Reklama

Reklama

Operační středisko vojenského výzkumného ústavu ztratí kontrolu nad prototypem nebezpečné biologické zbraně, původně plánované k nasazení v případě vesmírné války. Kontaminovaný náboj vzhledu ohnivé koule vybuchne na Zemi. Navzdory tomu, že nejvyšší místa mají eminentní zájem "nehodu" utajit, nepodaří se jim zabránit následné katastrofě. O celé záležitosti ví místní věštkyně Lady Elaine, která varuje detektiva McLemora, aby se vystříhal hrůz. Vesmírný vetřelec se probouzí k životu, dokonce stihne naklást zkázonosná vejce. Nekompromisní McLemore, který má ustavičně problémy s panovačným kapitánem Robertsonem, dostane vítanou pomoc v podobě neobyčejné asistentky Carly. Zdá se však, že proti krvelačným protivníkům jsou bezmocní... (Intersonic)

(více)

Recenze (25)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Ujíždím na laciných béčko/céčkových hororech osmdesátých a devadesátých let, takže můj nadhled je vždy a opravdu hodně velkorysý. Tady ale bohužel nejde přimhouřit ani jedno oko, ani to třetí oko...Tohle je totální kokotina s tak trapným vetřelcem, že už to ani k smíchu nebylo. 1* za jistý statut kultu, který si tento film získal ve zlaté éře VHS. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kult s detstva videný asi milión krát na VHS. Béčkový Charles Napier, škaredá Ann Turkel ale dosť dobré príšery aj gore scény Silný ufón ktorý má miesto brucha ústa má hlavu ako votrelec ale pri tom sa plazí ako červík. Záverečný masaker s motorovou pílou je iba čerešnička na torte..... spomienky nepustia. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťdesiatky nikdy neskončili, povedali si Fred Olen Ray a jeho spoluscenárista a keďže už žili v osemdesiatkách, svoje extrémne béčko obohatili ešte o motívy a scény z Votrelca. Ono to vyzerá ako nejaký zabudnutý starý Cormanov film, ktorý bol dodatočne po desaťročiach kolorovaný a zatiaľ neexistujúcimi kvalitnými digitálnymi trikmi boli dorobené autá z vtedajšej súčasnosti. Len škoda, že to nemá žiadnu atmosféru a človeka po čase prestane baviť aj tá previnilá zábava na účet tvorcov a wtf finále prezíva. Ak vám nesadne otravný Napier od prvej minúty, bude lepšie film ihneď vypnúť. Som ochotný veriť, že Ray dobre vedel, čo robí a pri nakrúcaní sa všetci na všetkom nesmierne bavili a po svojich replikách ihneď vybuchli smiechom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha snímků inspirujících se kultovním Vetřelcem, který jde tak daleko, až okopíruje doslova scénu z Nostromo, kdy jeden z členů posádky hledá kočku a místo ní najde smrt. A mě osobně právě tahle citace pobavila. Monstrum je tedy variací na xenomorfa, z jeho vajíček se vylíhnou potvory více než podobné facehuggerovi a všichni zanechávají za sebou slizkou stopu. Ovšem chapadla byla dobrý nápad! Chvílemi vtipné, místy napínavé, krve a kusů těl dostatek. Jen ta elektronická hudba byla místy odporná. Finále je slizké, krvavé a v dýmu ječící motorovky. Napier byl správný a nekompromisní drsňák balící holky na skotské dudy. Jeden z těch filmů, co by klidně mohl produkovat R. Corman... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takovej ten horůrek, kterej jste viděli v dětství a brali ho celkem seriózně, protože je tam příšera a krev a na to přece nesmíte koukat! Pak uplyne několik dekád, vidíte ho znova a královsky se bavíte, protože je to hotovej kulomet brakových ptákovin - toporný herectví, laciný gumový monstrum, kopie scén ze slavnějších vzorů, zoufalý zvukový efekty a závěrečná bitka, která je tak nepopsatelně humorně strašná, že se prostě musí vidět. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Při závěrečném souboji detektiv Ian McLemore (Charles Napier) přeřízne monstru chapadla, teče bílo zelené tekutina (zřejmě tedy krev). Poté, co se do monstra pustí motorovou pilou, stříká červená krev. (LION-MR.T)
  • Při noční přestřelce uniká zločinec v zeleném autě, ale v okamžik, kdy letí vzduchem, vidíme červené auto, ale při dopadu a výbuchu už je zase zelené. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama