Reklama

Reklama

13. komnata - Série 17 (2021) (série)


13. komnata Jána Jackuliaka (S17E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Populární slovenský herec poznal odvrácenou stranu mediální slávy, která ho zavedla na slepou kolej... Ján Jackuliak je slovenský herec, který se narodil v Lučenci poblíž maďarských hranic. Hereckou konzervatoř vystudoval na Slovensku, brzy se však rozhodl pro kariéru v Čechách. Po studiích na JAMU záhy zazářil v Městském divadle v Brně. V televizi na sebe poprvé upozornil jako Karpíšek v seriálu Vyprávěj. Hlavní role na jevišti střídaly epizodní role v televizi a ve filmu, brzy se na české scéně úspěšně etabloval. Zlom a sláva přišly, když s partou kamarádů založil pohybově-vokální kapelu All X, s níž se přihlásil do televizní soutěže. Úspěch televizního showbyznysu však Jána zavedl na scestí. Sláva mu stoupla do hlavy. Dokonce dal výpověď v divadle. Propadl bujarému životu a nic mu nebylo svaté. Měl za to, že život umělce je přesně to opojení, které prožíval, a naivně si představoval, že tak to bude napořád. Po skončení televizní show se život zpomalil, ale Ján se dál projevoval jako fanfarón a svět kolem sebe viděl zkresleně. Mnohaletý stres mu způsoboval i komplikovaný vztah se starší sestrou. Ta na něj odmala žárlila a nelibě nesla, že se o hýčkaného a všemi milovaného mladšího bratra musela často starat. Když se stal slavným, odmítla se s ním stýkat. Nikdy se nebyla podívat na jeho představení. Ján nesl pohrdání své sestry velmi těžce a pokoušel se vztah urovnat. Trápilo ho i to, že jeho maminka onemocněla rakovinou. Ze slepé uličky ho vysvobodila manželka. Díky ní se ukáznil, začal znovu, opět nastoupil do divadelního angažmá a pomalu se vracel i před kameru. Se sestrou se usmířil v roce 2016, kdy už stál opět na nohou a upozornil na sebe ve filmech Kandidát a Masaryk. Bohužel brzy poté sestra ve svých čtyřiačtyřiceti letech náhle zemřela. A Jána dodnes mrzí, že neviděla jeho synka Tea. Ví, že by byla skvělou tetou. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Hanka_M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po filmařské stránce od tohoto roku zatím nejlepší komnata. Škoda, že se tam splétalo více témat dohromady, ale nakonec se ukázalo, že vše vše se vším souvisí. Vypraví to hodně o Jánově pevném charakteru. Výrazná a moc hezká byla hudba v podkresech, ale trochu to srážely komentáře Honzy Dědka, který tuhle disciplínu prostě neumí - čte to jak z mateřské školy. Epizoda all x mi přišla trochu zbytečná, proto nemůžu dát plný počet. ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**6** Asi jako spoustě dalších diváků mi Ján Jackuliak utkvěl v paměti během sledování seriálu Vyprávěj. Tam hrál správného záporáka, později klaďáka, převažující vážný výraz... Měla jsem chuť dozvědět se o něm něco víc a poznat kousek jeho osobní lidské stránky. Byla jsem příjemně překvapená, myslím, že je to sympaťák a velmi skromný člověk. Některé komnaty mi přijdou značně o prdu, ale vyprávění Jána Jackuliaka se mi poslouchalo moc dobře. Fajn. :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama