Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seru na vás. Jdu domů." V South Parku se cítím poměrně příjemně, ale nenavštěvoval jsem ho tak často, abych za to přišel do Pekla. Alespoň tedy doufám. Jenže ono je občas fajn zafuckovat si s bandou nezletilých chytrolínů, pobrat od nic nějaká ta moudra o světě, zesměšnit nějakou tu hvězdu showbyznysu, počkat si na to, až parchanti zabijou Kennyho a odcházet domů s neoprávněným pocitem intelektuální nadřazenosti. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kompletná a komplexná prehliadka nielen, no hlavne, americkej popkultúry naprieč takmer troma dekádami. South Park za týchto 25 rokov reflektoval aktuálne dianie aj historické udalosti každou epizódou a to množstvo odkazov, paródií a satiry je snáď asi neprekonateľné v počte voči ostatným televíznym produktom. Je reálne možné sadnúť si za prvú ep. a po skončení "poslednej" (za predpokladu, že si po zhliadnutí každej z nich preštuduješ všetky odkazy) mať viac-menej úplný prehľad toho, čo sa za posledných dvadsaťpäť rokov dialo v Amerike, ale aj vo svete, a tiež ako sa menil a transformoval, a to celé úplne šialenou a kreatívnou formou. Mysle tvorcov Treya Parkera a Matta Stonea patria do vitrínky geniálnosti. A Cartman je ultimátny a najväčší villain televíznych obrazoviek aj filmového plátna, nepremožiteľný. South Park je len jeden, vždy a navždy. A ak si nezaslúži malý rešpekt za tvorivú stránku a vytrvalosť naprieč svojou existenciou, tak minimálne aspoň veľký rešpekt za epizódu Band in China – alias jediný pilier odboja proti Číne v modernom mediálnom priestore. ---- K prvým desiatim sériám sa budem rozhodne ešte vracať niekoľkokrát, k posledným desiatim, aj napriek chválam a superlatívom pre seriál ako celok, už zrejme nikdy. --- (x) (†2018 Burgo <3 x) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi ten nejlepší a osobně můj nejoblíbenější komediální seriál. Miluju černý humor a celosvětové problémy postavené do roviny osmiletých žáků základní školy kdesi v Colorádu, jsou vskutku geniální! Velice obdivuju aktuálnost tohoto díla, neboť nejenže se postupně vyvíjí samotné postavy a jejich smysl pro humor, ale především příběh utvářený danými problémy. Problémy, které vždy formou jisté satiry odkazují na skutečné světové absurdity, které musí naši 4 hlavní hrdinové řešit. Také skutečně obdivuji s jakou grácií si tvůrci dokáží udělat legraci ze známých osobností dnešní doby. PS: South Park za ta léta prošel vskutku ohromnou transformací a je až k neuvěření, že za touto značkou stojí stále ti stejní lidé. Je moc dobře, že si do toho nenechají kecat a dále nás zásobují tou nejkvalitnější možnou komedií! ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ako jedenástročný malý chlapec, ktorý na to čumel o 22 30 v nedeľu, keď vedel, že v Pondelok má ísť ráno do školy to bolo niečo neskutočné. Animák, ktorý nie je vhodný pre decká. A teraz uznajte, ktoré dieťa tomu odolá?:) Vtedy to bola pecka, dnes mám v hlave pár nezabudnuteľných epizódiek (Cartmen a mimozemšťania:)) ale dnes, keby že na to narazím v TV len tak náhodou, tak by som si to pozrel. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Původní název seriálu měl být "Mr Hankey Show" (Show pana Hankeyho) a mělo v něm vystupovat malé vánoční hovínko. Stanice Comedy Central však přesvědčila autory, aby se raději zaměřili na čtyři kluky a městečko. (HappySmile)
  • Pan Garrison pochází z Arkansasu. (masw)
  • Televizní stanici Comedy Central, která seriál vysílá, mělo v Americe do roku 1997 zaplaceno 9,1 milionu domácností. Po roce 1998 díky obrovskému úspěchu South Parku se toto číslo rozrostlo na 50 milionů a v roce 2003 už to bylo 83 milionů. (Ruuzha)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama