Reklama

Reklama

Píseň ohlašuje pomstu

  • Španělsko O’Cangaceiro (více)

Obsahy(1)

Cangaçeiros jsou brazilští bandité, kteří žijí i ve vesnicích v oblasti Agua Branca. Vesničany mlčky trpěni, trnem v oku jsou však místnímu guvernérovi Brancovi spolčeném s Američany, kteří chtějí z této oblasti obyvatele vystěhovat a začít využívat bohatá naleziště ropy. Vojáci, které na cangaçeiros poslali, byli pobiti. Nezbývá, než se spojit s nejsilnějším banditou, zvaným Vykupitel, aby na základě podlé dohody pomohl oblast vyčistit. O pravém smyslu akce nemá ani ponětí a když boje skončí, čeká jej překvapení... (novyto)

(více)

Recenze (36)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Byť je to poněkud atypický western, jde o docela vydařený film. U nás běžel se slovenským zněním, mám pocit, že hlavní postavu daboval J. Kukura, nejsem si však zcela jist, je to už kolem 30 let, co jsem to viděl. No, a ta písnička s podmanivou melodií! Ale zase si nemohu vzpomenout, jestli byla se španělský textem, nebo s původním portugalským - Ole, la mulher rendeira, jak můžeme slyšet od Kučerovců. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Nějakýmu pasáčkovi střelej krávu,tak si nechá narůst zrůdný afro,na kilibouk si napálí kříž a dvě šesticípý hvězdice,důležitý jsou čtyři nábojnicový pásy a Vykupitel je na světě a dělá s partou podobnejch frajerů pěknou rotyku!S parádní písní na rtech!Do toho ovšem přijíždí Nick Carter,který hledá černé zlato a využívá Afrodiziaka jako nejsilnějšího hráče na scéně.Z mládí jsem si pamatoval tu píseň a ohromný nábojnicový pásy,upřímně-jsem se nezklamal ani troch!!! ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film mě okouzlil už při své dávné premiéře. Pak jsem o něm jen dlouho snil, jen ta nádherná průvodní píseň mi stále zněla v uchu a často jsem si ji notoval. Tenhle western se zásadně liší od těch spagheti westernů s až pitomě rozdávajícími ranami Spencera a Hilla. Odehrává se v exotické Brazílii uprostřed savany a džungle, v místech, kam dosud nedospěla civilizace a auto je tu mezi vesničany něco zcela neznámé. Ten rozebraný vrak, to byl úžasný vtip. A ten druhý - hostina u pana guvernéra. Tam mi připadali mezi tou pozlacenou smetánkou cangaceiros ohromně sympaticky. Vykupitel vyšel na světlo poté, co byl zachráněn poustevníkem a upadl do bláznivého přesvědčení, že vykoupí nespravedlnost světa. Jak mi je tahle myšlenka neustále blízká! Dnes by vládnoucí tohoto světa cangaceiros označili nejspíš za teroristy podobné palestinskému Hamásu. Ale co říci na vládní vojsko, které se jim mstí vražděním nevinných vesničanů? U mě to Vykupitel přes ty své násilnosti nad guvernérem Brankem vyhrává. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

„Olééé“...to si nespievajú iba futbalový fanúšikovia, ale aj brazilskí banditos, ktorí ohlasujú pomstu. Ich vodca je v úvode vykreslený ako riadny čudák, čo filmu veľmi nepomohlo, no postupne s jeho silou rastie aj pôsobivosť filmu. Hudobný motív , ktorý tu mnohí užívatelia ospevujú, nie je vo filme používaný tak často, ako som si myslel. Netypický western z Brazílie má niečo do seba, ale v dobe jeho vzniku bola jeho pôsobivosť určite väčšia. Filmu by viac sedel trochu drsnejší look, ktorý sa viac prejavuje v druhej polovici filmu. Váhal som nad hodnotením, ale mám pre westerny slabosť, preto slabšie štyri. 70%. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Hodně kritický a nadčasový. Možno právě úproto je některými odsuzován jako politická agitka z éry komunizmu. Z mládí jsem si dlouho připomínal píseň Olé o Cangaséros, která byla ve své době obrovským hitem. Píseň je velmi působivá, zejména když ji zpívá velký sbor. Dnes po létech se mi dostalo do ruky DVD s tímto filmem a rád jsem si doplnil svoji filmotéku o kvalitní snímek z pro nás dodnes exotického prostředí, byť se Brazílie jako pořadatel MS v kopané pasuje na civilizovanou zemi. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu mnohokrát zazní podmanivá píseň O Cangaceiro, u nás později proslavená skupinou Kučerovci. (novyto)

Reklama

Reklama