Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, který úplně ocení pouze golfista (teď nemyslím zdejší "golfista" :). Pro toho je tento film dokonalý po všech stránkách. Krásná muzika, pásovci, pohoda, přesný casting, uvolněné herecké výkony (taky je to jeden z těch, které znám opravdu nazpaměť) ...... a jak říká hlavní hrdina (a je to fakt pravda :) - golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš.... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat".... Věta řečená v úvodu by dost dobře mohla být mottem filmu o golfu, ale nejen o něm. Říkám si, že kdyby se Kevin Costner neangažoval ve vysokorozpočtových fiascích, ale "jen" ve filmech jako je například tenhle, kde je vtip, ironie i životní filosofie a kde jsem i já (jen tak se nedojmu a s golfem nemám dočinění) při finálových "Royových dvanácti" naměkko, stačilo by to. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $53,854,588Tržby Celosvetovo $80,100,000║ na film o golfe v celku fajn, Costner je borec, pobavil /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zase Kevin.... No ten hoch si nedá pokoj tentokrát je to větší zábava než obvykle, ale stále ne o moc lepší než průměr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď spolu spíme, takže ho nemohu léčit, protože by to byl střet zájmů." Golf mám rád a na počítači ho válím tak, že by se tomu i David Sims podivil. Kdyby se však našlo cosi podobnýho Molly, tak bych si určitě zkazil švih, aby mě mohla léčit. Ono tady totiž vůbec nejde o golf, ale o to, koho nechá Molly skórovat do své jamky. Já však mám romantický komedie ze sportovního prostředí celkem rád, takže mi to nevadí a oba kohouti hláškují, odpalují, čipují i patují podle mejch představ. A tu Cinkovu ránu z baru si nacvičuju už několik let, z čehož plyne, že k uhrazení způsobenejch škod mi pomůže snad jen výhra na US Open. Těšte se na mě Woodsi, Garcio, McIlroyi, Johnsone, Casey, Fowlere či Mickelsone, protože já už jsem při golfu dal víc gólů než vy všichni dohromady. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. Když se vám měkká trojka dřevo změní na železo sedmičku a zahrajete s ní hole in one do jamky Rene Russo, roztrháte druhý den letité rekordy golfového US Open na hadry.. Sportovní specialista Shelton natočil zvláštní film. Romance z prostředí sportu, kde oba hlavní mužští protagonisté usilují o jednu ženu i výhru za pomoci stejných(!) prostředků. To znamená samolibost, arogance a chvástání aneb já jsem primadona, co umí daleko odpálit ten malý bílý nesmysl pokrytý důlky. Kdo je víc? Bacha na mě, pelikáne! Pokud nenosí v peněžence fotku Costnera, může tady divák vůbec někomu fandit..? Jestli však plavete v golfové terminologii, možná se naučíte pár nových temp a co snímku rozhodně nelze upřít, je několik opravdu vtipných momentů a poslední "soutěžní" půlhodina bez zbytečných limonádových příchutí. Trošku to podle Kevinových odpalů na 18.jamce vypadalo, že pořád točí Vodní svět.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nerozuměla ani slovu a veškeré golfové termity šly totálně mimo mě, ale pokud jsem dobře pochopila, musel dostat míček přes ten rybník. Jo a musel být pod parou. A vzít si Birdie. Kdo je vlastně Birdie? No drama jak víno, přátelé. Naprostá spokojenost s vývojem děje, jelikož mé skálopevné přesvědčení jasně předvídatelného konce bylo zcela přečůráno. Tato milá komedie do detailu splnila svůj účel. Nemám nic pro ti ničemu. Kevin takový, jak ho známe, Cheech jako kedy fakt miloušký, dohromady s partou přátel odněkud z nikud tvořili sympatický celek. Kdybych teď nemířila do postele, tak bych se usmívala ještě půl dne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už je samozřejmě povědomí o golfu někde jinde, nicméně léta páně 1996 to bylo jiné kafe. Letící míčky a napulírované hole pro tuzemského diváka nebyly zrovna dvakrát atraktivní, takže se museli kromě proměnlivých sportovních výkonů hlavního hrdiny spolehnout spíš na samotný příběh. A ten tak trochu drhne. Na tomhle golfovém hřišti chcípl pes. Kevin Costner žije v karavanu, je paličatý a moc věcí do zdárného konce nedotáhne. Kdysi mu golf šel přitom náramně. S disciplínou a nakopnutím mu možná pomůže nová žačka s tváří (místy potrhlé psycholožky) Rene Russo a nabídka, že by se mohl účastnit profesionálního turnaje. Ovšem pouze coby caddy. Pochopitelně ale víme, jak to asi celé dopadne. Režisér Ron Shelton sportovní témata může, snad nikdo jiný nepřinesl tolik napnutých fanoušků, tolik košů v poslední vteřině, tolik odpálených míčků (basebalových nebo právě golfových). Rutinně nalajnovaný příběh s uvolněným Costnerem nepřináší nic nového, žádnou přidanou hodnotu, žádné hluboké myšlenky nebo lidské konflikty. Prostě šarmantní Kevin, pár golfových úderů a poměrně mdlá romantika. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Obstojná romantická komedie z prostředí golfových hřišť s krásnou Rene Russo. Kdy už konečně všem režisérům dojde, že na podobné filmy bohatě stačí devadesát minut? Grrr. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

veľmi príjemna romantická komédia.Costner a Russová sú k sežrání. golfové scény sú takisto veľmi dobre natočené ale vadí mi prílišná dĺžka ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kariéra Kevina Costnera mě nikdy nepřestane fascinovat. Herec, který se dlouho protloukal a nemohl se uchytit, byl jeden čas možná nejzářivější hvězdou Hollywoodu. Ovšem jeho sláva netrvala nikterak dlouho, filmy na nichž se podílel přestali diváci navštěvovat a tak časem přišel pozvolný úpadek. Zelený svět je jedním z takových filmů, které zažily menší ohlas než by v té době Kevin uvítal. S odstupem let, jako divák musím konstatovat že se jedná o poměrně zdařilou romantickou komedii z prostředí golfu, které vládne sympatické ústřední duo Costner/Russo a hispánský caddie Cheech Marin. PS: Jsem rád že se ve filmu nedočkáme klasicky očekávaného konce. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc pohodářská role Kevina Costnera, který mi tak trochu připomíná Willisova soukromého detektiva z Posledního skauta, kdyby vyměnil bouchačku za golfovou hůl. Chcete snad něco víc? Jo a ještě něco - zbožňuju golf! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je plný konfrontácií a skvelých hlášok, ktoré vypúšťa hlavne Roy a jeho blízky kamarát Romeo (Cheech Marin). Od začiatku do konca budete cítiť úplne pohodovú atmosféru, hŕbu humoru, kľud a príjemné napätie. Snímok si nemožno neužiť a ak ho budete sledovať v rodinnom kruhu, ostatní členovia vás určite pochvália za skvelý výber. PS: Rene Russo bola v 90.rokoch neodolateľná. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nemusím být milovník golfu, abych mohl mít tenhle film rád. Jakkoli se totiž skálopevně drží zajetých kolejí, je slepě předvídatelný a patetický do takové míry, že i jméno hlavního hrdiny zní jaksi povzneseně a nadpozemsky, pořád je to v prvé řadě nesmírně pohodová, optimistická a vtipná podívaná o krásném sportu a s nejlepším možným castingem, jaký si mohl režisér Shelton přát. Co se týče Costnerových světů, tak ten "Dokonalý" je sice zdaleka nejpůsobivější a co do kvality nejlepší, ale "Zelený" bych s ohledem na finální rozuzlení navštívil rozhodně mnohem raději. 80% a to by bylo, abych si ten golf alespoň jednou také nezkusil :-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zapatovat míček do jamky Rene Russo a dokončit tak hru s minimálně pěti čísly za noc pod její pás je snem nejednoho Kevina. Film to není ani moc komediální, ani moc dramatický, ani moc romantický, ba ani moc sportovní, zato však rozhodně výborně průměrný. Co nádherně ukazuje je, že pokud si holka vybírá mezi blbem a blbem, vybere si vždycky blba. To je skvělá zpráva, protože kolikrát se vám stane, že máte za konkurenta dokonalého Úžasňáka? Na to je nás chlapů po světě pořád moc málo... ()

Reklama

Reklama