Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (403)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní pojetí katastrofického filmu? Nakonec proč ne. Ric Roman Waugh se opět spojil s Gerarde Butlerem a natočili blížící se konec světa pohledem naprosto obyčejných lidí, kteří nezachraňují svět ale své nejbližší. Nečekejte zkázy známých měst ani nadsázku. Zde vše směřuje k neodvratnému konci a jen málokdy se objeví střípek naděje. I přes minimální rozpočet a ambice působivý film, který má jedinou vadu a to tu, že na něj po shlédnutí rychle zapomenete, přestože na něm nenajdete výrazné vady. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Clarke je svině. Pořádná. Odhady vědeckých hlavounů nakonec selhaly. Totálně. 14 kilometrů široký úlomek, větší než ten, co vyhubil dinosaury, totiž zničí svým dopadem většinu Evropy a vyvolá otřesy, které vytvoří několikasetmetrové tsunami. Následně budou všechny kontinenty v plamenech a z atmosféry budou pršet další menší hořící úlomky. Zničí to více než 75 procent rostlin a živočichů na Zemi. Přitom to původně vypadalo, že si jen obtloustlí Američané sednou s pivem a brambůrky na verandu a budou pozorovat zajímavé vesmírné těleso. Jenže... brzy se objeví pochybnosti, armáda se začne mobilizovat a vše nasvědčuje globální apokalypse. Mezitím vším poznáváme rodinku stále sympatického ranaře Gerarda Butlera, který se své nejbližší pokusí zachránit. A samozřejmě musí překonat hned několik (nejen inzulínových) překážek. Režisér Ric Roman Waugh dostal příležitost vyprávět poměrně atraktivní příběh, jen se vyvíjí přesně tak, jak od prvních minut předpokládáme. Zaprvé: zdaleka by to nebylo jen o nějaké panice a výtržnostech. Vrozená pudovost by ukázala svou (úplně jinou) sílu. Ani zmiňovaná armáda a její členové by zdaleka nebyli tak disciplinovaní. Zadruhé: celé to vypadá o úroveň hůř, než bychom si přáli. Není to sice ohavně televizní, ale mnohé triky rozhodně nestrhnou. Výsledek nikdy nepřekročí stín žánrových klasik. Celkově je to vyměklé, korektní a neškodné (nikdy nejdeme opravdu na dřeň). Ale tak nějak si to sedlo. Navíc k bezmocnosti covidové éry se to hodí. Legendární Scott Glenn (po filmové pauze) fajn. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený ako veľmi bavilo. Aj napriek pár emocionálnym klišé, snímok celý čas pôsobil príjemne, napínavo a nedal ani sekundu na oddych. Stále sa tu niečo dialo a riešilo. Samozrejme, tá cesta za záchranou je tu dosť pritiahnutá za vlasy a aj dosť veľa náhod tu je, ale aj napriek tomu to pôsobilo dosť emotívne a vypäto. A atmosféra, hlavne zo začiatku, bola priam ukážková. Do toho všeobecný vzorec chovania sa ľudí pred koncom - ako prasatá..... Ako neškodná filmová zábava palec hore. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nervy drásající podívaná, herci byly skvělý, pohledy a scény přežívání skvěle. Stačí málo k velmi dobrému filmu, a i když jsem celkem postrádal konečnou scénu kde budou 300 metrové vlny tak to přežiju, silné rodinné momenty mi to vynahradily. Úžasný příběh který mě držel u obrazovky a ve směs jsem dýchal za ně. Tohle prostě nechce nikdo nikdy zažít ale ono to stejně přijde, jak se říká bůh s nami. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film, sem se fakt těšil a o to je asi horší že mně to zklamalo a to jak jen mohlo. A přitom největší obavy, sem měl jen z "Nathana" což se i potvrdilo, ten kluk dokáže vytvářet problémy z ničeho a přitom se tvářit jakože on nic. Ale celá ta cesta, byla jako z pohádky, vše rodince vycházelo a vždycky jim někdo pomohl, nebo jim osud podal snad všechny pomocné ruky co měl. Film neni vůbec napínavý, nemáte ani špetku....špetičku strachu o rodinku, přitom ostatní lidi kteří sou ve filmu, doslova trpí, umírají a nebo sou smíření se svým osudem a čelí tomu tak důstojně, jo Scott Glenn je zde fantastickej. Ale co mně i docela zasáhlo, bylo to jak rodinka odjíždí a sousedka se jim postaví do cesty a prosí je, žadoní je, aby vzala její dceru do krytu, v tomhle směru bylo všechno a fakt se mi líbil výkon obou hereček, bylo to uvěřitelný. Butler ji má na háku, takže ji logicky nevezme a ze zpětný hledika je to od něho kruté, odporné a hnusné, protože na jejich pohádkové cestě, jim lidi pomáhají a někteří přitom i umřou, ale on odmítne vzít malouh holku do bezpečí, jo Butler je zde fakt borec. A když tím myslím borec, tak jako fakt borec, protože i zde má ženu, kterou by mu mohli závidět všechna genderová odvětví napříč vesmírem a on přesto vleze do postele s jinou. Už v Dokonalé loupeži tomu tak bylo a tak si říkám, co mu v posteli nedovolí že by BDSM, močení, či nějakou jinou uchylárnu ? Protože proč se snažit vyřešit vztah se svoji ženou, když ji můžeš podvést a zníčit všechno, co jsi budoval že ? Nemluvě o tom, že žádná apokalypsa se tady nekoná, ano hořící nebe je pěkný, ale těch pár kamenů, co spadne jako fakt nejsou žádný drama. No takže moc pěkný film a budu rád, když na něj zapomenu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)
  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)
  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama