Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strach je silnější než bolest... Stárnoucí profesor Trojan (K. Höger) je šéfem velké pražské kliniky. Neprožívá právě šťastné období života – má spory se synem (J. Abrhám), v nemocnici kolují nepodložené řeči o jeho vztahu s vrchní sestrou (S. Budínová), z bytu kvůli neshodám vyhodil synovce, o jeho funkci má údajně zájem asistent Dvořáček (Z. Řehoř). Když Trojanovi uhyne kočka, vezme ji profesor do laboratoře na rozbor. Zkoušky potvrdí otravu kyanidem. Večer po Trojanovi někdo vystřelí. Muž od té doby podlehne sebezničující hrůze. A začne podezírat každého ve svém okolí… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

J. Sequens st., autor především vynikajícících filmů o HŘÍŠŃÁCÍCH si zde vzal odpočinkový čas. Měl na to právo. Major Zeman byla fuška. "30 případů majora Zemana" končil právě v tomhle období, takže každý pochopí, že když dostal možnost, tak natočil jen tak jako bokovku "Pokus o vraždu", a nedal si s tím moc práce, když na to neměl moc času. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Bez tempa a gradace vyprávěný detektivní příběh. K zešílení často opakovaná předlouhá píseň Zdeňka Lišky "Grand Prix" musí otrávit snad každého - přesto je nutno ocenit skvělé skloubení Jany Brejchové se zpěvem Hany Buštíkové. Tři hvězdy však film získává jen za soustředěný výkon Karla Högra, který se z té Sequensovy polízanice dostal velmi šikovně. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Pokus o vraždu je typickým příkladem špatné žánrové klasifikace. Je to v první řadě psychologický film nebo aspoň pokus o něj, s linií kriminální zápletky. Poměrně slibný a originální námět je však ve scénáři degradován na plytkou a scestnou studii charakterů, že si jím i tak zanícený filmař jako Sequens (o mrtvých jen dobře), pod sebou podřízl větev. Odnesla to plejáda výborných herců, kteří odvedli jen rozpačité výkony. Nestane se každý den, že vám prolétne oknem svého bytu kolem hlavy kulka, ale podezřívat z útoku všechny kamarády, svého syna a snad i matku Theresu a Medvídka Pú, to je sotva k uvěření. Tohle všechno vím, ale jedno nevím: Co na tom filmu tedy je, že si ho občas s chutí pustím..?? ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilá česká detektivka, při níž je mnoho podezřelých a překvapivé rozuzlení. Navíc s hlubokou psychologickou sondáží do duše člověka, který zjistí, že jej někdo chce zavraždit. Člověka, který je přísným až arogantním řídícím pracovníkem nemocničního oddělení, skvěle zahraným Karlem Högerem, ale který se psychicky zhroutí, když má pocit, že kdokoliv z jeho okolí měl motiv pro vraždu. Trochu neohrabaní kriminalisté, Hanzlík se na tuto roli moc nehodil a Niederle byl toporný, Brejchová mi také moc neseděla v roli pěvecké hvězdy, ale jinak to za čtyři hvězdičky stálo. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o strachu, který v očích hlavní postavy změní blízké lidi v nepřátele. Karel Höger je zde výborný i tím, že dostal roli jdoucí proti tomu, jak ho většinou známe: vyrovnaného a decentního. O to přesvědčivější vyznění. ...PS Stálo by za to vidět jako divadelní představení, ve stejném obsazení hlavních rolí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se také v Horních Věstonicích, Fakultní nemocnici Motol, Praze-Hradčanech, Malé Straně, Starém Městě a Břevnově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Exteriéry filmy byly natáčeny v Brně-Lesná a v Praze na Maltézském náměstí. (waxtrax)
  • Eva (Jana Brejchová) zpívá hlasem Hany Buštíkové. (funhouse)

Reklama

Reklama