Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sidney si myslel, že je v basketbalu nejlepší. Pak se objevil Billy, který je stejně dobrý. Brzo zjistí, že spolu nemusejí soupeřit, protože dohromady si víc vydělají. Ale to by Billy nesměl dlužit nesmlouvavým gangsterům... Billy Hoyle přijíždí na známé basketbalové hřiště na Venice Beach, aby změřil své síly s nejlepšími hráči. Jedním z nich je určitě Sidney Deane, se kterým se Billy vsadí, že ho porazí ve střelbě na koš. Jejich výkony jsou vyrovnané, ale nakonec vyhraje Billy. Peníze odnese své přítelkyni Glorii, která dluží bratrům Stucciovým; on je touto cestou vydělává. Sidney za ním pak přijde do motelu a nabídne mu spolupráci. Za týden má být turnaj dvojic, kam by se spolu mohli přihlásit. Do té doby by mohli ještě vydělat nějaké peníze na okrajových hřištích, kde je nikdo nezná. Budou dělat, že se neznají, a až obehrají protihráče, výhru si rozdělí. Billy přijímá, jenže s Glorií se pak pohádají. Když však vyjde z motelu, zahlédne bratry Stucciovy. Ti je začnou honit, ale Billymu s Glorií se podaří utéct. Druhý den jdou Billy a Sidneym zase hrát. Sidneymu se ale nedaří a prohrají všechny peníze, které měli. Billy je z toho nešťastný, Sidney má ale také problém – jeho žena chce nový dům. Billy přijde za Glorií, která se stále učí, protože čeká, že ji vyberou do soutěže Riskuj. Když jí řekne, co se stalo, dojde Glorii, že ho Sidney podvedl. Jedou za ním a zjistí, že měla pravdu. Gloria si promluví se Sidneyho ženou a dohodnou se, že Gloria dostane zpátky část peněz a Billy a Sidney půjdou vyhrát turnaj dvojic, kde je vysoká výhra. Na turnaji Billy začne pomlouvat a štvát všechny protihráče a také Sidneyho. Protihráče proto, aby je rozhodil, Sidneyho proto, že když je naštvaný, hraje lépe. Turnaj vyhrají a dostanou pět tisíc dolarů. Ještě než dojedou domů, Billy se naštve, protože si Sidney myslí, že neumí smečovat. Nakonec se vsadí o svou polovinu výhry, že na tři pokusy dokáže zasmečovat a dát koš. Sidney mu chce ještě na poslední chvíli poradit a řekne mu, že bílí muži neumějí skákat, ale Billy si nedá říct. Svou polovinu peněz prohraje. Když to doma řekne Glorii, ta se naštve a odejde od něj. Do toho všeho ještě přicházejí bratři Stucciové a chtějí z Billyho vymámit peníze, které jim dluží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je a zároveň není film o basketu, respektive streetu. Sport je tady použit jen jako záminka pro vznik partnerské krize. Touto záminkou bývá častěji něco jiného, ale tady je to basket ve spojení s hazardem. Díky tomu je film sice trochu originální, ale na druhou stranu, kromě efektních basketbalových akcí toho samotný příběh zase až tak moc nenabízí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $76,253,806Tržby Celosvetovo $90,753,806║ Dobieračky ústrednej dvojice majú svoje čaro, aj súhra, či basketbalové kúzlo ale občas to ich hecovanie začína byť aj málinko otravné. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hrozně živočišnej film. Už od úvodu, kdy tam zpívaj ty dědci u hřiště jsem se tak poťouchle usmíval a tušil, že to bude něco pro mě. No a pak tam Wesley Snipes a zbytek rozjedou absolutní nigga show. To vám ani nepřijde, že to jsou herci, prostě to vypadá, jak kdybyste náhodou šli kolem a oni tam takhle blbli každej den. Woody Harrelson ho pak skvěle doplňuje. Překvapilo mě, že to není jen čirá sranda, ale vlastně i dost drama s dějem, který nelze titulovat slovem předvídatelný. Je to sice asi o něco delší, než by se slušelo a jelikož tam na sebe většinu času všichni řvou, tak je to chvílemi trochu únavné. Ale hlavní síla je taková ta životní chuť, která z toho čiší ať už při basketu, hádkách, nebo když Woody vášnivě pígluje hubatou Rosie Perez. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Boyz II Men: 1. White Men Can't Jump ,2. Sympin Ain't Easy ,3. The Hook ,4. Let Me Make It up to You Tonight ,5. Don't Ever Let 'Em See You Sweat ,6. I'm Going Up ,7. Can You Come Out and Play ,8. Watch Me Do My Thang ,9. If I Lose ,10. Jump for It ,11. Just a Closer Walk With Thee , ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Basketbal mě nebaví ani trochu, takže jsem tak nějak čekal, že film o basketbalu mě taky asi moc nenadchne. Nečekal jsem ovšem, že to bude až taková slabota. Wesley Snipes a Woody Harrelson hrajou basket, pořád se s někym sázej a pronášej u toho rádoby vtipný hlášky, který jsou tak na úrovni 1. stupně základní školy. A o tom je v podstatě celej film. Woody Harrelson možná skákat neumí, ale já jsem měl při sledování týhle hovadiny chuť skočit z okna. Zejména část filmu z nějaký americký obdoby televizní soutěže, která se u nás vysílala pod názvem "Riskuj", byla ultra-debilní. Dost vážně jsem uvažoval, že to vypnu, ale nakonec jsem překonal sám sebe a dokoukal jsem to do konce. Jestli vám basket nic neřiká, tak se tomu vyhněte obloukem, protože ten film je naprostá ztráta času. Vůbec nechápu, jak tomu někdo může dát 5 hvězdiček... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale Woody Harrelson je dokonalej, Wesley Snipes je vedle něho jen takovej přicmrndávač. Sice děj celkem jasnej, ale rozhodně to nevadí a skvěle to pobaví ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj napriek pomerne viditeľnej tuctovosti scenára a miernej predvídavosti si tento film stále u mňa drží silné postavenie. Asi najmä kvôli tomu, že ústredná, vtedy ešte neokukaná dvojica dodáva filmu neskutočnú šťavu a energiu, hlášky majú svoj spád a grády. Navyše je film vsadený do coolového športového prostredia. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá športová komédia s Wesley Snipesom a Woody Harrelsonom. Má dobrý príbeh o nezamestnanom belochovi, ktorý si peniaze zarába svojim basketbalovým umením, keďže kvôli jeho rase a výzoru ho vždy černošskí basketbalisti podcenia až raz narazí na podobne schopného černocha, ktorý v ňom uvidí potenciál a dajú sa dohromady, aby vyhrali turnaj dvojíc. Ale beloch má problémy nielen s gangstrami, ale aj so svojou namyslenou priateľkou. Spracovanie nie je zlé, nie je tu žiadne výraznejšie slabé miesto, prvá polovica zaujme hlavne basketbalovými zápasmi, v druhej ide šport do úzadia a všetci riešia hlavne svoje osobné problémy, ale ani to nie je o nič horšie, z celkového potenciálu by sa určite dalo získať viac, viacero prvkov mi tu prišlo slabo využitých, ale zase viaceré sú výborné a na film sa aj kvôli svojej pohodovej atmosfére celý čas dobre pozerá. Dobre sú na tom aj samotné zápasy, kde vidno, že obaja hlavní hrdinovia tento šport zvládajú perfektne, len škoda, že sa tu za celý film nenájde žiadna iná akcia, čo hlavne kvôli obsadeniu Snipesa trochu sklame, aj keď potenciál tu na to bol. Celkom slušný je aj humor, týka sa hlavne rôzneho ponižovania na zápasoch, aby hráči svojich protivníkov vyviedli z mieri, ale viaceré hlášky a situácie sa skutočne vydarili. Herecké obsadenie je samozrejme výborné, hlavné duo Wesley Snipes a Woody Harrelson bez problémov ťahajú film a zaujme aj Rosie Perez s prakticky totožnou úlohou, ktorú zahrala aj v neskoršom filme To sa môže stať každému s Nicolasom Cageom. Réžia a technická stránka sa tu snáď ani skaziť nedajú, takže tu nemám žiadny problém. Bieli mužia nevedia skákať nie je určite žiadny hit, ale zabaviť dokáže a ako oddychovka je to úplne ideálne. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pod obroučky basketbalového koše se zrovna hlasitě dohaduje banda černochů v čele s Wesley Snipesem, zatímco opodál je sleduje čahoun Woody Harrelson, který se tváří, že tuhle dynamickou hru neumí. Samozřejmě opak je pravdou. Hošanům brzy dojde, že spolu nemusejí soupeřit, protože dohromady si víc vydělají. Jenže do toho zatáhnou nejrůznější podvody. Film skrz naskrz průměrného Rona Sheltona, který možná rozumí sportu, ale nechce porozumět divákovi. Hru má po řemeslné stránce docela podchycenou, i když víc zručnosti s kamerou a střihem by neškodilo, horší je to ale se samotným příběhem, který nestrhne. O baseballu vyprávěl (sportovní romance Durhamští Býci nebo drama Cobb), o golfu také (Zelený svět), o boxu zrovna tak (Boxeři) a o basketbalové prostředí se samozřejmě už také otřel (Lanaři). Navíc je to nejen ukecané, ale i poměrně dlouhé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Důkaz o tom že i Wesley Snipes kdysi býval hercem. Woody hraje takové to svoje klasické pako, které pořád provází smůla. Příjemně se na to kouká, protože těmhle dvěma to spolu prostě sedí. 65% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zajimavy a ojedinely film, s vybornym W.Harrelsonem. Nejde o zadne umeni, ale o dobre zvladnut snimek pro sobotni odpoledne. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku tuctový sportovní snímek o street basketbalu: nechybí nezbytné těžké zápasy, hádky a sbližování obou hlavních protagonistů, krize s ženskýma... Nebýt W. Harrelsona a W. Snipese, dostal by film podprůměrné dvě hvězdičky - nic nového + moc žvanění a pokřikování na můj vkus + málo vtipné vtipy. 51% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelé duo s ktorým budete mať o zábavu postarané. Tí chlapci sa našli a dokazujú to aj v ďalšom filme (Vlak plný peňazí). Nepatrím medzi fanúšičkou Majkla Džordena a už vôbec nie basketu. A to hlavne preto, pretože biely muži nevedia skákať. A práve preto som sa dal na hokej. Každopádne o šport tu nejde. Ak máte radi týchto dvoch borcov, rozhodne odporúčam, to je hlavný ťahák filmu. 85% - 4* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavil sem se u toho a to hodně. Wesley Snipes a Woody Harrelson jsou dobrá dvojka (navíc Snipes se tady jako velkohubej komik ala eddie murphy nebo chris rock skutečně vyřádil a bez něj by to bylo poloviční). Tak za 70%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bílý Billy a černý Sidney s přehledem na ulici mrskají oranžové míče do bezedných košů. Někdy hrají spolu, někdy proti sobě, někdy obojí a nebýt vycpávkového děje, tak bych si s nimi chodil zaházet častěji. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vyrastali sme na tomto filme pravidelne v telke, v českom dabingu, a teraz počujem prvýkrát originál a je to ešte o triedu lepšie. Emócie fungujú jak v kvalitnej dráme, sympatie k postavám, soundtrack zo starej školy a tie hlášky! “Fuck you, your mother’s an astronaut!” Neskutočná pohoda. ()

Související novinky

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama