Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 068)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší, nejvtipnější, nejsprostější, nejtrefnější, nejzábavnější, nejdokonalejší, nej... tenhle animovaný seriál pro dospělé prostě miluji a Eric Cartman je můj idol. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

"Krucinál, zabili Kennyho, parchanti!" Hlášky, který zkultovněly, což se u kreslených seriálů moc často nestává. K tomuhle není co dodat, snad jen: "seru na vás, du domů!" ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Extrémně vulgární a přitom stále inteligentní seriál pro ty, jehož satirický břit oproti Simpsonovým ani po letech neztrácí ze své ostrosti. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Takmer každý diel je nenormálne vtipný a niektoré časti (napr. tá s Kennyho hracou konzolou, vojnou Nebies s Peklom a riešením otázky eutanázie) sú takým mohutným gejzírom scenáristickej invencie, drzosti a zmyslu pre humor, že hociktorý hollywoodsky scenárista môže len ticho závidieť. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle kreslený sitkom trpí podobným neduhem jako další komediální seriály, a to že prostě tvůrcům časem začne docházet dech, nicméně tady to docházení dechu není tak markantní jako u seriálů "Ženatý se závazky" nebo "Krok za krokem". Hlavně první série tohoto skvostu je ovšem vydařená na 150% a vtipů je tam nepřeberné množství. Cartman je naprosto klasická postavička, ale ostatní za ním jsou vidět méně jen proto, že je tak neskonale tlustý (nebo dobře živený, chcete-li). :) Nejlepší díl byl tuším ve 2.sérii, a byl to ten o "hnědém" zvuku. Ten kdo viděl, asi tuší... :))) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě tenkrát fakt dostal. Už způsobem jak se tvůrci pouštěj do známých holywoodských hvězd. I způsob zpracování je zajímavý a památná věta....Sakra zabili Kennyho....Vy parchanti.....je nesmazatelnou větou v dějinách kinematografie. A Eric Cartmen je děsnej sviňák ;) Ale je fakt je že je to děsná magořina. (69%) ()

T2 

všechny recenze uživatele

South Park: kompletná 13.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,031,313 //počet predaných kusov 57,327 ║ __Tip takýchto serialikov a to ešte aj kreslených s hromadou nadávok a klasických zaužívaných Amerických životných prkotín s ktorých si dokonca tvorcovia aj pekne uťahujú ma absolútne nebral, pre mňa bezvýznamné zabíjanie času na toto sa pozerať. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejhorší animace na světě, nejdebilnější příběhy, sprosté a stupidní dialogy... Prostě a jednoduše geniální animovaný seriál, ke kterému nutno zaujmout nějaké stanovisko. To moje zní – satira ostrá jako břitva, nesmlouvavá, absurdní, balancující na samé hranici infantilní debility --- Jenže ona potvora balancuje tak mistrně, že jsem si bandu sprostých fakanů z jednoho amerického městečka zamiloval. Kenny je nádherný důkaz boží záludnosti a poťouchlosti. South Park je důkaz toho, kam až může lidská invence zajít. Je mi jasné, že za nadšené sledování South Parku skončím v pekle a budu nucen provozovat anální sex se Saddámem... Kenny, já tě nenávidím!!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Trey Parker, Matt Stone .. Kurvadrát! Když jsem seriál viděl před mnoha mnoha lety poprvé, zapůjčený na nahrané VHS ze satelitu od kamaráda, byl jsem v šoku ,,co to jako kurva je" a mírně znechucen, protože jsem to prostě nepochopil a nepobral. Naštěstí to netrvalo dlouho a dozrál jsem také... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou opravdu vydařené, ale některé vyšumí do prázdna. Problém je, že vtipnost některých scén je založena JEN na tom, že jsou sprosté. Jde tedy o seriál dost nevyrovnaný (Simpsonovi mi přijdou propracovanější a hravější). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úžasně vtipný a úžasně sprostý satirický seriál... Musím konstatovat, že se ve většině případů shodnu s autory na výběru osobností, z kterých si je potřeba v zájmu zachování mediální rovnováhy tak trochu utáhnout, neboť oni se berou až přespříliš vážně, takže nejsem pak pohoršen, ba dokonce mám radost, když byl například v jednom z dílů pan Jefferson alias Michael Jackson zkarikován tak, že se musel doma na Neverlandu ve spánku hodně převracet:-) Mnoho dílů téhle série má ještě navíc ekologický, morální či obecně kritický přesah a přesně tepe do bolavých míst naší západní civilizace, což podobně jako (někdy) třeba u Simpsonových posouvá celý animovaný seriál do poněkud jiných, vyšších pozic filmového umění. Minimálně jednu věc ale říká jasně - vyvrací častý vžitý předsudek, že animovaný film musí být apriori záležitostí určenou dětem. South Park by se měl před dětmi spíše důsledně schovat!!! (kdyby to ve věku internetu tedy šlo...). Hodně lidem zřejmě dělá problém vulgarita a boření zažitých tabuizačních hranic, která trochu diskvalifikuje přístupnost sdělení, jež autoři South Parku chtějí zvěstovat světu. Je ale kvůli této formální pokleslosti South Park špatným seriálem? Rozhodně není! Jediným jeho slabým místem jsou (ale jen skutečně výjimečně) některé méně povedené epizody... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Běží to víc jak deset let a furt to drží krok s dobou a je to neuvěřitelně vtipné. Poslední díly jsou navíc až nechutně dokonale promyšlené a strefují se do všeho možného, takovým způsobem že se u toho fakt gebim nahlas. Fakt nejlepší komediální seriál. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý seriál. Nebojte se, těch vulgárních výrazů tu zas až tak není. Zato se dočkáte spousty narážek a odkazů na americkou popkulturu a sžíravé satiry. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Masová veřejnost South Park zná pro dvě věci. 1) vulgarita, 2) umírání Kennyho. Je to paradox, protože bez té první by se SP poměrně jednoduše obešel, a ta druhá je jednoznačně nejslabším prvkem seriálu. Naštěstí si to tvůrci sami brzy uvědomili, a od onoho nápadu po několika sériích upustili. Zbývá tedy už jen řešit odpověď na odvěkou otázku animované satiry. South Park nebo Simpsonovi? Za mě bezkonkurenčně žlutá springfieldská rodinka, protože ač se SP Simpsonovým v těch nejlepších dílech bez problémů vyrovná, i ty nejhorší díly Simpsonových jsou vždycky o třídu lepší než ty špatné díly South Parku. Těch je navíc mnohem větší procento, a jsou vyloženě o hovně (ať už doslova, jako všechny díly o tom vánočním či o Randyho "sracím" rekordu, nebo obrazně, jako komplet všechny díly o Ručníčkovi nebo drtivá většina dílů s Terrancem a Phillipem či o Kanadě jako takové). Parker a Stone ale mají nepopiratelný talent, a když si vezmou na paškál nějaký společenský problém, plodí nesmrtelné seriálové perly (Best Friends Forever o eutanázii, Eat, Pray, Queef o rovnoprávnosti žen, Timmy či Up Down The Steroid o postižených lidech, Cripple Fight o gayích, With Apologies to Jesse Jackson o rasismu, Trapped in the Closet o scientologii), velkým dílem proto, že názorově zastávají stanoviska vyplývající z dostatku selského rozumu, a relativně často mají šťastnou ruku i na díly, které žádný společenský přesah nemají, většinou v epizodách zaměřených na všeljaké parodie (LOTR, GoT, HP...)) či Cartmanovy šílenosti (Scott Tenorman Must Die či Tssst). Ke Cartmanovi jako takovému ovšem směřuje jedna z mých větších výtek, stejně jako Homer Simpson je v nejnovějších řadách až příliš hloupý, aby pobavil, zrovna tak Cartman je až příliš otravný a předvídatelný. Se South Parkem je to jako na houpačce, spousta kladů a spousta záporů, charaktery skvělé (hlavní čtyřka + Butters, Timmy, Wendy, Mr. Garrison, Chef) i úplně zbytečné (již jmenovaný Ručníček, Mr. Hankey, duo T&P...), vtipná, trefná a kousavá satira i nejhloupější pointy bůhvíodkud vycucané s humorem příliš nevkusným i na mě (a to mám pro věci nevkusné poměrně vysokou toleranci), a tak hodnocení logicky balancuje mezi geniální stovkou a zbytečnou padesátkou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Comedy Central, Braniff, Comedy Partners, South Park Studios // Takto vulgárne bombový a hlavne zábavný seriál nájdeme už len málo kde, ak vôbec niekde. A hlášky? čistá krása. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou si někde něco přečtu o nebývale vynikajícím dabingu a překladu (!) a začnu srát atomovky. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama