Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Části meteoritu, který dopadl na Zemi, mají tu nepříjemnou vlastnost, že při styku s vodou vyrůstají do vysokých krystalů - monolitů a ohrožují nedaleké městečko. Každý, kdo se povrchu monolitu dotkne, se změní v kámen. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prišli z vesmíru, ale nemajú tisíce očí, ani chapadlá, veľké mozgy či hypnotický pohľad. Sú to na prvý pohľad tuctové horniny, podobne neživé, ako tento snímok. Gradácia funguje, ale príbeh je sám o sebe nudný. Trikové prevedenie na slušnej úrovni, aj keď šikovnejší si všimnú, že mnohé zábery sú založené na neustálom sa opakovaní, len brané z iného uhlu inou kamerou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý mosnter horor, kde tentokrát jsou monstra, ne velký hmyz ani něco zmutovaného ale obří monolity který když se namočí rostou. Nic jsem nečekal a nic jsem nedostal, pochopitelně námět je originální ale bez něho je to jen další béčko v řadě, všechno ostatní je tu jak vystřihlé z dalších hororů a proto nejdu nad 3*. Spíše pro sběratele. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: MAMUTÍ KAMENNÉ MRAKODRAPY HŘMÍ NAPŘÍČ SVĚTEM!!!____Pěkně to režisérská legenda Jack Arnold (autor kompletního příběhu) vymyslel. Viděl jsem už lecjaké sci-fi kousky ´Zlaté éry sci-fi Hollywoodu 50.let´, ale tenhle patří námětově k těm nejoriginálnějším. Žádné živé mimozemské entity, žádné ztracené civilizace či zmutované velké (či malé) bestie, nýbrž pouhý spadlý kámen z vesmíru, který po kontaktu s vodou enormně nabývá svých rozměrů a po styku s lidskou pokožkou jí připravuje o elasticitu, čímž lidské tělo mění v jakýsi nehybný tvar (viz. jeden z dialogů: „Co se jí stalo?“ – „Její ruka – mění se v kámen! A strašně rychle se šíří!“). Sám se divím zdejšímu podprůměrnému hodnocení, protože s troškou tolerance (která je nezbytná pro sledování těchto filmů) lze říci, že tvůrcům hrálo vše do karet. Kvalitní herci, slušně gradující děj a VELMI zdařilé triky, životně a uvěřitelně působící, i když jich není příliš. Pohled na krajinu s domky, za jejichž zdmi vyrůstají a drolí se hrozivé černé masivní krystaly za zlověstného hřmění, je pohled za všechny prachy. V rámci žánru B-scifi je těch několik trikových sekvencí opravdu až nezvykle kvalitních, včetně té, která v závěru graduje celý příběh, takže s nadprůměrným hodnocením tentokrát neváhám ani na chvilku. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nápad filmu je poměrně invenční a originální, ale nemůžu si pomoci, tak trošku mi to připomínalo Lovecrafta (konkrétně Barvu z kosmu a vzhled těch šílených monolitů trčících nad městem jako Hory šílenství), i když připouštím, že to může být jen proto, že jsem před pár dny opět zhltal celé jeho Dílo. Ale zpět k filmu: je poměrně hodně povedený, příběh má napětí a po dešti se blížící vlna monolitů působí pěkně děsivě. Přesto mi snímek přišel takový... prázdný. Jako kdyby děj sledoval nějaké postavy, ale pokud by se díval na jiné, udělal by lépe. Horší klišé 50´ scfi-fi tu jsou, ta lepší ne. Neumím to asi přesně vysvětlit, zkrátka všechno zůstalo v půli cesty, a to je obrovská škoda. Navíc by se šikl i krásně depresivní záběr: být poslední scéna stále se rozšiřující záplava vesmírnejch úlomku pohlcující vše živé, mohlo by to s hodnocením zamávat. Ale takhle... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Klasicky totálně klamavá reklama (jako u všech monster movies z 50tek), na kterou jsem naštěstí před lety, neskočil. S každým shlédnutím, lepší a lepší, což je vzhledem k době a záměrům doby...skoro zázrak. Snad to nebude příliš velký kazič, ale opravdu zde nejde o žádná Monolitická Monstra v hororovém smyslu toho slova. Haha! To je fakt stupido název. Ale chápu...tehdy to prostě bylo běžné a pokud by se filmový labužník řídil jen těmito (leckdy stupidními) názvy, tak by mu unikla řada opravdových SF zajímavostí, které nemají většinou s hororem nic společného. P.s. přesný komentář...Lima;-) ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama