Reklama

Reklama

Píseň ohlašuje pomstu

  • Španělsko O’Cangaceiro (více)

Obsahy(1)

Cangaçeiros jsou brazilští bandité, kteří žijí i ve vesnicích v oblasti Agua Branca. Vesničany mlčky trpěni, trnem v oku jsou však místnímu guvernérovi Brancovi spolčeném s Američany, kteří chtějí z této oblasti obyvatele vystěhovat a začít využívat bohatá naleziště ropy. Vojáci, které na cangaçeiros poslali, byli pobiti. Nezbývá, než se spojit s nejsilnějším banditou, zvaným Vykupitel, aby na základě podlé dohody pomohl oblast vyčistit. O pravém smyslu akce nemá ani ponětí a když boje skončí, čeká jej překvapení... (novyto)

(více)

Recenze (36)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzovanni Fago mi teda nehovori nic a hoci tu hraje vyborny Tomas Milian /Amistad 1997, Velka prestrelka 1966/, teraz tu vynimocne nevidim Karla Chrochta. Co je teda dost divne, mal by film vidiet a okomentovat, Miliana ma v oblubenych hercoch. Kazdopadne namet o brazilskych Cangaceiros bol vyborny, dialogy su na urovni, a hoci am film uz 47 rokov, stale som sa pri nom perfektne bavil a nuda nehrozila. Uzivatel Mariin zas vyplodil koninu ako "Film vysílala česká televize 4. 6. 1980", jaka zas ceska televize, retardo ? Vtedy roku 1980 este jestvovala stale CSSR a fungovala ceskoslovenska televize. Kazdopadne dalsi polozabudnuty vyborny film, ktory sa oplati mat a rozsirit si vseobecny prehlad - nielen ficat na dementalnych picozach sucasneho Blbowoodu ako Chappie, 3 Tchory a Kapitan Banglades ....ne, Honduras , Nikaragua ...a ani neviem jaxa ta krajina vola . 84 % ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Byť je to poněkud atypický western, jde o docela vydařený film. U nás běžel se slovenským zněním, mám pocit, že hlavní postavu daboval J. Kukura, nejsem si však zcela jist, je to už kolem 30 let, co jsem to viděl. No, a ta písnička s podmanivou melodií! Ale zase si nemohu vzpomenout, jestli byla se španělský textem, nebo s původním portugalským - Ole, la mulher rendeira, jak můžeme slyšet od Kučerovců. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus místy nesnesitelně naivní film, který sice obsahuje několik vydařených scén s dobrou atmosférou (hned tu úvodní například nebo noční přepadení), ale jinak není žádným veledílem. Režijních nápadů pomálu, hlavní hrdina vlastně není žádný hrdina (popravdě mi ten blb byl krajně nesympatický), hudba ovšem skvělá. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Hodně kritický a nadčasový. Možno právě úproto je některými odsuzován jako politická agitka z éry komunizmu. Z mládí jsem si dlouho připomínal píseň Olé o Cangaséros, která byla ve své době obrovským hitem. Píseň je velmi působivá, zejména když ji zpívá velký sbor. Dnes po létech se mi dostalo do ruky DVD s tímto filmem a rád jsem si doplnil svoji filmotéku o kvalitní snímek z pro nás dodnes exotického prostředí, byť se Brazílie jako pořadatel MS v kopané pasuje na civilizovanou zemi. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

"Oleo Cangaçeiro" byla oblíbená píseň mojí mámy. Já mám raději "Olé, Mulher Rendeira, / Olé mulhé rendá / Tu me ensina a fazer renda, / Eu te ensino a namorá..." Text o krajkářce, od které se lze naučit dělat, krajky, a kterou je lze (za to) naučit milovat, je sice dosti primitivní, ale písnička je to jako malovaná. Tady cangaçeirovské klobouky, prostě nádhera. Jinak přestože hodně dobrodružné, také hodně únavné. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu mnohokrát zazní podmanivá píseň O Cangaceiro, u nás později proslavená skupinou Kučerovci. (novyto)

Reklama

Reklama