Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Možná má Městečko South Park nějaké morální poselství, ale způsob jakým jej podává se mi rozhodně nelíbí. Nebudu se ani pozastavovat na 'průjem vulgarity', která k seriálu neodmyslitelně patří, protože to by bylo podobné, jako kritizovat Simpsonovi za jejich žlutost, místo toho jednoduše oznámím, že tohle prostě není nic pro mě. Jednotlivé epizody nemají čím pobavit, ba ani oslovit průměrného televizního diváka. Omlouvám se, ale nevidím vůbec nic na řešením jistého samovznícení, ukřižování tlustého parchanta a už vůbec ne na žebrající lochnesce. Snad jediná věc, která se alespoň trochu povedla byl epizodka se sukubou a samozřejmě můj oblíbenec Kenny. 10% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento seriál a taký humor je mi blízky. Plný počet 5* nedám, len kvôli tomu, že nie je až tak moc originálny. Seriál v seriály či speciálny časti skopírovali od Simpsonovcov tj. Terenc a Philip/ Itchy a Scratchy a tak isto aj čarodejnícke časti. Ako bolo povedané v jednej časti South Parki "To už bolo v Simpsnovích" :) Inak fajn seriál, ale Simpsons je Simpsons. Upadte: Hodnotenie zvýšené na 5* :) ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řítí se přímo na nás........zabili Kennyho, parchanti.........seru na vás jdu domu ...... kluci nehrajte si s těma zbraněmi je to nebezpečný - mohli by ste rozlejt pivo ...... a tak sa dá pokračovať donekonečna. Najlepšie diely sú vybíjaná, poľovačka, mexická uhrančivá žába z jižní srí lanky a halloween. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Většina lidí si myslí, že South Park je vlastně jen o sprostých slovech. Ne, není to o nich. Je to jen vedlejší produkt, který doplňuje děj. Je pravdou, že i díky tomu jsem si South Park tak oblíbil, ale nejen kvůli tomu. Líbí se mi, jak se seriál za tu dobu změnil. Ze začátku se tam vlastně řešily různé problémy dětí a teď reaguje na aktuální dění, které Trey a Matt převedou na jinou, lepší úroveň. Vůbec nechápu tu jejich neskutečnou představivost a také to, že dokážou udělat jeden díl za 6 dní. Jakou si s tím musejí dát práci všechno vymyslet a pak ještě namluvit většinu hlasů. Už existuje tolik dílů a mě udivuje fakt, že do každého dílu se dokáže vymyslet něco nového, vtipného, výbušného, co nakonec dává i smysl. No, jak se to vezme že? :D ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Člověk buď umře jako hrdina, nebo žije tak dlouho, až se z něj stane padouch." To platí nejen pro "Temného rytíře", ale také pro seriály. Po čtvrt století má "South Park" za sebou ohromnou spoustu drobných i velkých zásluh - od úžasných vtipů, zběsilých zvratů i bravurního vyprávění, přes testování limitů televizní zábavy pro dospělé publikum a postupný vývoj technické produkce seriálu k týdennímu režimu, který dovoloval reagovat na aktuální témata, až po grandiózní proměny konceptu i vlastního světa a jeho pravidel (jako v geniální 14. sérii reflektující mimo jiné ony dark and gritty superhrdinské filmy). Jenže je také na místě si přiznat, že všechny tyto mnohé vrcholy jsou už věcí minulosti. Chtělo by se shovívavě říct, že se "South Park" nevyhnutelně stejně jako "Simpsonovi", které mnohokráte kritizoval, stal dalším věčně běžícím seriálem. Jenže nejde jen o to, že by se už okoukala novost, pokořily všechny hranice nebo otupělo publikum. Až překvapivě dlouhou dobu se výtvor Treye Parkera a Matta Stonea držel na vrcholu protože byl schopný se vyvíjet, proměňovat a sám sebe reflektovat. Nicméně v posledních letech se bohužel projevuje, potažmo hůře zastírá, že "South Park" už není progresivně obrazoborecký, ale prostě jen velkohubě drzý, a že status quo nenarušuje, nýbrž z něj žije a potřebuje jej pro své vlastní fungování. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Přestože Betsy Donovan (matka Clydea, jednoho ze spolužáků hlavních postav) zemřela v epizodě Obrácený sed, je vidět zezadu v pozdější epizodě Židopakabra. (Zodd)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama