Hvězdný kriminál: Útěk

Akční / Komedie / Sci-Fi

USA, 1987, 86 min

Fred Olen Ray

• choze

Zástupce pozoruhodného trashového subžánru "ženská věznice ve vesmíru" (dále např. CAGED HEAT 3000). Děj je samozřejmě stupidní a pobaví jedině právě skrze svoji zcela záměrnou stupiditu, horší je, že je hodně natahovaný a nudný. Slečny se svými účesy z 80. let jsou pěkné, ale bohužel dávají přednost vzájemnému nadávání si do děvek místo odhalování svých vnadů (jen hlavní hrdinka ukáže dvakrát kozy). Kulisy hvězdného lapáku jako by vypadly ze simandlovy bramborárny, hudba zase z DOBYVATELů ZTRACENÉ ARCHY a záběry vesmírných lodí, včetně finálního souboje po vzoru TURKISH STAR WARS doopravdy vypadly z jiného filmu a sice z klasiky mé puberty, o čtyři roky staršího Cormanovského béčka SADOR, VLÁDCE VESMÍRU. Celé mi to hodně připomínalo podstatně vtipnější i lechtivější HARD TO DIE, kde Wynorsky taky nahnal na place hromadu pěknejch koček, co neuměly hrát a nechal je polonahý běhat hodinu a půl okolo. Spíš než tenhle opravdu hodně prostinký a málo zábavný utralevný shit doporučuji pro pobavení nahlédnout do filmografie jeho režiséra Freda Olena Raye, který v něm namluvil toho malého pojízdného robůtka. Zahrnuje totiž dlouhou řadu šťavnatě znějících titulů jako HOLLYWOOD CHAINSAW HOOKERS, ALIENATOR, DEMON COP, BAD GIRLS FROM MARS, 13 EROTIC GHOSTS či TEENAGE CAVEGIRL. P.S.: To v závěru filmu zmiňované pokračování jménem CHAIN GANG PLANET ve skutečnosti neexistuje.(11.12.2005)

Krásný a kvalitní filmový zážitek.(8.12.2010)