Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kompletná a komplexná prehliadka nielen, no hlavne, americkej popkultúry naprieč takmer troma dekádami. South Park za týchto 25 rokov reflektoval aktuálne dianie aj historické udalosti každou epizódou a to množstvo odkazov, paródií a satiry je snáď asi neprekonateľné v počte voči ostatným televíznym produktom. Je reálne možné sadnúť si za prvú ep. a po skončení "poslednej" (za predpokladu, že si po zhliadnutí každej z nich preštuduješ všetky odkazy) mať viac-menej úplný prehľad toho, čo sa za posledných dvadsaťpäť rokov dialo v Amerike, ale aj vo svete, a tiež ako sa menil a transformoval, a to celé úplne šialenou a kreatívnou formou. Mysle tvorcov Treya Parkera a Matta Stonea patria do vitrínky geniálnosti. A Cartman je ultimátny a najväčší villain televíznych obrazoviek aj filmového plátna, nepremožiteľný. South Park je len jeden, vždy a navždy. A ak si nezaslúži malý rešpekt za tvorivú stránku a vytrvalosť naprieč svojou existenciou, tak minimálne aspoň veľký rešpekt za epizódu Band in China – alias jediný pilier odboja proti Číne v modernom mediálnom priestore. ---- K prvým desiatim sériám sa budem rozhodne ešte vracať niekoľkokrát, k posledným desiatim, aj napriek chválam a superlatívom pre seriál ako celok, už zrejme nikdy. --- (x) (†2018 Burgo <3 x) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Komu South Park připadá jako čistě vulgární a stupidní zábava, tak se omlouvám, ale ten to vůbec nepochopil. Jen v South Parku dokáží vystihnout aktuální dění a společenské situace tak trefně jako právě tady. Mnohy se zaobírají tématy, o kterých jinde neuslyšíte. Protože se o nich nemluví nebo protože se nad tím někdo jiný ani nezamyslí. Ano, South Park dokáže být i hodně drsný a (nejen)rasistický, ale právě proto se jedná o takový klenot: Tvůrcům není naprosto nic svatý a dokáží si ze všeho udělat pořádnou p*del. Jen je škoda těch posledních dílů, kde jde v podstatě o to samé dokola: děcka udělají nějaký průšvih (a většinou jde ještě o fantasy/virtuální nebo jinou realitu), který ovlivní celé město, včetně jejich rodičů, kteří mají poslední dobou víc prostoru, než naše oblíbená partička. Ruku na srdce, kouzlo South Parku se s posledními sériemi vytrácí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Drž tu svojí zasranou hubu strejdomrde. Jsi kokoty kouřící a prdele lízající strejdomrd. Jsi strejdomrd, je to tak. Nikdo nešuká strejdy tak jako ty. Drž tu svojí zasranou hubu strejdomrde. Jsi ten, co ošukal svýho strejdu, strejdomrde. Nejíš, nespíš, trávu nesekáš, jen celej den svýho strejdu mrdáš. Drž tu svojí zasranou hubu strejdomrde. Jsi kost kousající parchant, strejdomrde. Jsi strejdomrd musím říct. Včera jsi svýho strejdu ošukal. Strejdomrd to je: S-T-R-E-J-D-O mrd. Jsi strejdomrd! Vyližte mi prdel." ***** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch slabších sériách prichádza nadčasová jazda plná nekorektného humoru a (pozor!) inteligentného presahu, ktorý nemá obdoby. Trey Parker a Matt Stone ukázali, že vždy stáli na strane zdravého rozumu (viď. Michael Jackson, Britney Spears, či nakladačka všetkým náboženstvám vrátane militantného ateizmu). Do kolónky svetonázor odteraz píšem "South Park". ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro člověka bez nadhledu, představivosti a smyslu pro humor bude South Park jenom vulgárním kýčovitým dílem bez jakékoli hodnoty, prostě odpad a spodina zábavy. Většina ostatních si všimne, že South Park je poměrně hodně zajímavé dílo, které přináší unikátní a zpravidla hodně zajímavé pohledy na věci, které nás zajímají a které jsou často velmi aktuální. Zkrátka pod vším tím nadáváním, vulgaritou a pro někoho možná i kýčem se velmi často objevuje zajímavý nápad, pohled na věc jiným naprosto unikátním způsobem, spojení různých věcí, na které bychom nepřišli... Jistě, podání je pokaždé hodně přitažené za vlasy a situace jsou doháněné do krajností, ale je to přece kreslený seriál a navíc komediální, takže komu to může vadit. Takže i pro člověka, který dokáže odhlédnout od všeho toho, co jiné suchopárné intelektuály uráží a odpuzuje může být tohle dílko opravdový skvost. No a pro všechny ostatní lidi (mě nevyjímaje), co je rozesmějí i vtipy o prdění a co se chtějí prostě jenom bavit, je tohle prostě poklad... ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • I 13 let po odvysílání první epizody byl South Park s 3,5 miliony pravidelnými diváky stále nejsledovanějším pořadem na Comedy Central. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama