Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Salvatore Frolo, jehož manželka a dcera se staly před lety obětí mafie, zastřelí majitele kasina Antonia Tindariho. Při vyšetřování přichází policejní komisař Corrado Cattani do styku s bankéřem Tano Carridim, který se snaží získat s podporou mafie kontrolu nad mezinárodní pojišťovnou. Aby toho dosáhl, přinutí významného italského bankéře ke svolení oženit se s jeho dcerou Ester. Otec Ester nakonec podlehne vydírání a spáchá sebevraždu. Ester se však přes odpor Corrada rozhodne s Tanem zůstat, aby odhalila jeho tajemství a pomstila otcovu smrt. Komisař s velkým úsilím rozkrývá složitou korupci vedoucí od regionálních politiků až k nejvyšším státníkům země. Zjišťuje též, že Frolova dcera není mrtvá a v jejím hrobě nachází prázdnou rakev. Když se nakonec Cariddimu podaří ovládnout pojišťovací společnost, události naberou rychlý a tragický spád... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál sice žije spíš ve vzpomínkách, když jsem ho viděl jako malý, měl pro mě hlavně punc nočního hvězdičkového pořadu. Co mě však už tehdy naprosto uhranulo, byla osudově tísnivá hudba, vetkaná do příběhu i samotných postav. Morriconeho subtilní soundtrack i bez obrazu dokáže přesvědčivě vykreslit mafiánské prostředí, bezvýchodnost a osamocenost boje s ní v postavě tehdy kultovního komisaře Cattaniho. U jeho závěrečné scény jsem řval jak bulík. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající vygradování sérií z komisařem Cattanim. Sice to ani tentokrát nebude na plný počet, ale čtvrtá série perfektně zakončuje to co předchozí tři rozjeli. Kvalitativně je to tak zhruba na stejné úrovni jako druhá a třetí s tím, že poslední díl mě dostal. sice jsem věděl předem jak to dopadne, ale i tak to byl mazec. Prostě zakončení v typicky depresivním duchu celého tohohle seriálu. Na scénu pak vyplouvají i dvě naprosto boží akční sekvence z pokusem o likvidaci hlavního hrdiny ta první na dálnici a ta druhá v útulku pro opuštěný děti Obě tyto přestřelky jsou perfektně syrový a realisticky natočený. Jinak konec jsem neobrečel, páč se musím přiznat, že na to aby mě ještě ve filmu něco dojalo už mám moc nakoukáno, jsem moc starej a taky moc velkej cynik, ale bylo to epický to zase jo. Každopádně jsem zvědavej jakým směrem se teď seriál bude ubírat dál, ale mám určitě v plánu minimálně další dvě série tak uvidíme. Každopádně i s tou čtvrtou jsem velmi spokojen.80% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi depresivně nastíněná realita....tak takhle to nějak probíhá lidé dobří.....myslím, že zlo se nevyplácí, ale stejně tak se bohužel někdy i nevyplatí zlu se postavit, rozstřílený Cattani budiž toho důkazem, alespoň na filmovém plátně.!!! Jde zde dobře shlédnout nástup brutálního mocnáře, krvelačného, chladnokrevného a přece se srdcem...geniální psychologie postav mi vždy byla blíže, než-li akční přestřelky a vraždy svědků a nepohodlných..! ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

FRANCÚZSKA SPOJKA+KRSTNÝ OTEC Starý ale veľmi dobrý seriál. Postavy vystavené extrémnym okolnostiam sú živé, majú ľudské problémy a slabosti. Keď scenáristi nevedeli ako skončiť či začať sériu, nebáli sa škrtať v scenári a tak mafia zabíja chladnokrvne a nečakane. Mnohí mafiáni sú vo svojej chladnokrvnosti a "vychcanosti" pomerne ľahko obľúbitelní, ale aj tak je vždy jasné, že Corado je šéf, ktorému musí každý držať palce... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedině poslední díl čtvrté série, 24. celkově, a pro většinu z nás vlastně poslední díl seriálu má úroveň, vytyčený první řadou. Celé čtyřce dominuje geniální hudba Ennio Morriconeho, ačkoliv se v několika málo motivech opakující, vyvolávají mrazení. Celé je to od opuštění Sicílie v první řadě jen plácání prázdné slámy a natahování stopáže, ve čtvrté řadě ještě nesmyslně umocněné protažením jednotlivých dílů na stopáž celovečeráků. Českým tvůrcům také nikdy neodpustím, že mezi trojkou a čtyřkou přeobsadili Gaetana Cariddiho v dabingu, a skvěle nenápadného Tomáše Topfera nahradil (samozřejmě mrazivě přesný a úžasný) Přeučil. Kdyby v první řadě nemluvil postavu novináře Santamariu, neprotestuju. Stejně tak skvělý Vinklář se po prvních dvou řadách převtělil z Ravanusy do Loutkáře, ke škodě vytrénovaného ucha českého diváka (stejně tak si Gedžitka Eva Spoustová střihla roli Corradovy dcery Paoly a ve čtvrté řadě pak dceru Loutkáře, k přeobsazení došlo v mnoha případech, což celkem chápu, protože se v seriálu vystřídalo velké množství postav, ne všichni jsou ale tak snadno postřehnutelní a rušiví). Jinak ovšem dabing na špičkové úrovni, a zážitek z prvních 24 dílů velmi mocný. V jednom z dílů čtyřky navíc svléknou krásnou Simonu Cavallari, a já si marně srovnávám, jestli byla ze všech Corradových žen tou nejhezčí. Asi ano. Zmínil bych ještě mužného Luigi Di Fiore v roli policisty jezdícího na motorce. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Corrado Cattani po letech sysifofské práce podléhá v boji s mafií. Taková je bohužel realita - zásadový hrdina nemůže vydržet déle než čtyři série - buď se nechá zkorumpovat, nebo zabít! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak predsa dokázali autori ešte posunúť laťku vyššie! Flooyden presne vystihol všetky atribúty, ktoré stoja za to. Oceňujem predovšetkým nadčasovosť tohto dielka, ktoré je aktuálne aj dnes a nielen v Taliansku. Klobúk dole predovšetkým pred scenáristami...geniálne odvedená práca. A Tano - to je kapitola sama o sebe, jeden z najcharizmatickejších záporákov v dejinách kinematografie! ()

borsalino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říci, že jsem byl mile překvapen, jak může být čtvrtá řada o +- šesti dílech napínavá a nerozbředlá. Občas jsou sice vidět určité dějové zkratky a chybky, včetně více chyb skriptu. Jinak i s prodlouženou stopáží jednotlivých dílů si seriál udržuje velmi slušnou kvalitu. Zejména v posledních dvou dílech atmosféra pořádně zhoustne, čemuž významně napomáhá prolínání hudby, vycházející z tísně či smutku a najednou se pod tím začnou postupně prosazovat zlověstné tóny, které nabývají na razanci, až smutek zatlačí do pozadí. To bylo opravdu mistrné a temné. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

I po letech, po třetím nebo čtvrtém shlédnutí - stále perfektní. Geniální hudba Ennia Morriconeho, plejáda charakterních, výrazných a přesných herců v čele s nesmrtelným Michelem Placidem, silný příběh, neopakovatelná atmosféra... Musím vyzdvihnout i povedený český dabing. Série Chobotnice zrála jako víno a čtvrtá série patří k jeho vrcholům. Další ročníky už byly slabší, legendu Corada Cataniho již nepřekonal nikdo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

IV. série má v sobě všechno: osamělého policejního vlka Cattaniho a jeho bezcitného protivníka Tana, neúplatnou soudkyni, cynického novináře, který se ještě jednou postaví na stranu spravedlnosti, sicilského kmotra, nevinné děti, nájemné zabijáky, hluboko zakopané tajemství a propojení světa zločinu, financí a vysokých politických kruhů. „Něco mi slib. Že nebudeš utíkat, až přijde tvůj čas.“ ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafie vítězí, dobro prohrává ... a tak končí seriál postavený na skutečném základu, protože ve skutečnosti to není jinak. Dějiny tvoří, ten kdo je u moci. Obvzláště poslední díl závěrečné serie s Corradem je opravdu povedený ... "tak pššššt, spinká." ()

Flooyden 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z celé série - soundtrack, Tano, Loutkář, Sběratel a Bizon mi nadlouho zůstanou v paměti. Chobotnice IV je mezi seriály tím, čím Kmotr mezi mafiánskými filmy... ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najdramatickejšia a najakčnejšie séria s Michele Placidom. Cattani pokračuje v boji s podsvetím, ale tentokrát už nepostupuje tak osamotene ako v predchádzajúcich sériách. Na scéne sa objavuje jeho najnovšia milenka, sudkyňa Silvia Contiová. Dej sa z veľkej časti točí okolo bohatej bankárskej rodiny Rasiových. Mladá dcéra bohatého bankára Esther miluje komisára Cattaniho, ten ale jej lásku neopetuje. Vynikajúca hudba od Ennia Morriconeho. Staré a aj nové významné postavy seriálu, ktoré stoja na strane zla - Antonio Espinosa, Carmelo Tindari, Tano Cariddi, Kemal Yfter, Salvo, a samozrejme Loutkaž. Nezabudnuteľná záverečná scéna na úplnom konci tejto štvrtej série. Zbohom Corrado Cattani, vždy zostaneš mojou obľúbenou filmovou postavou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy, bez ohľadu na to, na akej strane zákona sa nachádzajú sa správajú tak, že si pýtajú guľku do hlavy. Scény sú pri niektorých situáciách veľmi predvídateľné, je jasné, že niektorá postáv zachráni daného hrdinu pred vykonaním hlúposti. Hudby je príliš veľa a pôsobí skôr otravným dojmom. ()

Reklama

Reklama