Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Úbohý diel, ktorý dopláca na to, že to není dielko Cravenovo, ale Sholderovo. Freddy tu síce vyzerá strašidelnejšie a výzorovo najviac dobre, ale keby príbeh nebol tak hlúpo postavený a dej bol trošku pozeraťeľný, vzniklo by priemerné pokračovanie s peknou atmosférou. Ale čo je veľa, to je veľa 40 percent. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Freddyho pomsta si sice propůjčuje postavu zabijáka a titul Noční můry z Elm Street, ale prakticky nedodržuje žádná pravidla nastavená Wesem Cravenem v prvním filmu, a tak se v ní může stát opravdu cokoliv a je jedno, zda se to děje ve snu, nebo ve skutečnosti. Snímek přitom začíná velmi povedenou snovou scénou se školním autobusem, která patří mezi nejlepší hororové výjevy celé série, zbytek filmu však už postrádá veškeré kouzlo a logiku. Latentně homosexuální hrdina po nocích intuitivně bloudí do gay barů a postupně podléhá vtělení zabijáka, ale vzhledem k tomu, že v tomto filmu může být Freddy poražen silou lásky, jedno těžkopádně vyřčené „I love you“ vše dokáže vyřešit. Zklamáním tohoto dílu je i provedení Freddyho mordů, z nichž nejnápadnější je paradoxně ten šílený bizár zahrnující švihadla, nahý zadek a mrskání mokrým ručníkem. Když ke konci Freddy dorazí na bazénovou párty, těšíte se, že konečně začne to pravé řádění, ale scéna je přerušena dříve, než k něčemu stihne dojít. Spíše neuspokojivé pokračování a úkrok do ranku hloupého guilty-pleasure. ()

castor 

všechny recenze uživatele

1, 2 Freddy jde, 3, 4 už zavři… Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se jen ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když následující díly zaujaly víc. Především hned ten následující. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojka není žádná sláva ani žádnej průser. Některé masky jsou hodně povedené, v závěru ty různé psí nebo kočičí hlavy byly dost dobrý. Atmosféru snímku dotváří výborná hudba Christophera Younga, kolikrát jsem měl pocit, že se dívám na Hellraisera. Jinak je to občas docela nuda. A oproti jedničce je hlavní ženská postava aspoň hezká a dá se na ni dívat. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Řidič autobusu na začátku filmu není nikdo jiný než představitel Freddyho Kruegera Robert Englund bez makeupu a typického svetru. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • S herečkou a hlavnou predstaviteľkou prvého dielu Heather Langenkamp (Nancy) nikto nepočítal, a tak ju producenti s ponukou na pokračovanie ani len neoslovili. (beso74)

Reklama

Reklama