Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

No je to sice o něco lepší, než Plan 9 from outer space, ale v provonání třeba s Forbidden planet (taky z roku 1956) ty triky nejsou žádnej zázrak. Navíc ten film je příšerná nuda. Asi tak 70 minut se skoro nic neděje a film nabídne akorát hromadu blábolů o hovně a několik nic moc triků. Navíc je to, podobně jako Plan 9, sestříhaný z hromady různejch jinejch filmů. Posledních cca 10 minut je trochu akčních a obsahuje i trochu (ale opravu jen trochu) zajímavější triky a je to jediná část filmu, na kterou se dá dívat. Na závěr nás pak čeká ještě kýčovitej happy end, kdy hlavní postava a jeho stará spolu trávěj romantickou chvilku kdesi na pláži. Klidně mě ukamenujte, ale pro mě je tohle 70 minut jasnej odpad a 10 minut při nejlepší vůli možná tak 2 hvězdičky. Když to budu hodnotit jako celek, tak je to takovej lepší odpad. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Charizmatický hrdina, nostalgicky oldschool design, fajn triky, roztomilá naivita - to všechno v tom filmu je, ale je to bohužel navlečené na velmi nudný scénář, kterému chybí smysl pro gradaci a nějaký dramatický vývoj. A vůbec nepřekvapí, že ačkoli by měly létající talíře okupovat celou Zemi, tak k vítězství lidstva stačí sestřelit pár cizáků letících nad Washingtonem :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto možno najočividnejšia antikomunistická alegória z 50. rokov pôsobila na mňa štylisticky ucelenejšie, ako slávnejšia Vojna svetov a menej nechcene vtipne, ako Útočníci z Marsu. Pomer kecov a akcie je vyvážený, film slušne graduje, len škoda absencie tej najelementárnejšej logiky. Na moment vidíme v ohrození aj Rusov, tak možno by sa amíci v boji proti emzákom počas studenej vojny spojili aj s nimi. Dnes už asi nie :). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tady se inspiroval T. Burton i R. Emmerich! Mimozemšťané se chystají zabrat Zemi, jenže nechtějí vládnout planetě, kterou by před tím zničili. Zkouší se tedy nějak s lidstvem dohodnout, jenže mnozí tuší, že jde jen o zastírací manévr, jak v klidu Zemi získat. Na vyvinutí tajné zbraně moc času nezbývá, ale vědci se vzdát nehodlají! Než dojde ke střetu, zavládnou po celém světě rozličné přírodní katastrofy. Srazit lidstvo na kolena se následně pokusí flotila obřích létajících talířů.Fajnové triky R. Harryhausena fanoušky jistě nepřekvapí. A v závěrečné bitvě dojde i na Kapitol! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skutocne nadherne sci-fi ktore som si vychutnal uplne po vsetkych strankach. Trochu najivny avsak kvalitny a velmi dobre gradovany pribeh a predovsetkym fantasticke triky Raya Harryhausena. Zasnem co ten chlapik vo svojej dobe dokazal. Doslova som ziral ako realisticky sa mu podarilo spracovat lietajuce taniere a podobne aj ich smrtiaci paprsok. Vzdusne suboje tanierov so stihackami, s protileteckou artileriou, rakety zem-vzduch a zaverecna destrukcia mesta - to vsetko vyzera skutocne paradne. To co pre mna znamena Godzilla medzi monster filmami, to iste pre mna znamena tento kusok medzi sci-fi. Samozrejme by bola hlupost ho zrovnavat napr. so Spielbergovou Vojnou svetov. Toto je dobovy snimok. Ma vsak naozaj neopakovatelnu atmosferu, priam by som povedal, ze vyzrel ako vino. Proste som sa fantasticky bavil - a neberte to s nadsadzkou. Je to skutocny klenot. Preto udelujem plnohodnotne, najvyssie hodnotenie. (10/10) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Jedna ze scén talíře útočícího na letadla je ve skutečnosti založena na záběrech havárie letecké show. (Marek06)
  • Poslední film, ve kterém Ray Harryhausen použil stop-motion k vytvoření hroutících se budov. Řekl, že je to příliš velká práce. (Marek06)
  • Scéna výbuchu bombardéru je záznam létající pevnosti B-29 z 2. světové války. (Marek06)

Reklama

Reklama