Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Salvatore Frolo, jehož manželka a dcera se staly před lety obětí mafie, zastřelí majitele kasina Antonia Tindariho. Při vyšetřování přichází policejní komisař Corrado Cattani do styku s bankéřem Tano Carridim, který se snaží získat s podporou mafie kontrolu nad mezinárodní pojišťovnou. Aby toho dosáhl, přinutí významného italského bankéře ke svolení oženit se s jeho dcerou Ester. Otec Ester nakonec podlehne vydírání a spáchá sebevraždu. Ester se však přes odpor Corrada rozhodne s Tanem zůstat, aby odhalila jeho tajemství a pomstila otcovu smrt. Komisař s velkým úsilím rozkrývá složitou korupci vedoucí od regionálních politiků až k nejvyšším státníkům země. Zjišťuje též, že Frolova dcera není mrtvá a v jejím hrobě nachází prázdnou rakev. Když se nakonec Cariddimu podaří ovládnout pojišťovací společnost, události naberou rychlý a tragický spád... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že nemám možnost dát více hvězdiček!!! Čtvrtá serie se opravdu vyvedla ze všech nejvíce. Shlédnul jsem všech šest dílů během dvou dnů, nemohl jsem se odtrhnout. Je sice pravda, že po třech dílech jsem měl opravdu docela stav deprese a nemohl jsem uvěřit, jak to v tom světe chodí, jak je snadné být uklizen, jak lidský život nemá pražádnou hodnotu a že mafie je v podstatě nezničitelná, protože jakmile useknete chapadlo chobotnice a myslíte si, že je konec, zjeví se další chapadlo a to silnější než to již zničené. Opravdu velice depresivní seriál, tedy alespoň pro mě! Nicméně, o to lepší! Celkově za celé čtyři série je tadle nejlepší!! Atmosféra naprosto fantastická, hudba geniální a příběh spolu s herci výtečný! Celkově hodnotím jednoznačně za 5*, čtvrtou řadu za 6*!!! Mohu jen doporučit, asi se mrknu na celou serii ještě jednou. Každopádně jeden z nejlepších, ne-li nejlepší "vážný" seriál, který byl kdy natočen!! Howgh! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál sice žije spíš ve vzpomínkách, když jsem ho viděl jako malý, měl pro mě hlavně punc nočního hvězdičkového pořadu. Co mě však už tehdy naprosto uhranulo, byla osudově tísnivá hudba, vetkaná do příběhu i samotných postav. Morriconeho subtilní soundtrack i bez obrazu dokáže přesvědčivě vykreslit mafiánské prostředí, bezvýchodnost a osamocenost boje s ní v postavě tehdy kultovního komisaře Cattaniho. U jeho závěrečné scény jsem řval jak bulík. ()

Reklama

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší série. O mnoho akčnější než předchozí série. Setkáme se zde s několika novými charismatickými postavami (např. Salvatore Frolo). Dozvíme se jak nakonec dopadne Cattaniho boj s mafií. Tano Carridi zde konečně dostává prostor a stává se zde nejvýraznějším záporným představitelem. Skutečně výborná podívaná od začátku až do konce. Vynikající a opět upgradovaný hudební doprovod. Takto má vypadat kvalitní kriminální seriál. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší třetí řadě je čtyřka opět něčím strhujícím - zatímco v prvních řadách Cattani bojoval proti byznysmenům, kteří byli na mafii navázáni, tak nyní přichází na řadu Capo di Tutti Capi Havran a po boku Corrada se objevuje krásná soudkyně, kterou teda taky znásilněj , ale ta pak potáhne prapor proti mafii dál. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající vygradování sérií z komisařem Cattanim. Sice to ani tentokrát nebude na plný počet, ale čtvrtá série perfektně zakončuje to co předchozí tři rozjeli. Kvalitativně je to tak zhruba na stejné úrovni jako druhá a třetí s tím, že poslední díl mě dostal. sice jsem věděl předem jak to dopadne, ale i tak to byl mazec. Prostě zakončení v typicky depresivním duchu celého tohohle seriálu. Na scénu pak vyplouvají i dvě naprosto boží akční sekvence z pokusem o likvidaci hlavního hrdiny ta první na dálnici a ta druhá v útulku pro opuštěný děti Obě tyto přestřelky jsou perfektně syrový a realisticky natočený. Jinak konec jsem neobrečel, páč se musím přiznat, že na to aby mě ještě ve filmu něco dojalo už mám moc nakoukáno, jsem moc starej a taky moc velkej cynik, ale bylo to epický to zase jo. Každopádně jsem zvědavej jakým směrem se teď seriál bude ubírat dál, ale mám určitě v plánu minimálně další dvě série tak uvidíme. Každopádně i s tou čtvrtou jsem velmi spokojen.80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama