Reklama

Reklama

Lovec krokodýlů

(seriál)
  • Austrálie Crocodile Hunter
Austrálie / USA, 1996, 55x50 min

Režie:

John Stainton

Hrají:

Steve Irwin

Obsahy(1)

Manželé Irwinovi během svého putování australskou pustinou pozorují nejroztodivnější tvory přírody a prožívají při tom nejedno dobrodružství... (oficiální text distributora)

Recenze (73)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin - co by dobrodruh a člověk s velkým k srdcem k přírodě. Natočil mnoho dokumentů a to, že se mu podařilo vstoupit, tak blízko ke zvířatům byl určitý dar, který nedostává každý člověk. Přesto vše jsme jen lidé a děláme chyby. Irwin zřejmě porušil nějaké pravidla přírody. Dostal od rejnoka smrtící bodnutí přímo do srdce. Všechna čest tomuto odvážnému muži, který se snažil nám lidem ukázat a přiblížit nebezpečné tvory naší planety.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin bol frajer a už ním zostane. Hoci by sa mohlo zdať, že len v krajine Urulu, Aboridžincov a Opery, ktorá každému inteligentnému pozorovateľovi pripomenie niečo úplne iné, je možný výskyt človeka s takýmto extravagantným štýlom, nie je to pravda. Všade na svete pobehovali a pobehovať budú milovníci fauny a flóry, nebojaci sa hazardovať kvôli tejto svojej láske s vlastným životom. Dian Fosseyová, Timothy Treadwell, tí všetci zahynuli brutálne, ale pri povolaní, ktoré zbožňovali. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Je tomu už zopár dní, čo svetom preletela správa, že jeden z najaktívnejších, najznámejších a divácky najobľúbenejších popularizátorov a ochrancov prírody je mŕtvy, ale tá nepríjemná zmes smútku a hnevu mnou aj naďalej preteká ako jed. Priznám sa, Steve Irwin mal od počiatku moje veľké sympatie, miloval som ten entuziazmus a zápal, ktorý sa zrkadlil v jeho usmiatej tvári vždy, keď mohol pred svojimi divákmi odhaliť ďalšiu z krás prírody a živočíšnej ríše. Nikdy som si však neuvedomil, ako veľmi potrebujem vedieť, že ešte aj dnes, v dobe nekonečných bojov o moc, vplyv a peniaze, v dobe, kedy sa viac ako veľkosť charakteru cení veľkosť bankového konta, existuje človek spájajúci v sebe odvahu, múdrosť, vôľu a silu niečo dokázať - všetky vlastnosti, ktoré som si vážil a ctil ako malý chlapec. Aj preto je krutou iróniou osudu, že až jeho smrť kdesi uprostred chladného a mĺkveho oceánu mi opäť pripomenula, čo je v živote skutočne dôležité: pocit, že ho žijete naplno, že každý váš nádych a výdych je ďakovnou rečou za možnosť okúsiť všetky jeho skryté krásy, pocit, že svojim konaním vtláčate svoju pečať do plynutia histórie, nie však zbraňami a úradníckymi pečiatkami, ale rozumom a snahou niečo po sebe zanechať - niečo, kvôli čomu sa oplatí pretrpieť všetky tie momenty, kedy by sme to najradšej vzdali. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin je dokonalou esencí magorství a naprostého pracovního entuziasmu. Pozorovat ho, jak s naprostým nadšením vypráví o zvířatech, či bere do rukou všelijakou jedovatou havěť a výrazně u toho gestikuluje, či skanduje, je zážitek opravdu jedinečný. Velmi zábavné a člověk se i něco zajímavého dozví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete někde vidět pozitivní stránku pojmu "totální nasazení", jste tu správně:) Sice je mi sympatičtější pán jménem Jeff Corwin, protože ten se nadšeně nevrhá na každou potvoru s průpovídkou jako "úžasné, nádherné, překrásné zvíře" na jazyku a nestrká rypoň do objektivu, ale i tak je tenhle Lovec Krokodýlů na žebříčku popularity přírodovědných populárních naučníků hodně vysoko. Jednou bych chtěl bejt tak šťastnej jako tenhle magor:) PS: Tahle slova jsem napsal dva týdny před Steveovou tragickou smrtí, která mě nutí dodat, že to byl člověk, který si zasloužil velký obdiv a úctu. ()

Galerie (6)

Související novinky

Krokodýlí muž mrtev

Krokodýlí muž mrtev

05.09.2006

Až donedávna by si snad každý fanda dokumentárních seriálů řekl, že legendární dobrodruh Steve Irwin, kterého celý svět znal pod přezdívkou Lovec krokodýlů, nás přežije všechny. O to víc smutnejší a… (více)

Reklama

Reklama