Reklama

Reklama

Píseň ohlašuje pomstu

  • Španělsko O’Cangaceiro (více)

Obsahy(1)

Cangaçeiros jsou brazilští bandité, kteří žijí i ve vesnicích v oblasti Agua Branca. Vesničany mlčky trpěni, trnem v oku jsou však místnímu guvernérovi Brancovi spolčeném s Američany, kteří chtějí z této oblasti obyvatele vystěhovat a začít využívat bohatá naleziště ropy. Vojáci, které na cangaçeiros poslali, byli pobiti. Nezbývá, než se spojit s nejsilnějším banditou, zvaným Vykupitel, aby na základě podlé dohody pomohl oblast vyčistit. O pravém smyslu akce nemá ani ponětí a když boje skončí, čeká jej překvapení... (novyto)

(více)

Recenze (36)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Před každou akcí cangaceiros předchází píseň, ohlašující jejich pomstu. Motiv používaný ještě hodně dlouho po uvedení tohoto snímku. Název ´cangaceiros´ je portugalský název pro psance a historicky skutečně existovali, takže tento snímek o nich pojednávající není žádným výmyslem. Kostýmy zde použité jsou do sebemenšího detailu věrné. Příběh je převážně konverzační, ale k nějaké té akci tu samozřejmě také dojde. A tak pro mnohé může přijít zklamání, neboť se nejedná o spaghetti western plný akce, brutality a hromady mrtvol. Tady je hlavním tahounem děj pojednávající myšlenky a činy cangaceiros. Snímek tedy ocení snad jen filmoví fajnšmekři, kteří se nedívají jen na akční sekvence westernového žánru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus místy nesnesitelně naivní film, který sice obsahuje několik vydařených scén s dobrou atmosférou (hned tu úvodní například nebo noční přepadení), ale jinak není žádným veledílem. Režijních nápadů pomálu, hlavní hrdina vlastně není žádný hrdina (popravdě mi ten blb byl krajně nesympatický), hudba ovšem skvělá. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzovanni Fago mi teda nehovori nic a hoci tu hraje vyborny Tomas Milian /Amistad 1997, Velka prestrelka 1966/, teraz tu vynimocne nevidim Karla Chrochta. Co je teda dost divne, mal by film vidiet a okomentovat, Miliana ma v oblubenych hercoch. Kazdopadne namet o brazilskych Cangaceiros bol vyborny, dialogy su na urovni, a hoci am film uz 47 rokov, stale som sa pri nom perfektne bavil a nuda nehrozila. Uzivatel Mariin zas vyplodil koninu ako "Film vysílala česká televize 4. 6. 1980", jaka zas ceska televize, retardo ? Vtedy roku 1980 este jestvovala stale CSSR a fungovala ceskoslovenska televize. Kazdopadne dalsi polozabudnuty vyborny film, ktory sa oplati mat a rozsirit si vseobecny prehlad - nielen ficat na dementalnych picozach sucasneho Blbowoodu ako Chappie, 3 Tchory a Kapitan Banglades ....ne, Honduras , Nikaragua ...a ani neviem jaxa ta krajina vola . 84 % ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film mě okouzlil už při své dávné premiéře. Pak jsem o něm jen dlouho snil, jen ta nádherná průvodní píseň mi stále zněla v uchu a často jsem si ji notoval. Tenhle western se zásadně liší od těch spagheti westernů s až pitomě rozdávajícími ranami Spencera a Hilla. Odehrává se v exotické Brazílii uprostřed savany a džungle, v místech, kam dosud nedospěla civilizace a auto je tu mezi vesničany něco zcela neznámé. Ten rozebraný vrak, to byl úžasný vtip. A ten druhý - hostina u pana guvernéra. Tam mi připadali mezi tou pozlacenou smetánkou cangaceiros ohromně sympaticky. Vykupitel vyšel na světlo poté, co byl zachráněn poustevníkem a upadl do bláznivého přesvědčení, že vykoupí nespravedlnost světa. Jak mi je tahle myšlenka neustále blízká! Dnes by vládnoucí tohoto světa cangaceiros označili nejspíš za teroristy podobné palestinskému Hamásu. Ale co říci na vládní vojsko, které se jim mstí vražděním nevinných vesničanů? U mě to Vykupitel přes ty své násilnosti nad guvernérem Brankem vyhrává. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Nějakýmu pasáčkovi střelej krávu,tak si nechá narůst zrůdný afro,na kilibouk si napálí kříž a dvě šesticípý hvězdice,důležitý jsou čtyři nábojnicový pásy a Vykupitel je na světě a dělá s partou podobnejch frajerů pěknou rotyku!S parádní písní na rtech!Do toho ovšem přijíždí Nick Carter,který hledá černé zlato a využívá Afrodiziaka jako nejsilnějšího hráče na scéně.Z mládí jsem si pamatoval tu píseň a ohromný nábojnicový pásy,upřímně-jsem se nezklamal ani troch!!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu mnohokrát zazní podmanivá píseň O Cangaceiro, u nás později proslavená skupinou Kučerovci. (novyto)

Reklama

Reklama