Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Charizmatický hrdina, nostalgicky oldschool design, fajn triky, roztomilá naivita - to všechno v tom filmu je, ale je to bohužel navlečené na velmi nudný scénář, kterému chybí smysl pro gradaci a nějaký dramatický vývoj. A vůbec nepřekvapí, že ačkoli by měly létající talíře okupovat celou Zemi, tak k vítězství lidstva stačí sestřelit pár cizáků letících nad Washingtonem :-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Johna Carpentera a dnes sci-fi klasika o invazi mimozemšťanů proti planetě Zemi. Samotní ufoni sice připomínají chodící kastroly a se svým nemotorným pohybem dnes vzbuzují spíše smích, ale jejich satelitní zbraně na způsob laseru jsou opravdu účinné a různých explozí a hořících objektů si divák užije dosyta. Nad vší trikovou stránkou stál neochvějně mistr nad mistry - Ray Harryhausen (Souboj titánů) a nutno říci, že i s odstupem let některé, vlastně v případě tohoto filmu většina trikových sekvencí, bere dech. Všechny ty kolize létajících talířů s domy, či pád do řeky, vypadají i s odstupem let naprosto skvěle. A jen tak na okraj - když člověk kouká na ty úžasný Harryhausenovy talíře a zároveň si vzpomene na ty ve Woodově Plan 9 from Outer Space, který vznikl o tři roky později, nemůže se ubránit pobavenému úsměvu. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Doktor Russell A. Marvin (Hugh Marlowe) spatří se svojí ženou Carol UFO a po zničení střediska SKY HOOK také odhalí, že obdržel zprávu. Při dalším setkání s mimozemštany je doktor Marvin požádán, aby sjednal konferenci ve Washingtonu... Hlavní myšlenka filmu nebyla vůbec špatná. Je docela škoda, že Ray Harryhausen nedostal se svými létajícími talíři více prostoru, protože desetiminutové finále stálo za to. Poslední minuta se do snímku nehodila vůbec, protože těch lidí tam zemřelo opravdu hodně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto možno najočividnejšia antikomunistická alegória z 50. rokov pôsobila na mňa štylisticky ucelenejšie, ako slávnejšia Vojna svetov a menej nechcene vtipne, ako Útočníci z Marsu. Pomer kecov a akcie je vyvážený, film slušne graduje, len škoda absencie tej najelementárnejšej logiky. Na moment vidíme v ohrození aj Rusov, tak možno by sa amíci v boji proti emzákom počas studenej vojny spojili aj s nimi. Dnes už asi nie :). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně roztomile naivní předobraz mnoha filmových invazí vesmírného nádobí (vč. ID4 nebo Mars útočí, v němž je řada odkazů). Herecky tragické, když si vezmu třeba emocionální reakce nebo spíš jejich neexistenci na dělí kolem, zvlášť hlavní hrdinka se pořád tváří ne jako že přišla o otce nebo že hrozí válka světů, ale jako že musí škrábat pět kilo brambor. Dějově taky zvláštní, když si vezmu že mimozemšťani chtěli vyjednávat, zatímco lidi sami začali útočit, přesto asi jeden z filmů, které posunuly trikové možnosti a inspirovaly další. Harryhausenova práce je tu vidět, když se bortí budovy, ale tenhle styl mi zkrátka víc sedí do starého Řecka k Argonautům a Titánům. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ray Harryhausen, který pracoval na tricích, ve své biografii uvedl, že je to jeho nejméně oblíbený film, na kterém se podílel. (Marek06)
  • Jedna ze scén talíře útočícího na letadla je ve skutečnosti založena na záběrech havárie letecké show. (Marek06)
  • Poslední film, ve kterém Ray Harryhausen použil stop-motion k vytvoření hroutících se budov. Řekl, že je to příliš velká práce. (Marek06)

Reklama

Reklama