Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že se na "South Park" vždycky koukám rád. Ovšem snad u žádného seriálu jsem neviděl takhle kolísavou hranici jednotlivých dílů. V mnoha seriálech jde úroveň do kytek s přibývajícím časem a nahromaděním dílů. "South Park" si po celou dobu nechává úroveň, ovšem rozdíly jsou ve všech řadách. Na jedné straně jsou díly, které jsou naprosto fantastické a na druhé zase nějaké úplně na odpis. Vulgarita a bezbariérnost seriálu má v každém případě něco do sebe, ale někdy se mi zdá silně ad absurdum. Zde se však hodnotí seriál jako celek a tudíž chci opět podotknout že "South Park" je skvělý seriál, který vždycky rád sleduji, ovšem s jedním velkým ale. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi ten nejlepší a osobně můj nejoblíbenější komediální seriál. Miluju černý humor a celosvětové problémy postavené do roviny osmiletých žáků základní školy kdesi v Colorádu, jsou vskutku geniální! Velice obdivuju aktuálnost tohoto díla, neboť nejenže se postupně vyvíjí samotné postavy a jejich smysl pro humor, ale především příběh utvářený danými problémy. Problémy, které vždy formou jisté satiry odkazují na skutečné světové absurdity, které musí naši 4 hlavní hrdinové řešit. Také skutečně obdivuji s jakou grácií si tvůrci dokáží udělat legraci ze známých osobností dnešní doby. PS: South Park za ta léta prošel vskutku ohromnou transformací a je až k neuvěření, že za touto značkou stojí stále ti stejní lidé. Je moc dobře, že si do toho nenechají kecat a dále nás zásobují tou nejkvalitnější možnou komedií! ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Koncentrace sprostých slov je opravdu obrovská. Z hlavních i vedlejších postav se postupem času staly legendy. Hlavně ˇsvalovecˇ Cartman je boží. Autoři neváhají a zesměšňují největší ikony americké zábavy. Nejhůře dopadla asi Barbra Streisand, ale i jiní nezůstali ušetřeni. Nicméně, co se různých nechutností týče, zůstává tenhle animák na míle daleko za tímto gigantem ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento drsný humor mě rozsekává každým dílem víc a víc. Co si budeme povídat, ale vždycky je na 20 minut o originální zábavu postaráno. Každý díl má něco do sebe, jedna narážka drtí druhou, spousta narážek nejen na známé osobnosti. UPGRADE na štědrý den 2011: Tak South Park se propasíroval do mé topky :-) Zásluhu na tom mají některé opravdu geniální díly, kde se to každý díl na začátku rozjíždí a graduje a graduje, a to se mi líbí. No nic, hlavně, abych nedostal náklep. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Smekám pane Parker, pane Stone... Jste sprostí až to praští, dovedu si představit, že vás hodně lidí nesnáší a co víc, být ortodoxní křesťan, Žid, muslim, prakticky kdokoli kdo je v něčem ortodoxní, beru do ruky bouchačku a jdu vás odpravit... Právě proto vás obdivuju, že si do vaši satiry nenecháte od nikoho kecat a stejným mertem si děláte srandu ze všeho, z čeho si alespoň trochu srandu dělat jde...Některé díly jsou i pro mě trochu moc, ale stále si stojím za tím, že jde o jeden z nejvtipnějších a nejvlivnějších seriálů všech dob. Při vytrvalém sledování se začnou pěkně vybarvovat i mnozí ze vzdálnivě nedůležitých charakterů, z žáků například Tweek, Token, Wendy či krazy kriplíci Jimmy a Timmy z dospělých pak pan Garrison, Stanův taťka Randy, výchovný poradce MacKee nebo rapující mentor Chef, se svou všudypřítomnou kuchařskou čepicí a nápomocnou povahou... Kapitolou samou o sobě je potom Butters, který se z třetiřadé postavy, jenž většinu prvních třech řad mlčela v pozadí, vyšvihl do takových výšin popularity, že konkuroval samotnému tlustoprdovi, Ericu Cartmanovi. Poté co jsem - teď už několikrát - zhlédl všech dvanáct (ta poslední je nekompletní) sérií, musím se uklonit ještě hlouběji. Vskutku, tohle dílko už překračuje hranice televizní zábavy... - o čemž svědčí i sbírka filozofických essejí s názvem South Park: Bigger, longer and more penetrating. 100% ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Seriál drží rekord v "Guinessově knize rekordů" za nejvíce sprostých slov v animovaném seriálu. (don corleone)
  • Televizní seriál "Terrance a Phillip", který se v South Parku častokrát objevuje, je parodií seriálu Beavis a Butt-Head (od r. 1993), který se proslavil tzv. "záchodovým humorem". Seriál je jedním z nejúspěšnějších z produkce MTV. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama