Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá prostitutka Kaťuša Maslovová je obviněna z krádeže a travičství. Členem poroty, která projednává její případ, je i kníže Dimitrij Něchljudov, který v zubožené ženě pozná bývalou schovanku svých tet, které jako mladík jezdil navštěvovat. S Kaťušou měl kdysi románek, kterému ale nepřikládal žádnou váhu, vždyť šlo pouze o prosté děvče bez majetku i rodiny. Nyní však s hrůzou zjišťuje, že nešťastná dívka s ním měla dítě a že především vinou jeho přehlíživého nezájmu se ocitla téměř na samotném dně lidské existence. Nyní chce kníže vykoupit svůj hřích, Kaťuša však, přestože přišla téměř o všechno, neztratila dosud svoji hrdost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

klima777 

všechny recenze uživatele

Mám ráda ruskou kulturu, ale poselství románu Vzkříšení mi zůstalo utajeno. Spousta sebemrskačství, vznešených řečí a nakonec člověk dospěje k závěru, že celou anabázi podniká zhýčkané knížátko, aby ulevilo vlastnímu svědomí, a nikoli proto, aby sdílelo existenci s podlomenou bytostí, či se s ní podělilo o kapku lidskosti. Ale rozjímá se tu chrabře, to ano; leč, film je to mizerný po všech stránkách. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Italský koprodukční film "Vzkříšení" byl natočen podle románu L. N. Tolstého. Tento román jsem nečetla, ale podle filmu se jedná o velmi zajímavé dílo. Ne všechny motivy postav jsou sice věrohodné, svědomí hraběte Dmitrije musí být skutečně hodně silné, když je ochoten jít s Kaťušou až na Sibiř. Zobrazení carského Ruska na přelomu 19. a 20. století je ale věrné historii. Líbily se mi i herecké výkony dvou hlavních představitelů. Zejména potěší přítomnost českých herců ve vedlejších rolích (film se zčásti natáčel i u nás). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Kuželka svou roli na pokyn Paola a Vittoria Tavianiových nemusel namluvit v italštině. Stačilo ve správné intonaci česky počítat do deseti. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama