetu tedy šlo...). Hodně lidem zřejmě dělá problém vulgarita a boření zažitých tabuizačních hranic, která trochu diskvalifikuje přístupnost sdělení, jež autoři South Parku chtějí zvěstovat světu. Je ale kvůli této formální pokleslosti South Park špatným seriálem? Rozhodně není! Jediným jeho slabým místem jsou (ale jen skutečně výjimečně) některé méně povedené epizody... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krucinal zabili Kennyho! vy parchanti! tahle klasika si jednoznacne zaslouzi misto v moji topce i kdyz pokud mam hodnotit serial jako celek tak par dilu bylo slabsich vsechno se proste na 100% nepovedlo ten mrtvej Kenny kteryho zabili v kazdym dile aby se pak znovu a znovu objevil na scene byl uz pak trochu furt dokola takze na rovinu film mam o neco radsi nez serial ale jako klasika to zase je to kazdopadne! ()

T2 

všechny recenze uživatele

South Park: kompletná 13.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,031,313 //počet predaných kusov 57,327 ║ __Tip takýchto serialikov a to ešte aj kreslených s hromadou nadávok a klasických zaužívaných Amerických životných prkotín s ktorých si dokonca tvorcovia aj pekne uťahujú ma absolútne nebral, pre mňa bezvýznamné zabíjanie času na toto sa pozerať. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Roztomile vulgární seriálek, který je peprný slovy i činy. Absolutní nekorektní nářez. Místy jsem se královsky baviI, i když místy bych tvůrcům ucvakl prsty zahradnickými kleštěmi, když vidím, z čeho všeho si dělají nekorektní prču. Místy je seriál vážně hodně trapný, až z toho bolí mozkový závitnice, ale většinou je docela sledovatelný, aniž byste se museli stydět za to, že se na tuhle slovní dlaždičinu koukáte. Takže závěrem, za několik blbých vtipů by si tvůrci zasloužili dovolenou v gulagu někde na Sibiři, ale v několika názorech a tématech, o nichž se nemluví, řeknou vše podstatné za vás. A hláškovat nehodlám. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Seriál u nás po odvysílání prvních řad vzbudil značný rozruch. Ten vyústil až k založení organizace "Iniciativa rodiče proti South Parku" (v čele s paní Mgr. Hanou Královou). (Bachy)
  • V českom dabingu je Kennymu takmer vždy perfektne rozumieť. V originálnom znení však komunikuje výhradne pomocou nezreteľného huhňania. Kennyho české hlášky sú teda kompletne vymyslené. (Macejko)
  • Postava Ručníčka byla vytvořena natruc. Autorům začalo vadit, že každá nová postava se stala ihned předmětem marketingových aktivit, a tak vymysleli nejstupidnější možnou věc pro seriál - mluvící ručník. (don corleone)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama