Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

South Park jsem dlouho neznal, pak jsem ho nakoukal skoro najednou (to bylo těch 2014, kdy jsem psal první komentář, teď je 2021) a hodně se mi líbil. Teď se na to dívám zpětně a bohužel musím opět vycouvat - jak stárnu a jsem výrazně , jak to říct, asi prostě "progresivnější" než jsem byl, tak vidím problémy toho humoru, který produkuje kusé povedené vtipy (někdy hodně povedené), ale taky má tendenci uzamykat člověka v jeho světě. Celý South Park je založený na tom, že vše, co jakýmkoliv směrem vybočuje ze vidění světa Parkera a Stonea, je zesměšňováno a ponižováno - starat se o něco víc než oni je špatně, starat se o něco míň než oni je špatně. Projevit o něco upřímný zájem je hodno největšího ponížení. Ano, najdou se epizody, kde to tvůrci pojmenovávají, ale to nemění na to, že v tom rámci dál operují. A jak stárnou, svět se mění a oni ne, ještě víc se odhaluje jejich pohled s nasazenými klapkami na očích - seriál se proměňuje v "Old Man Yells At Cloud". South Park nepadnul, ale plně se odhalil a bohužel to zpětně ovlivňuje kvalitu celého seriálu. Bohužel ne každý jejich nesmysl byl tak jednoznačně vyvrácený jako jejich posměch klimatické změně, za který se omluvili - jenže je celkem jednoduché uznat chybu u něčeho tak zjevného. Je bohužel dost dalších věcí, které kvůli své krátkozrakosti otrávili degradujícím humorem. Je to smutné - South Park je silně moralizující seriál, ovšem jeho morálka je tak úzká a rigidní, že se mění v totalizující sílu. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Na chvilinku přestanu jen tak sedět a netečně zatouchat....abych se s Vámi podělil o jiný úhel pohledu, nečekaný vhled, odlišně pojaté aspekty a dramaticky nestandardní pojetí tohoto seriálu. Jedná se totiž - a teď se chyťte madla - o dílo, které je moralisující více, než kancléř Hájek pět minut po análním styku! Prakticky každá epizoda nastavuje zrcadlo. Nejen americké společnosti nebo splašené kulturní frontě, ale i člověku samotnému. Decentní zaobalení do ,,volné" mluvy, nevyhýbající se vulgarismům, pouze zjednodušuje mravnímu poselství průnik do znuděných hlav teenagerů posledních dvou degenerací. Trvalo mi to řadu fucking příjemných, fucking nahlas prochlámaných epizod, než jsem odhalil tuto očividnou fucking pravdu. A jako slušný a uvědomělý jedinec nemohu jinak, než ohodnotit plnou pěticí, kurva drát, mrtkazkrtka, děkuji pěkně. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kompletná a komplexná prehliadka nielen, no hlavne, americkej popkultúry naprieč takmer troma dekádami. South Park za týchto 25 rokov reflektoval aktuálne dianie aj historické udalosti každou epizódou a to množstvo odkazov, paródií a satiry je snáď asi neprekonateľné v počte voči ostatným televíznym produktom. Je reálne možné sadnúť si za prvú ep. a po skončení "poslednej" (za predpokladu, že si po zhliadnutí každej z nich preštuduješ všetky odkazy) mať viac-menej úplný prehľad toho, čo sa za posledných dvadsaťpäť rokov dialo v Amerike, ale aj vo svete, a tiež ako sa menil a transformoval, a to celé úplne šialenou a kreatívnou formou. Mysle tvorcov Treya Parkera a Matta Stonea patria do vitrínky geniálnosti. A Cartman je ultimátny a najväčší villain televíznych obrazoviek aj filmového plátna, nepremožiteľný. South Park je len jeden, vždy a navždy. A ak si nezaslúži malý rešpekt za tvorivú stránku a vytrvalosť naprieč svojou existenciou, tak minimálne aspoň veľký rešpekt za epizódu Band in China – alias jediný pilier odboja proti Číne v modernom mediálnom priestore. ---- K prvým desiatim sériám sa budem rozhodne ešte vracať niekoľkokrát, k posledným desiatim, aj napriek chválam a superlatívom pre seriál ako celok, už zrejme nikdy. --- (x) (†2018 Burgo <3 x) ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řítí se přímo na nás........zabili Kennyho, parchanti.........seru na vás jdu domu ...... kluci nehrajte si s těma zbraněmi je to nebezpečný - mohli by ste rozlejt pivo ...... a tak sa dá pokračovať donekonečna. Najlepšie diely sú vybíjaná, poľovačka, mexická uhrančivá žába z jižní srí lanky a halloween. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 273)

  • Dabérka ženských postav v prvních třech sériích Mary Kay Bergman spáchala v roce 1999 sebevraždu z důvodu dlouhodobé duševní poruchy. (Philoun1)
  • Postava Phillipa "Pipa" Pirrupa je parodií na hlavní postavu románu "Nadějné vyhlídky" Charlese Dickense, Phillipa "Pipa" Pirripa. Mnozí Američané si to však neuvědomovali, proto autoři natočili epizodu věnovanou této postavě, která je parodií na román. Tato epizoda ale naštvala fanoušky seriálu a stala se jednou z nejméně oblíbených epizod. Od té doby postava Pipa ze seriálu postupně mizí a jeho role je nahrazována postavou Butterse. Ve speciální (v Česku a na Slovensku neodvysílané) epizodě 200 Pipa zašlápne Mecha-Streisand. (Zodd)
  • Televizní stanici Comedy Central, která seriál vysílá, mělo v Americe do roku 1997 zaplaceno 9,1 milionu domácností. Po roce 1998 díky obrovskému úspěchu South Parku se toto číslo rozrostlo na 50 milionů a v roce 2003 už to bylo 83 milionů. (Ruuzha)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama