Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

cab 

všechny recenze uživatele

Klasicky pribeh nastinen podle zanroveho mustru, kde neuprosny a tvrdy policista ovlivnovan vyssi moci je nucen zajit az za hranice zakona a v poslednich okamzicich, kterym predchazi tragicka udalost, si uvedomi sve pocinani, za ktere bere plnou odpovednost s tim, ze ke dnu nepadne jen on sam. Neurazi ani nenadchne. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bolo zaujimave si po case pozriet tento starsi film podla scenara Davida Ayera vzhladom na velku podobnost s filmom Street Kings, ktory pre zmenu Ayer reziroval a scenar prenechal niekomu inemu.Ta podobnost medzi týmito filmami je tak velka, ze to vyzera akokeby boli Street Kings remakom filmu Dark Blue. Hlavna zapletka je uplne identicka. Akurat v Dark Blue je naviac linia o rasovych nepokojoch, ktoru pokladam za zbytocnu a otravnu. Aj kvôli tomu sa mi viac pacia Street Kings, ktori sice nie su bezchybni, ale su dynamickejsie zrezirovani, vdaka comu sa ani na chvilu nenudite. Dark Blue je ovela civilnejsie natocene, hlavna postava nie je taka zabednena a vztah poslusny vojak (Russel) a jeho pochybny sef (Brendan Gleeson) je uveritelnejsi. Na druhej strane o co je tento vztah v Street Kings beckovejsie vykonstruovanejsi, tak o to je efektnejsie podaný vdaka opulentnemu prehravaniu Foresta Whitakera, ktore ale kazdemu nesadne. Vysledkom su ale dva nadpriemerne policajne filmy, ktore stoji za to vidiet. 6/10. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Jak si Kurt Russell cvaknul lístek do pekel. V parádní morálně prohnilé ayerovce v těch správných momentech akční a tak akorát ukecané. Filmografii Rona Sheltona jinak nemusím ale tohle se mu hodně povedlo ! Za zmínku ještě stojí nadžezlý soundrack Terence Blancharda, pouze trubka a piáno. Decentní a nadmíru působivý. ()

Patrac999 

všechny recenze uživatele

Strašně nudný film, který se snaží napodobit Training Day, ale nedaří se mu to. Training Day popisuje neortodoxní způsoby zkušeného "poldy" nechutným způsobem (úder pistolí mezi nohy), kterému se ani zdaleka nemůže rovnat že Kurt Russel přijde a někoho zastřelí. Jediná část kdy jsem zadoufal že by to nemuselo být tak hrozné byl až závěr, který ale autoři také pohřbili. Myslím, že to bylo tím že se vůbec nic nezměnilo, takže celý film byl úplně o ničem. Dal bych odpad ale strašně mě rozesmáli černoši házející ledničky po projíždějících autech a "zloduši" kteří šli vykrást obchod a úplně všechny postříleli. Dokonce postřelili i člověka kterého potkali na ulici a který jenom procházel nebo projížděl(nevim jestli to nebyl invalida) okolo. Možná vám připadám jako úchyl, ale bylo to tak strašně trapné že jsme se musel smát ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

3,5 hvězdy, ale přikláním se k vyššímu hodnocení, protože jsem se bavil. Film v nás nezanechá zážitek na celý život, ale dokáže pohltit a z děje na nás nevyskakují klišé a patos bubáci. Je to vcelku zdařilá, tedy dobrá akční práce. Kurtu Russelovi tato role (vlastně tyto role) náramně sedí a tak se v nás při sledování (a to je to zajímavé) mísí pocity, zda-li mu máme fandit či nikoliv, protože on to není vůbec jednoznačně pozitivní hrdina, ale také né vyloženě negativní. Tak jak je to? A to si musí každý posoudit sám :) Každopádně víme, že vybíjení klínu klínem nikam nevede :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama