Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už jednička nebyla nic extra, ale podržela jí aspoň ta solidní osmdesátková atmosféra, ale 90 léta už já osobně vnímám jako desetiletí kdy začal úpadek hororového žánru a začala se točit jenom nesmyslná z ničeho vylouhovaná pokračování slavných sérií. Dvojka se jednou vidět dá, ale další díly už fakt přijít neměli.40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem pozdraviť anonymného slabocha, ktorý mi tu na ČSFD roky maže komentáre, vrátane tohto. Keďže zjavne nemá osobný život, tak sa uspokojuje takýmto spôsobom; vymazal mi už desiatky komentov. Asi si myslíte, že vás sa to netýka, ale v skutočnosti to pre vás znamená, že ak sa niekomu znepáčia vaše názory, tak vám ich proste vymaže a môžete si ísť sťažovať max. tak na lampáreň. Danej osobe, ktorá má zjavne obrovské problémy sama so sebou, sa každopádne prekvapivo chcem poďakovať: umožnila si mi napísať kvalitnejší komentár na pecku menom Kukuričné deti 2: Posledná obeť. Síce je pritiahnuté za vlasy, aby sa slovo „posledná“ vyskytovalo v hororovom podtitule len pri dvojke (obvykle je to skôr doména pätiek a šestiek), ale prečo nie, aspoň je sranda. Keď som Kukuričné deti 2 videl prvý raz, bola to čistá katastrofa. V r. 2022 som si ich pozrel znova a hoci uznávam, že je to fakt ťažké béčko (zachmúrene stojace ponuré deti!), musím uznať, že má niečo do seba. Na 3* to nemá ani omylom, ale svojím (zvrhlým) spôsobom ma to (azda) bavilo. Ústredný hrdina v podaní zmäteného Terencea Knoxa pripomína porotcu z televíznej kuchárskej show, ktorému súťažiaci práve naservírovali niečo, na čo nemá extrémne veľkú chuť, ale zje to. Scenár by som neriešil: vražedné deti z Gatlinu sú inteligentne „porozdávané“ medzi vzdialenú rodinu, aby v pohode veselo vraždili ďalej. Osobne som jednotlivým zvratom nepochopil ani po viacerých reprízach (niektorí dospelí v mene detí vraždia nevinných a nakoniec ich zabijú samotné deti). Na dvojke je najprekvapujúcejšie, že vznikla až 8 rokov po jednotke. Tá oproti nej pôsobí ako veľdielo kinematografie hodné piatich Oscarov. Kým jednotka sa mohla pochváliť skvelou atmosférou a výpravou, dvojka nič z toho nemá. Pár bodov k dobru dáva aspoň indiánska mytológia, ale tú scenár používa skutočne len symbolicky (škoda). Dvojka je naozaj desivo nekvalitný, žalostne odfláknutý a objektívne zlý horor. Miestami som hercov až ľutoval. Scenáristov nie, tí sú očividne idioti (vražda pomocou autíčka na diaľkové ovládanie vyzerá ako z paródie Leslieho Nielsena). Toto je fakt radikálny, prekvapivo bleskový pokles kvality, keďže obvykle hororové série klesnú do sračiek až pri čísle štyri. Hoci to vyzerá ako béčko určené na video, v skutočnosti snímka v USA normálne šla do kín a zaznamenala v nich relatívny úspech, čo je šokujúce (pri rozpočte 900 tisíc len behom otváracieho víkendu zarobila temer tri milióny dolárov). ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Druhý dl je o hodně slabší než pro mě úspěšná jednička.Z toho co chodí mezi řádky se najedou vyklubal ten co chodí za stádem,místo Isaca naběhl zcela jiný floutek.Co mě ale vážně zvedlo ze židle byla(spoiler) absolutně parádní scéna s dřevěnou panenkou v kostele.To vše kolem je tuctová zábavička,která není nic slavného a převratného pod sluncem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Deväť ročný rozdiel je poznať hlavne na začiatku ktorý je drsnejší, kde v pivnici domu sú objavené mŕtvoly dospelých ktoré sa stali obeťami detského kultu. Dobrá scéna je i úmrtie dvoch reportérov medzi kukuričnými lánmi a komu nevadia prehnané veci ako že kukuričný list dokáže podrezať hrdlo alebo trs kukurice prerazí okno auta a prepichne šoféra, ten si toto pokračovanie užije. Nemožno uprieť nápaditosť tvorcov pri rôznych vraždách dospelých ako je usmrtenie starenky domom, dopichanie lekára injekčnými striekačkami a scéna kde šéf kultu riadi diaľkovým ovládačom starkú na vozíku treba proste vidieť a že svoju príležitosť dostane aj kombajn na kukuricu si môžete byť istý =). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se podle mě vůbec nepodařila a spíše pošpinila dobré jméno svého předchůdce. Rapidní rozdíl mezi všemi důležitými prvky jako jsou atmosféra, herecké výkony a speciální efekty zapříčinil, že jde o podprůměrný film. Rád bych dal vysoké hodnocení, ale nejde to. Kromě úvodní scénky na začátku, poslední čtvrthodinky a dvou pěkných herečkách za moc nestojí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Cena uvedl, že natáčení ve městě Liberty v Severní Karolíně bylo přerušeno z důvodů protestů místní křesťanské skupiny. Té se nelíbil obsah filmu a natáčení v místním kostele. Nakonec si štáb postavil vlastní kostel a scény dotočili v něm. (Terva)
  • Natáčené probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)
  • Druhý a zároveň poslední film ze série, který byl uveden v kinech. Následné příběhy byly vydávány rovnou na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama